Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Grad Vinkovci, Nezavisni sindikat DZZP Vinkovci i Srednja strukovna škola Vinkovci, uz potporu vinkovačkih poduzeća, na Veliki petak organizirali su podjelu posnog obroka za građane Vinkovaca. Ribu i krumpir salatu pripremili su učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, a u podjeli obroka u pješačkoj zoni ispred Gimnazije pomogao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Sam obrok i nije osnovni motiv za okupljanje nego više sam izlazak na trg i zajedno provedeno vrijeme u duhu Uskrsa, druženje, razgovor s prijateljima, sa sugrađanima. Tu su naši sindikalisti, poduzetnici, naša škola, djeca koja nam pripreme sam obrok, mi iz Grada, koji malo tome doprinesemo, ali, naravno, najvažniji su ovdje naši građani jer ako se oni ne okupe ovo ne bi uspjelo, a važno je da u duhu Uskrsa zajedno provedemo vrijeme”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Svim sugrađankama i sugrađanima, svim ljudima dobre volje u Hrvatskoj želim sretan Uskrs, da ga provedu u krugu obitelji onako kako su si to zaželjeli i da svi uživamo u blagodatima našega najvećega blagdana i u tom kršćanskom duhu krenemo u ljepše, sunčanije dane, u jednu pozitivniju atmosferu”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Kako je istaknuo član Nezavisnog sindikata DZZP Stjepan Rožmarić za ovu prigodu pripremljeno je više od 1 000 obroka.

 “Svi ljudi dobre volje koji su danas došli u grad, u pješačku zonu, dobro su došli. Svima u ime Nezavisnog sindikata želim sretan i blagoslovljen Uskrs i svako dobro. Uz pomoć Grada, gospodarstvenika grada Vinkovaca i Srednje strukovne škole, mi smo uspjeli organizirati ovaj posni obrok, koji je sada već tradicija za Božić i za Uskrs i nadam se da će tako i ostati”, istaknuo je Stjepan Rožmarić.  

ZAGREB-Veliko otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Ine održalo se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Više od 8.000 djece i mladih pretvorilo je Zagreb u centar amaterskog sporta Hrvatske 

Sportski dio programa započeo je već od 9.30 sati kad su prve natjecateljske ekipe na Europskom trgu započele s  turnirima u atletici i graničaru. Više od  tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba natjecalo se za plasman na državnoj završnici u Savudriji. Svečana ceremonija i izravan prijenos na Sport klub televiziji započeli su užarenom navijačkom atmosferom koju su svojim koncertom pojačali Zaprešić Boysi pred više od 8.000 djece i mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Voditelji Doris Pinčić Rogoznica i Silvano Gospodarić sudjelovali su u napetom komentiranju natjecanja i započeli ceremoniju otvorenja nakon himne Republike Hrvatske koju je izveo Mirko Švenda- Žiga.

Igre su svečanim paljenjem plamena otvorili izaslanik Predsjednika Vlade, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, pokrovitelja Svečanog otvorenja i Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.  Podršku svim natjecateljima uputio je i Luka Modrić, ambasador Igara i  putem video poruke poručio:  ''Plazma Sportske igre mladih su najljepša sportska priča i ponosan sam što sam dio ove manifestacije''.  

Predsjednik uprave Ine, g. Fasimon družio se s okupljenim natjecateljima na Trgu i zaključio: ''Kad sam dolazio na Trg bana Josipa jelačića pomislio sam što  sve povezuje Sportske igre mladih i INU,  a to je obaveza prema vama djeco, dok je vaša dužnost učiti. Zatim, povezuje nas natjecanje, vi se natječete na sportskim terenima, a mi na tržištu te zajedno gradimo budućnost''.

Otvorenje su podržali i mnogobrojni uzvanici iz političkog i gospodarskog svijeta Hrvatske kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom Predragom Mijatovićem: ''Ovo nije kraj, ovo je tek početak velike ekspanzije Sportskih igara mladih ne samo u regiji, već i u svijetu. Biti član ove sportske obitelji za mene je velika čast i zadovoljstvo. Idemo dalje kako smo i započeli jer ne vidim gdje je limit ove sportske priče''. 

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ministar Božinović istaknuo je važnost ovakvih suradnji:'' Mi jesmo u funkciji zaštite mira i sigurnosti, ali prije svega su nam djeca važna te ovom manifestacijom policija diljem Hrvatske s djecom može održavati razne edukativne akcije u kojima ih učimo da je policajac prijatelj i da je tu da ih štiti''.

Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru uz izbor  najboljeg sportaša Hrvatske, te Plazma, Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta korneri. Maskota Lemura Zološkog vrta u Zagrebu izazvala je pravu eksploziju oduševljenja, a svi sudionici iz ostalih gradova imali su mogućnost i danas besplatno posjetiti Zološki vrt.  Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Idejni začetnik Plazma Sportskih Igara mladih Zdravko Marić istaknuo je:'' Mi doista jesmo najveća europska manifestacija, a plan nam je da se već na ljeto proširimo na još jednu državu van regije i uz pomoć svih prisutnih medija, sponzora te ambasadora, nadam se da ćemo u tome uspjeti. Naša je najveća reklama što djeca međusobno pričaju o Igrama i iako su prijave još uvijek  u tijeku, sigurno ćemo prijeći  brojku od prošle godine kada smo okupili više od 170 tisuća natjecatelja''.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.  Plazma Sportske igre mladih djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pružaju mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika državnih završnica u Savudriji i Splitu. Kruna svake sezone je Velika međunarodna završnica u Splitu koja okupi više od tisuću malih sportaša iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Plazma Sportske igre nisu samo prepoznate u zemljama domaćinima. One su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i  podrške Europske komisije, uz svesrdnu pomoć g. Tibora Navracsicsa, povjerenika za obrazovanje, kulturu i sport te novog ambasadora Igara- gospodina Johannesa Hahna, povjerenika za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju.

 

VINKOVCI - U dvorani barun Trenk održan je  trodnevni, 23. Sajam zdravlja, s međunarodnim sudjelovanjem, a središnja mu je tema “Platforma ulaganja u rani razvoj djece – značaj predškolskog obrazovanja”.

- Na ovogodišnjem Sajamu zdravlja imali smo približno 120 izlagača, no na nekim su štandovima i po tri izlagača, tako da je ta brojka i veća. Prostor je dosta ograničio zainteresirane tako da nismo mogli primiti sve one koji su htjeli doći. Što se tiče predavanja, 174 predavača osigurala su 106 sati edukacije bez stanke. Ogroman program razvrstan je u 14 cjelina pa govorimo o Forumu zdravih gradova i županija. Simpozij Zdravlje i zdravstvo vezan je uz implementaciju Zakona o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, tu je i Simpozij novinarstva, tako da možemo reći da imamo jako puno stručnih dijelova na Sajmu. Osim izlagača iz Hrvatske, tu su i Mađari koji će izložiti ponudu kroz svoju udrugu u Vinkovcima - rekla je koordinatorica Sajma, mr. Mandica Sanković.

Nacionalna koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova, prof. Selma Šogorić, dr. med., istaknula je kako je tema ovogodišnjeg Sajma svima vrlo značajna jer ukazuje na to koliko je važan rani razvoj djece.

- Možemo reći da je u Hrvatskoj gotovo 30 posto djece u riziku kada je riječ o zdravlju, a približno 10 posto u neuroriziku. Broj neurorizične djece nam se povećava iz godine u godinu. Osim toga, 20 posto djece nam živu u riziku od siromaštva. Za državu koja godišnje ima 34.000 djece stvarno govorimo o ozbiljnim brojevima. U Hrvatskoj postoje zdravi gradovi, kao što je grad Poreč, no kada govorimo o Vinkovcima, oni vrlo intenzivno rade i pokazali su predanost - rekla je Selma Šogorić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako se Vinkovci trude biti zdravi grad, no da “zdravi grad ne znači samo napraviti sajam, nego se treba živjeti zdravo tijekom cijele godine”.

- Moramo inzistirati da se naši građani više bave sportom, da više koriste medicinske usluge, preventivno, kako bismo bili zdravije društvo. Gradska uprava pokušava maksimalno brinuti o djeci i u našim programima djeca su uvijek u fokusu - rekao je Bosančić.

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro kazao je, između ostaloga, kako je Sajam zdravlja idealan za razmjenu iskustava, a posebno je dobro što su u sredšte interesa stavljena djeca.

U izboru za najljepše štandove bilo je 13 kategorija, i to: kategorija Zdravstvo (prvo mjesto dijele Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, Zdravstvena i veterinarska škola Vinkovci i OŽB Vinkovci), kategorija Udruge za samopomoć, zaštitu života i invaliditet (prvo mjesto osvojila je Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije), kategorija Obrazovanje (prvo mjesto Srednja strukovna škola Vinkovci), kategorija Robotika (prvo mjesto dijele Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar i Gimnazija M. A. Reljkovića Vinkovci), kategorija Društvo (prvo mjesto osvojilo je Mađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci), kategorija Udruge (prvo mijesto dijele Udruga ‘‘Hrvatska žena"‘ Stari Jankovci i Udruga "‘Škrinjica"‘ Vinkovci), kategorija Klubovi za sport i rekreaciju (prvo mjesto dijele Judo klub Vinkovci, Konjički klub "Eohippus" Vinkovci i Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca), kategorija Domaća radinost (prvo mjesto dijele Domaća radinost Vranješ, Darda i Domaća radinost vlasnice Ines Grabovac, Kich Sapunich Vinkovci), kategorija Klubovi za promicanje umjetnosti i komunikacija (prvo mjesto osvojio je Art Club Vinkovci), kategorija Obiteljska gospodarstva (prvo mjesto OPG Vjekoslav Kopljar, Osijek), kategorija Obrti (prvo mjesto osvojila je Optimum očna optika i optimetrija Ilok), kategorija Društvo s ograničenom odgovornošću - nezdravstveno (prvo mjesto osvojile su Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Vinkovci), kategorija Sigurnost u zajednici (prvo mjesto osvojila je PU vukovarsko-srijemska Policijska postaja Vinkovci).

 

Sajam zdravlja održan  je u organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske mreže zdravih gradova te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

 

 

VINKOVCI-Završena je obnova i uređenje groba M. A. Reljkovića na Gradskom groblju u Vinkovcima, koji ima visoku kulturno-povijesnu, estetsku i umjetničku vrijednost.

 "Ovim uređenjem i obnovom trudimo se odati dužno poštovanje našim velikanima koji su nas zadužili svojim radom. Matija Antun Reljković vinkovački je velikan kojem smo se na ovaj način željeli odužiti za sve ono što je učinio za naš grad‘‘, rekao je Davor Mecanović, zamjenik pročelnice za kulturu i turizam Grada Vinkovaca. 

 

Nadgrobni spomenik je izveden u obliku obeliska od bijelog kamena, a u okruglom medaljonu reljefni je portret književnika. Obnova je obuhvaćala čišćenje nadgrobnog spomenika, obnovu slova na spomeniku, čišćenje i uređenje okolnog popoločenja te brušenje i bojenje ograde

VINKOVCI-Na jučer održanoj 50. sjednici, Turističko vijeće HTZ-a usvojilo je prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za 32 manifestacije ukupne vrijednosti 4.400.000,00 kuna temeljem Javnog poziva za potpore TOP događanjima, koji je bio otvoren do 11. veljače 2019. godine.

Naši ciljevi podrazumijevaju stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude, posebice u pred i post sezoni. Samo na taj način možemo doći do cjelogodišnjeg turizma. Važnu ulogu u tome imaju i kvalitetna događanja koja nerijetko bivaju glavnim motivom dolaska u destinaciju. Ove smo godine odlučili dodjeljivati sredstva za najveća događanja koja imaju međunarodni karakter i koja privlače veliki broj posjetitelja, dok smo dodjelu potpora za manja regionalna događanja prepustili sustavu turističkih zajednica s ciljem daljnjeg poticanja razvoja turizma na destinacijskim razinama“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je na Javni poziv za TOP događanja ove godine pristiglo ukupno 135 važećih prijava. 

Među događanjima kojima su odobrene najveće pojedinačne potpore od 250.000,00 kuna su 70. Dubrovačke ljetne igre, INmusic festival, Advent u Zagrebu, 53. Đakovački vezovi, Riječki karneval, Rapska Fjera, Špancirfest i 54. Vinkovačke jeseni, dok su potpore od 200.000,00 kuna odobrene događanjima Picokijada, Renesansni festival, Black Sheep Festival i Sinjska alka. Potpore od 100.000,00 kuna odobrene su događanjima kao što su primjerice Maraton lađa, Rise up Poreč Music Festival, Porcijunkulovo i dr., dok su potpore od 60.000,00 kuna odobrene događanjima poput Božićna priča obitelji Salaj, Outlook & Dimensions događanja, Tjedan kajkavske kulture, RetrOpatija i dr.

Predmet Javnog poziva za potpore TOP događanjima bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja koja su glavni motiv dolaska turista u destinaciju i koji doprinose ciljevima kao što je promocija Hrvatske kao turističke destinacije, unapređenje i obogaćivanje turističke ponude, produljenje turističke sezone i dr. 

 

Dodajmo kako su prvotno raspoloživa sredstva u sklopu ovog javnog poziva iznosila 2.500.000,00 kuna, ali je Turističko vijeće HTZ-a zbog velikog broja kvalitetnih projekata prihvatilo prijedlog o povećanju iznosa za potpore TOP događanjima za dodatnih 1.900.000,00 kuna što ukupno iznosi 4.400.000,00 kuna.

 

Rezultati Javnog poziva objavljeni su na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

BABINA GREDA-Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić prisustvovao je danas, 09. travnja 2019. potpisivanju 10 ugovora za financiranje projekata izgradnje, opremanja ili obnove mini mljekara koji su financirani sa 18,7 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja. Vrijednost potpore po projektu iznosi od 15.000 EUR do 1.000.000 EUR, a intenzitet potpore je 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

 „Ministarstvo poljoprivrede nastavlja pomagati i osnaživati sektor stočarstva. Uz rasterećenje plaćanja troškova za različite usluge koje smo nedavno uveli, osigurali smo i 60 milijuna kuna kroz tri godine za kupnju steonih junica mliječnih ili kombiniranih pasmina. Današnjim ugovorima, u osam županija povećat će se kapaciteti za proizvodnju i preradu mlijeka, a ulaganja će pomoći razvoju lokalne sredine kroz otkup mlijeka, preradu u lokalne tradicijske proizvode te povećanje radnih mjesta. Ovo je još jedan poticaj hrvatskom stočarstvu i mljekarstvu.„ - izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

 Deset ugovora za mini mljekare ukupne su vrijednosti ulaganja 49,3 milijuna kuna, a vrijednost bespovratne potpore iznosi 18,7 milijuna kuna osiguranih kroz operaciju 4.2.1. Objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka.  Svrha provedenog natječaja bila je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje, a korisnici su fizičke i pravne osobe i proizvođačke organizacije registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore u natječaju iznosio je 75.000.000 kuna. 

Kroz operaciju 4.2.1, uz ovih 10 novih projekata, ranije je ugovoreno devet projekata za mljekare, s ukupnim iznosom  potpore od 52,2 milijuna kuna i vrijednosti ulaganja preko 64 milijuna kuna. 

 

Naziv korisnikaIznos potporeŽupanijaNAZIV ULAGANJA

DRUŽBA D.O.O.      7.412.500,00 Vukovarsko-srijemskaOpremanje objekta u svrhu funkcije prerade mlijeka

 

VINKOVCI- Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije održala  je redovnu  godišnju Skupštinu sazvanu u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe u Vinkovcima.

U 2018. posebno se ističe nastavak uspješne poslovne suradnje s Vladom pokrajine Tirol u Austriji koja je od 2014. godine donirala različitu vatrogasnu opremu te čak 47 vatrogasnih vozila od kojih 10 prošle godine. Vozila i donirana oprema značajno su podigli razinu opremljenosti vatrogasnih postrojbi, nastavak dobre suradnje očekuje se i u ovoj godini.

Tijekom 2018. godine, javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva na području županije ukupno su imali 272 požara, 188 tehničkih intervencija te 46 ostalih intervencija.

Godinu je svakako obilježio veliki požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci na području općine Andrijaševci. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Vinkovci s 4 vatrogasna kamiona i 13 vatrogasaca, DVD Cerna s 3 kamiona i 15 vatrogasaca, DVD Retkovci s 2 kamiona i 5 vatrogasaca te DVD Ivankovo s 2 kamiona i 13 vatrogasaca.

Prošle godine održana velika vatrogasna vježba „Šuma 2018“ u Otočkim virovima s ukupno 100 vatrogasaca koja je pokazala dobru uvježbanost, opremljenost, koordinaciju i komunikacijsku aktivnost vatrogasnih snaga te ostalih sudionika.Zadnje Vijesti:
(19/04) Manifstacija ''Od Đurđeva do Markova'' na Borincima - ' VINKOVCI- Udruga “Naši Borinci”, šesti put zaredom, organizira manifestaciju ”Od Đurđeva do Markova” 22. i 25. travnja kraj kapelice Uzašašća Gospodnjega na Borincima uz poziv svim Vinkovčanima da im se pridruže u proslavi. “Kao i svake godine na blagdan sv. Jurja konjanici i zaprege će se ...
(19/04) Poginuo 60-godišnjak iz Vinkovaca u prometnoj nesreći u Ceriću - '                               CERIĆ- U četvrtak, 18 travnja dogodila se teška prometna nesreća u Ceriću s preminulom osobom. Naime, 60-godišnjak iz Vinkovaca sletio je u kanal zbog neprilagođene brzine, te uslijed zadobivenih ozljeda preminuo. Vozač je bio sam u automobilu i nije bio vezan,  ...
(17/04) Lana Kockarević srebrna, Petra Dogan i Luka Požega brončani na Prvenstvu Hrvatske - ' IVANKOVO-U Ivankovu 13. i 14. travnja 2019. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju nastupilo je 515 natjecatelja iz 77 klubova iz svih dijelova RH. Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik općine Ivankovo gosp. Marko Miličević koji je i ...
(17/04) Katica Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle Mirkovci i Marica Jurec iz OŠ Zrinskih Nuštar na ... - ' VINKOVCI-Na Visokoj učiteljskoj školi Józsefa Eötvösa u Baji, u Republici Mađarskoj, svake pete godine organizira se obrazovno-metodički skup o ranome, predškolskome i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju. Ove je godine održana X. Međunarodna znanstveno-metodička konferencija i jubilarno ...
(17/04) Župan Božo Galić darivao povodom uskrsnih blagdana - ' VUKOVAR-Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, povodom uskrsnih blagdana tradicionalno je darivao prigodnim paketićima ustanove koje brinu o najmlađima, o osobama s invaliditetom kao i donacijom ustanovama koje skrbe o obiteljima u potrebi. Znajući kako u našoj županiji ima puno socijalno ...
(17/04) Sjećanje na strijeljane članove HSS-a u Županji, 1945. godine - ' ŽUPANJA-Gradska organizacija HSS-a Županja i ŽO HSS-a Vukovarsko-srijemske županije, obilježili su sjećanje na strijeljane članove Hrvatske seljačke stranke i članove tadašnjeg Općinskog poglavarstva.  Strijeljani su 14. travnja 1945. godine, samo iz razloga što su bili članovi HSS-a i općinskog ...
(14/04) Predstavljena knjiga '''Za svaki slučaj'' autora Vladimira Bakarića - ' VINKOVCI- U dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljena je nova knjiga vinkovačkog pisca za djecu i mlade i rock glazbenika Vladimira Bakarića, “Za svaki slučaj”- Roman je to koji prati grupu djevojaka i dječaka koji žive netipičan život i neuobičajene situacije djece osamdesetih ...
(14/04) Otkriveno spomen-obilježje trojici poginulih hrvatskih branitelja - ' ĐELETOVCI - Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, općina Nijemci i Tovarnik te Udruge ratnih veterana 109. brigade ZNG-a Vinkovci, kod Inina postrojenja u šumi pokraj Đeletovaca, a u sklopu 4. Memorijala hrvatskih branitelja "Šuma Bradarica - Jelaš", otkriveno je spomen-obilježje trojici ...
(14/04) Horse agility radionica i prikaz shiatsu tretmana na konju - ' VINKOVCI-U konjičkom klubu "Eohippus" u sklopu projekta "ProŠIRI VIdike" održana je Horse agility radionica i prikaz shiatsu tretmana na konju, na kojoj su sudjelovali volonteri ovog kluba. Horse agility je disciplina i međunarodni natjecateljski sport u kojem se konj i vodič pješice kreću kroz ...
(09/04) Mia Fernbach i Marta Čopčić zlatne, Valentina Plašć srebrna na velikom međunarodnom taekwondo ... - ' ZAGREB- U nedjelju 7. travnja u Zagrebu se održao veliki Plemeniti turnir Zaprešića 2019, na kojem je nastupilo 480 natjecatelja iz 60 klubova iz 5 zemalja među kojima je bilo i 5 natjecatelja TK „Sajnami“. Za TK „Sajnami“ zlato su osvojile kadetkinje Mia Fernbach i Marta Čopčić dok se Valentina ...
Hide Main content block

Vijesti

Manifstacija ''Od Đurđeva do Markova'' na ...
VINKOVCI- Udruga “Naši Borinci”, šesti put zaredom, organizira manifestaciju ”Od Đurđeva do Markova” 22. i 25. travnja kraj kapelice ... više....

Sport

Lana Kockarević srebrna, Petra Dogan i Luka ...
IVANKOVO-U Ivankovu 13. i 14. travnja 2019. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju ... više...

Crna Kronika

Poginuo 60-godišnjak iz Vinkovaca u prometnoj ...
                              CERIĆ- U četvrtak, 18 travnja dogodila se teška prometna nesreća u Ceriću s preminulom osobom. Naime, ... više...

Politika

HDZ i HSU zajedno na izbore za vijeća Mjesnih ...
VINKOVCI-U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vinkovci potpisan je sporazum o političkoj suradnji uoči izbora za ... više...