Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Potpisivanjem dvaju ugovora, između Grada Vinkovaca i trgovačkog društva Watmont d.o.o. iz Vinkovaca kao izvođača radova te Grada Vinkovaca i trgovačkog društva Artom d.o.o. iz Vinkovaca (nadzor), počela je energetska obnova Osnovne škole "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima.

Vrijednost projekta 17.304.432,50 kuna, od kojih je nepovratno 10.182.800,25 kuna, a preostali će iznos vrijednosti projekta biti osiguran u proračunu Grada. Projekt je sufinanciran u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

- Kako smo krenuli s vrtićima krajem prošle godine, tako su sad na red došle i škole. Ovo je prva koja će se obnavljati i s ovom obnovom škola će se dovesti u sasvim drugo stanje. Dobit će novu ovojnicu, i, ono što je najvažnije, djeca će imati bolje uvjete za rad, kao i nastavno osoblje. Osim toga, s ovim projektom ćemo uštedjeti puno energije i taj novac će se moći iskoristiti u druge svrhe. Važno je da će kroz postupak javne nabave raditi gradske tvrtke, što ovakve projekte čini dodatno povoljnim za Vinkovce. Tako da nastavljamo nova ulaganja u obrazovne objekte, stvaranje boljih uvjeta za učenike i nastavnike - istaknuo je vinkovački gradonačelnik.

Ravnatelj osnovne škole Dario Dragun nije krio zadovoljstvo što upravo od Osnovne škole "A. G. Matoš" počinje energetska obnova osnovnih škola.

- Naša škola će s ovim projektom dobiti jako puno, odnosno doći će do zamjene vanjske stolarije škole i rasvjete, do postavljanja izolacija, fasade, zamjene krovišta, postavljanja novog sustava grijanja i ventilacije. Osnovna škola ‘‘A. G. Matoš‘‘ otvorena je 1987. i od tada nije bilo znatnijih ulaganja, kao što će biti sada. Za školu to puno znači jer će se novac moći preusmjeriti u neke druge segmente, to je jako velika ušteda. Što se završetka radova na energetskoj obnovi školi tiče, planirano je da bude sve gotovo za nekih devet mjeseci - rekao je ravnatelj Dragun.

Prema riječima direktora tvrtke Watmont d.o.o. Vinkovci, Marka Maslova, raduje ih što su upravo oni odabrani za izvođača radova i, kako je istaknuto, ispunit će zadane rokove, iskustva imaju, jer ovo im je već osma škola gdje su oni bili izvođači radova. 

VUKOVAR-Pozivaju se pojedinci, pravne osobe ili njihovi organizacijski oblici da podnesu  svoje prijedloge za dodjelu priznanja Županije.

Priznanja Županije su:

- Počast Županije

- Nagrada Županije

- Povelja Županije

Počasti se dodjeljuju državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem napretku županije.

Nagrada ili povelja se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u području

gospodarske djelatnosti

znanosti i kulture

prosvjete

zdravstva i socijalne skrbi

tehničke kulture, tjelesne kulture i športa

lokalne samouprave

očuvanja  i zaštite okoliša

humanitarnog djelovanja

a može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji žive na području  županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju.

Nagrada pojedincu dodjeljuje se u obliku novčane nagrade, a pravnoj osobi u vidu plakete. Povelja se dodjeljuje u vidu svečano oblikovane listine.

Prijedlog za dodjelu priznanja mogu podnijeti pojedinci, pravne osobe i njihovi organizacijski oblici te njihova tijela.

Tijela Županije i političke stranke ne mogu dati prijedlog za priznanja.

 

Prijedlozi za dodjelu priznanja moraju sadržavati:

životopis za fizičku osobu s obrazloženjem zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja, podatke o statusu pravne osobe, pokazatelje njenog poslovanja i djelovanja te obrazloženje zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja

Uz prijedlog se prilaže dokumentacija koja potvrđuje opravdanost prijedloga, objavljeni radovi, analize, prikazi, kritike, pisanja stručnih i drugih novina, natjecateljski rezultati i slično.

Obrazac prijedloga za dodjelu priznanja i Privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka čine sastavni dio ovog Javnog poziva i dostupni su na web stranici Županije (www.vusz.hr) rubrika „Javni pozivi i objave“.

U prijedlogu se navodi vrsta priznanja za koju se predlaže pojedinac ili pravna osoba, ali prijedlog ne obvezuje Odbor glede vrste priznanja koje će predložiti Županijskoj skupštini.

Prijedlozi se mogu podnijeti do 20. rujna 2019. godine na adresu:

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Odbor za priznanja

Glagoljaška 27/II

32 100  VINKOVCI

s naznakom „PRIJEDLOG ZA DODJELU PRIZNANJA“ - NE OTVARAJ

 

 

PREDSJEDNIK ODBORA

      Mato Landekić

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Osobni podaci kandidata i predlagatelja obradit će se isključivo u svrhu provedbe Javnog poziva za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije u 2019. godini sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“ br. 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679).

 

VINKOVCI-Počeli su radovi na gradnji dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru nedaleko od zgrade Mjesnog odbora Slavija.

- Ovim sadržajima dobivamo lijep prostor za naše građane, od djece koja će se ovdje igrati, onih koji će dolaziti radi rukometa ili malog nogometa, do onih koji će jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju. Slavija do sada nije imala takav prostor i zato nam je drago da su radovi krenuli. Njihova je vrijednost gotovo 800.000 kuna, što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana svih generacija - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska radova.

Vlado Smolčić, predsjednik Vijeća MO-a Slavija, podsjeća kako je od divljeg naselja koje se počelo formirati 60-ih prošloga stoljeća, izrastao je u urbani prigradski dio Vinkovaca u kojemu je ugodno živjeti. Pred Slavijom su radovi u okviru projekta aglomeracije, a kada se to završi, ovaj dio grada imat će kompletnu infrastrukturu te samo još nekoliko ulica preostalih za asfaltiranje.

 

IVANKOVO-Svjetsko daktilografsko prvenstvo održalo se  u Cagliariu, a Hrvatsku daktilografsku reprezentaciju predstavljala je tročlana ekipa sastavljena po dobnim skupinama te prema postignutim rezultatima na državnom daktilografskom prvenstvu. 

Profesionalni daktilografi natjecali su se u 3 kategorije: 30-minutni prijepis teksta (Text production), korekture teksta (Text correction), te profesionalne obrade teksta (Professional word processing). 

U kategoriji Juniors Šimun Džalto (član Hrvatskog stenografskog društva iz Ivankova) postigao je odlično 15. mjesto u 30-minutnom prijepisu teksta (Text production). U dobnoj kategoriji Seniors, Kristina Zlodi Bukvić (članica Hrvatskog stenografskog društva iz Zagreba) postigla je izvrsno 42. mjesto u 30-minutnom prijepisu teksta (Text production) te 53. mjesto u korekturi teksta (Text correction). Natjecateljica Andrea Wawrzynek (članica Hrvatskog stenografskog društva iz Zagreba) postigla je odlično 8. mjesto u 30-minutnom prijepisu teksta (Text production), 34. mjesto u korekturi teksta (Text correction) te 14. mjesto u kategoriji profesionalna obrada teksta u Wordu (Word processing). 

Osim samih natjecanja, ekipa Hrvatskog stenografskog društva sudjelovala je na konferencijama, razmjenjivala iskustva s natjecateljima i nastavnicima iz drugih država te upoznala nove tehnologije za obradu teksta. Nadamo se daljnjem napretku naše ekipe te smo ponosni na postignute ovogodišnje rezultate

 

VINKOVCI-U prostorijama Opće županijske bolnice Vinkovci, a povodom blokade računa i zdravstvene ustanove održana je konferencija za medije.

Kako je istaknuto, između ostaloga, Vukovarsko-srijemska županija, kao vlasnik i osnivač bolnice, uskočiti će interventno s sredstvima za osiguranje plaća, dok se od Vlade i resornog ministarstva očekuju rješenja za prestanak blokade i uspostavu normalnog financijskog poslovanja.

''Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujemo da u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost vinkovčke bolnice.Opća županijska bolnica Vinkovci bila je u postupku sanacije i imala sanacijsku upravu, ali se po pitanju rješavanja dugova bolnice u sanaciji nije napravilo očekivano. Ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci  iznosi oko 170 milijuna kuna od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug, rekao je Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan.

Ravnatelj  Opće županijske bolnice Krunoslav Šporčić naveo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavkom lijekova.

-Mi nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke, a kamoli da imamo problema s nabavkom lijekova koji u bolnicu pristižu redovito”, kazao je ravnatelj Šporčić.

Svima onima koji koriste usluge vinkovačke bolnice, poručio da ne moraju strahovati kako će doći do nestašice lijekova u toj zdravstvenoj ustanovi jer veledrogerije redovito isporučuju lijekove. Kako je kazao, zbog blokade računa u pitanje dolazi isplata plaća liječnicima i ostalim zaposlenicima bolnice te plaćanje računa za struju, vodu i ostale režijske troškove

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Velikog križa hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju, a potom svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je kratkim filmom prikazano što je sve u Vinkovcima sagrađeno i što se gradi posljednjih godina obilježen je Dan Vinkovaca. 

Gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako se trenutačno u gradu provodi 40-ak projekata ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, najviše zahvaljujući fondovima Europske unije.

- Napravili smo puno, posebice u infrastrukturnim radovima, i to građani vide. Započeti su i radovi u sklopu projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture" ukupne vrijednosti 384 milijuna kuna, kojim ćemo imati povećanje stupnja priključenosti stanovništva na kanalizacijsku mrežu. Završetkom gradnje i opremanja Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21 milijun kuna, s 13 uredskih prostorija, pet proizvodnih hala i dvije konferencijske dvorane, stvaraju se bolji uvjeti za razvoj gospodarstva, te otvaranje radnih mjesta. Upravo su dovršeni radovi na cjelovitoj obnovi središnjeg parka na Trgu bana Šokčevića - komunalni su radovi vrijedni gotovo tri milijuna kuna. Posebno mi je drago što smo radili puno na, kako ga mi nazivamo, projektu vinkovačke obitelji, gdje smo podigli naknade za novorođenčad, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i umirovljenike, izgradili smo šest novih dječjih igrališta - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Dodijeljene su i zlatne plakete Grb Grada Vinkovaca. Prof. dr. Drago Žagar dobio je priznanje za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za humanitarno djelovanje dragovoljnog darivanja krvi, dr. Vlasta Vučevac i dr. Marija Švegelj za izniman doprinos u području zdravstva te prometni policajac Branko Grebenac-Luis za doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture. Uspješna vinkovačka tvrtka Grad Export dobila je Zlatnu plaketu za ostvarenja u gospodarstvu, HNK Cibalia za doprinos sportu i u povodu 100 godina te tvrtka Vinkoprom za kontinuitet poslovnih rezultata u području gospodarstva. U ime nagrađenih zahvalio je dr. Drago Žagar. 

 

VINKOVCI-U Ministarstvu poljoprivrede potpisano je ukupno 38 ugovora iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH kojoj je cilj poboljšati životne uvjete u ruralnim sredinama i to sufinanciranjem lokalnih infrastrukturnih projekata.

 Ugovore s korisnicima potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u ime Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. ugovore za dva projekta potpisao je direktor Ivan Rimac, univ.spec.oec. Vinkovački vodovod i kanalizacija kandidirao je na ovaj natječaj izgradnju spojnih cjevovoda Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci.

 Oba cjevovoda dio su regionalnog vodovoda istočne Slavonije, a po završetku izgradnje kvalitetnu, pitku vodu iz Sikirevaca dobit će Strošinci i Marinci. Hrvatske vode ranije su osigurale sredstva za izgradnju vodospreme i crpne stanice Nuštar te će po završetku radova na izgradnji vodospreme i spojnog cjevovoda, nakon Nuštra i Cerića i Marinci, kao posljednje naselje u Općini Nuštar, biti spojeni na regionalni vodovod, a s radom će prestati lokalni sustav u tom mjestu.

 Procijenjena vrijednost radova na dionici Soljani-Strošinci je 4,4 milijuna kuna, spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci 4,1 milijuna kuna, a financirani su iz mjere 7.2.1. Programa ruralnog razvoja RH.

 

 

Zadnje Vijesti:
(20/08) Prvašićima Općine Stari Jankovci po 800,00 kn - ' STARI JANKOVCI-U upravnoj zgradi Općine Stari Jankovci organizirano je već tradicionalno neformalno druženje, na koje su pozvana sva djeca i roditelji prvašića s područja Općine (35 polaznika ove godine).  Našim prvašićima i roditeljima se kratko obratio Općinski načelnik, gospodin Dragan ...
(20/08) Sisački filmski redatelj Goran Dević dobitnik nagrade ''Stojan Dimitrijević'' - ' VINKOVCI- Antičke filmske večeri utemljene su prije sedam godina s ciljem promoviranja kinematografskih ostvarenja posvećenih antičkim temama, odnosno skretanja pozornosti na bogatu rimsku povijest na tlu Vinkovaca.  Ovogodišnje sedme Antičke filmske večeri  su dio Filmskog tjedna u Vinkovcima ...
(20/08) Dorian Vugrek zlatni, Katarina Šuvak srebrna na Osječko-baranjskom Ferivi triatlonu - ' VINKOVCI-Članovi PK Orion osim što plivaju, svoje sportske mogućnosti i umijeće pokazuju i u poprilično zahtjevnom sportu  triatlonu. Za osječki Triatlonski klub Tri-tim treniraju i nastupaju naši članovi Lana Jurić, Katarina Šuvak, Dominik Živalj, Bruno Tompa, a priključio im se i Dorian Vugrek.  ...
(20/08) ''Faraon" razbio lanac dilera heroina i kokaina - ' VINKOVCI-Kriminalističkim istraživanjem "Faraon" razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova, na čijem čelu je bio 58-godišnjak iz Vinkovaca. Od ožujka do sredine kolovoza 2019. godine kriminalistička policija PU vukovarsko-srijemske u suradnju s ...
(14/08) Ema Lusavec odličnim nastupom osvojila zlato na klupskom natjecanju - ' VINKOVCI-Konjički klub Eohhipus Vinkovci jedan je od najaktivnijih klubova u Vinkovcima. I ovog ljeta je uspješan po aktivnostima, tako je organzirao Family day, kao i natjecanje unutar kluba koje uvijek bude više od samog natjecanja jer je uvijek biti prestiž najbolji u svom klubu. Tijekom ...
(02/08) Brođani odličnom igrom na Coca-Cola Cup-u osvojili zlato i srebro, Osiječanima srebro - ' SPLIT- Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj.  Osmišljen je ...
(02/08) Nika Brdar odličnom utrkom isplivala visoko 5. mjesto na državnom natjecanju - ' VINKOVCI-Nakon što je protekli vikend VPK imao jedinog predstavnika naše županije na Kadetskom prvenstvu Hrvatske, trener VPK Josip Gajčević vodio je dva plivača, Niku Brdar i Jana Rakijašića koji su ranijim nastupima osigurali svoj odlazak i na Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje se održalo ...
(02/08) Laura Matić, Marko Jurić i Dominik Živalj odličnim utrkama osvojili četvrta mjesta na državnom - ' VINKOVCI-Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora ekipa PK Orion nastupila je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja – sa sedam plivača i četiri plivačice koji su na prethodnim natjecanjima sezone za njega isplivali ...
(23/07) Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima na Privlačkom putu - ' MIRKOVCI-Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na tzv. Privlačkom putu u Mirkovcima obilježena je 28. obljetnica pogibije 13. hrvatskih branitelja koji su 22. srpnja 1991. izgubili život u vojnoj akciji u tada okupiranim Mirkovcima. U vojnoj akciji u Mirkovcima, koji su ...
(16/07) David Sušac u dvopregu i Ivan Nikolić u jednopregu viceprvaci Hrvatske ! - ' VINKOVCI-Na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega koje se održalo u Pleternici , Konjički klub „Maestoso“ iz Vinkovaca imao je tri predstavnika. Na veliku radost i ponos našem klubu David Sušac u dvopregu i Ivan Nikolić u jednopregu postali su viceprvaci, svaki u svojoj kategoriji.  Treći ...
Hide Main content block

Vijesti

Prvašićima Općine Stari Jankovci po 800,00 kn
STARI JANKOVCI-U upravnoj zgradi Općine Stari Jankovci organizirano je već tradicionalno neformalno druženje, na koje su pozvana sva ... više....

Sport

Dorian Vugrek zlatni, Katarina Šuvak srebrna na ...
VINKOVCI-Članovi PK Orion osim što plivaju, svoje sportske mogućnosti i umijeće pokazuju i u poprilično zahtjevnom sportu  ... više...

Crna Kronika

''Faraon" razbio lanac dilera heroina i kokaina
VINKOVCI-Kriminalističkim istraživanjem "Faraon" razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka ... više...

Politika

HDZ i HSU zajedno na izbore za vijeća Mjesnih ...
VINKOVCI-U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vinkovci potpisan je sporazum o političkoj suradnji uoči izbora za ... više...