Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U okviru donacijske kampanje kojom je obilježila 20 godina djelovanja, Liga protiv raka Vinkovci donirala je Perfusor Space (infuzijsku volumetrijsku pumpu sa štrcaljkom) Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci.

- Perfusor Space važan je medicinski uređaj koji služi za davanje terapije i krvnih pripravaka u manjim, vrlo preciznim dozama. Mi liječimo djecu i nama je takav uređaj nužan. S njime će nam biti puno lakše jer imamo dosta pacijenata. Na našem odjelu imamo mjesta za 18 ležećih pacijenata, ovisno o epidemiološkoj situaciji. U nas je veliki protok pacijenata kroz dnevnu bolnicu i hitnu ambulantu, tako da zapravo radimo na svim tim lokacijama i uređaj nam je potreban na njima, rekla je dr. sc. Marija Jurković, voditeljica Odjela za dječje bolesti OŽB-a Vinkovci.

Prema riječima doc.d r. sc. Dražena Švagelja, predsjednika Lige protiv raka Vinkovci, vrijednost donacije je 14.000 kuna, no donaciju nije bilo moguće realizirati bez pomoći dobrih ljudi.

- Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad i podržali nas te pomogli kako bi se skupila novčana sredstva za kupnju Perfusor Space uređaja - rekao je Švagelj, koji je uručio donaciju voditeljici Odjela za dječje bolesti Jurković. 

VINKOVCI-Udruga udomitelja “Javor” krajem siječnja počinje sa provedbom svog prvog projekta – “Bolji udomitelji za bolje sutra” financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Osnovna svrha projekta „Bolji udomitelji – za bolje sutra“ je pružanje podrške i osnaživanje udomitelja na području Vukovarsko-srijemske županije kako bi se unaprijedila skrb o krajnjim korisnicima udomiteljstva. Ovim projektom žele se unaprijediti kapaciteti udomitelja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, te omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i povezivanje udomitelja s djecom i odraslom osobama krajnjim korisnicima usluge udomiteljstva.

Druženja, kreativne i glazbene radionice, sportske i vodene igre za djecu i odrasle udomitelje, supervizija, informatička radionica, te seminar o palijativnoj skrbi za udomitelje- aktivnosti su ovog projekta, namijenjene članovima udruge ali i onima koji to žele postati. Predviđeno trajanje projekta je šest mjeseci.

Ovim putem Udruga udomitelja “Javor” poziva sve članove udomitelje ali i one koji to žele postati na svoju redovitu skupštinu koja će se održati 20.01.2020. u Vinkovcima, na adresi A.Hebranga 7, s početkom u 20 sati.

 

VINKOVCI-Prigodnom konferencijom završen je Interreg IPA projekt prekogranične suradnje Hrvatska-srbija “X-DEGREE” („EXploitation of Different Energy sources for GREen Energy production) u čijoj je provedbi kao partner sudjelovao Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK). 

Nositelj projekta je Univerzitet u Novom Sadu dok su partneri u projektu, osim Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o., i Poljoprivredni institut Osijek, Javno komunalno poduzeće Vodokanal iz Sombora i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.Ukupna vrijednost projekta „X-DEGREE“ iznosi 1.696.336,09 EUR-a, financiran je iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020., a trajao je 30 mjeseci.  

Glavni cilj projekta je promicanje i unaprjeđenje korištenja raznih oblika obnovljivih izvora energije u prekograničnom području. VVK je u sklopu ovog projekta postavio šest solarnih elektrana ukupne snage 380 kW u vrijednosti 545.043,37 EUR na svojih šest objekata: vodospremnike Lipovac (50 kW), Vinkovci (140 kW) i Retkovci (40 kW) i tri elektrane ukupnog izlaza 50 kW na pročistačima otpadnih voda u Ivankovu, Cerni i Otoku. Važno je za istaknuti kako se u slučaju VVK radi o bespovratnim sredstvima Europske unije. Projektom se osigurava proizvodnja električne energije koja će imati pozitivan utjecaj na smanjenje emisije CO² i osigurava proizvodnja dodatnih kW električne energije iz obnovljivih izvora energije koja će se koristiti na 6 uređaja u vlasništvu VVK.

“Vinkovački vodovod i kanalizacija je u sklopu ovog projekta postavio šest solarnih elektrana ukupne snage 380 kW u vrijednosti 545.043 eura na svojih šest objekata, odnosno na vodospremnike Lipovac (50 kW), Vinkovci (140 kW) i Retkovci (40 kW) i tri elektrane ukupnog izlaza 50 kW na pročistačima otpadnih voda u Ivankovu, Cerni i Otoku. Projektom se osigurava proizvodnja električne energije koja će imati pozitivan utjecaj na smanjenje emisije CO² i osigurava proizvodnja dodatnih kW električne energije iz obnovljivih izvora energije koja će se koristiti na 6 uređaja u vlasništvu VVK”, objašnjava Valentin Žderić, voditelj projekta u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji.

U sklopu projekta, Vodokanal Sombor proširio je kapacitet postojećeg  bioplinskog postrojenja uređaja UPOV Rokovci (Vojvodina), Univerzitet u Novom Sadu i Poljoprivredni institut Osijek nabavili su laboratorijsku opremu za analizu potencijalnih sirovina za proizvodnju bioplina, a Poljoprivredni institut Osijek nabavio je opremu za analizu potencijalnih sirovina za proizvodnju bioplina.

Istodobno, svi partneri uključeni u projekt međusobno su dijelili iskustva i znanja kako bi projekt što uspješnije priveli kraju. Tako je Vodokanal Sombor prenio svoja iskustva iz postojećeg postrojenja za proizvodnju bioplina Vinkovačkom  vodovodu i kanalizaciji na osnovu čega je VVK izradio glavni projekt bioplinskog postrojenja na lokaciji uređaja za preradu otpadnih voda (UPOV) Vinkovci. VVK je, pak, Vodokanalu Sombol prenio iskustva o postavljanju elekrana na svoje uređaje što je Vodokanal iskoristio za izradu projektne dokumentacije za postavljanje istih elektrana na svoje uređaje. 

Kako bi se upoznali s izvedenim radovima na postavljanju fotonaponskih elektrana na uređajima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Vinkovce su posjetili studenti Univerziteta u Novom Sadu koji su osim ovog stručnog putovanja imali organiziran i posjet Vodokanalu Sombor.

Više informacija o projektu može se naći na www.xdegree.eu ili www.facebook.com/xdegreeproject.

VUKOVAR-U službenoj posjeti najvećem turističkom sajmu CMT u Stuttgartu boravi izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem.

Tijekom boravka u Njemačkoj, župan Galić susreo se danas s ministrom pravosuđa, turizma i EU Baden-Württemberga Guidom Wolfom, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Baden-Württemberga, a sastanku su nazočili i predstavnici turističkog sektora navedene pokrajine.

Raspravljalo se o mogućnosti suradnje s Vukovarsko-srijemskom županijom osobito na području revitalizacije tradicionalnih kuća, šumskog turizma na području Spačvanskog bazena te uspostave vinskih cesta kao dio turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije i okosnice zajedničkih projekata u sektoru turizma te o turističkom forumu koji će se u našoj županiji održati u rujnu ove godine.

Za vrijeme posjete turističkom sajmu CMT, kojega obiđe vise od 250 tisuća posjetitelja, izaslanstvo je poajetilo štand Hrvatske turističke zajednice kao i štand Dunavskog ureda iz Ulma / Novog Ulma što je bila prilika za uspostavu brojnih poslovnih kontakata sa izlagačima i turističkim agencijama zainteresiranima za suradnju s našom Županijom.

Uz župana Galića, navedenim razgovorima sudjelovali su i pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh, direktorica TZ VSŽ Rujana Bušić Srpak, viša savjetnica u RA VSŽ Danijela Barišić i viši savjetnik u Uredu župana Krunoslav Srpak.

 

VNKOVCI-Privedeni su kraju radovi na uređenju parkirališta iza Zavoda za zapošljavanje u Vinkovcima, koje je danas u pratnji pročelnika Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Dalibora Šandrka obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Na parkiralištu, koje je doista bilo u lošem stanju, i u čije je uređenje uloženo 240 tisuća kuna, sada se nalazi 30 parkirališnih mjesta plus parkirališno mjesto za vozilo osoba s invaliditetom.

“Znamo da je ovaj prostor bio u izrazito lošem stanju i nije u njega nije ulagano praktički još od Domovinskog rata.Ovaj prostor mnogi građani ali i gosti našeg grada koriste i tijekom održavanja svih naših manifestacija te je ovo parkiralište zaslužilo da bude na jednom visokom nivou.”, rekao je gradonačelnik Bosančić istaknuvši kako je uređenje parkirališta tek početak uređenja ovoga dijela grada, jer će se uskoro krenuti u obnovu kolnika i pješačkih staza.

VINKOVCI-U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima danas su uručeni Ugovori o stipendiraju koje je primilo ukupno 259 studenata. Radi se o još jednom ulaganju Grada Vinkovaca u mlade ljude koje je doseglo iznos od milijun i 800 tisuća kuna.

„Iskoristili smo ovo blagdansko vrijeme kad su studenti u gradu da potpišemo ugovore o stipendijama. Volim se s time pohvaliti jer mislim da je odlična stvar da imamo 259 stipendista i da su svi oni koji su udovoljavali uvjetima i koji su bili vrijedni i marljivi dobili stipendije. Sad smo na brojci od milijun i 800 tisuća kuna koje smo usmjerili prema studentima. Oni su naša budućnost, to su ljudi koji bi u budućnosti trebali nositi grad, donositi dobre ideje, raditi na promociji, na unaprjeđenju našega grada i smatram da je ovo jedna investicija koja će se sigurno u budućnosti isplatiti“, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je kako je ključna stvar vratiti studente po završetku studija u Vinkovce, da ovdje rade svoje poslove i kroz različite grane doprinose razvoju Vinkovaca. „Želja nam je da oni u budućem vremenu razvijaju grad, da budu vinkovačka snaga koja će nositi grad i razvijati ga u pravom smjeru“.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 700 kuna, a stipendija će se isplaćivati u 10 jednakih obroka.

VINKOVCI-Moto klub Vinkovci danas provodi svoju tradicionalnu akciju ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima. Motomrazovi i ove se godine voze vinkovačkim ulicama i daruju djecu, za 13 sati najavljen je dolazak u pješačku zonu kod Ledenog Oriona Adventa u Vinkovcima.

Na polasku Motomrazove pozdravio je gradonačelnik Ivan Bosančić. “Naš Moto klub ne samo da dobro radi, nego može biti primjer svim ostalim klubovima kako treba raditi u ovome gradu. Sudjeluju u svim manifestacijama, a pogotovo u ovom humanitarnom dijelu gdje se uvijek odazovu. Evo, već petnaesti put su Motomrazovi i uljepšavaju Božić djeci, ali i svim građanima dok prolaze ulicama. To je jedna lijepa tradicija i na tome im čestitam kao i na cijelom dosadašnjem radu i samo mogu zaželjeti da, kao i dosad, i ubuduće imamo tako dobru suradnju s našim Moto klubom”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Motomrazovi su sada već dugogodišnja tradicija Moto kluba Vinkovci. Tako ćemo i ove godine posjetiti vinkovačke vrtiće, Dom Sv. Ana, Centar Mala Terezija, Dječji odjel vinkovačke bolnice, a oko 13 sati završavamo kod Ledenog Oriona pa pozivamo roditelje i djecu da nam se tamo pridruže”, poručio je tajnik Moto kluba Vinkovci Mirko Hunjet.

Akciju božićnog darivanja najmlađih sugrađana uz Moto klub Vinkovci, pomogli su vinkovački poduzetnici i Grad Vinkovci.

Zadnje Vijesti:
(17/01) Scenarij svečanog otvorenja pod temom ''Curo draga iz sokaka moga'' - ' VINKOVCI-Ovogodišnje, 55. po redu Vinkovačke jeseni, održat će se od 11. do 20. rujna. U povodu toga organizirana je konferencija za novinare kako bi se predstavio sadržaj ove najveće manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj. - Prolazeći vinkovačkim lokalitetom poznatim kao Krnjaš, nemoguće ...
(13/01) Brazilac Matheus Lucas Souza Mendes novo ime u svlačionici nebeskoplavih - ' VINKOVCI-Kako je bilo najavljeno novi-stari trener Petar Tomić obavio je prozivku igrača Cibalije za nastavak sezone u 2.HNL. Kad govorimo o igračkom kadru  Cibalia  je ostala bez  sedam igrača: Mateo Bukvić, Hrvoje Džijan, Mario Kiš, Luka Pavlak, Ivan Galić, Dinko Matošević i Andrej Kerić. U ...
(13/01) Otvoren pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja u Lovasu - ' LOVAS-Agro klaster Vukovarsko-srijemske županije otvorio je pakirni centar za jaja malog kapaciteta u Lovasu vrijedan 4,5 milijuna kuna, financiran najvećim dijelom iz županijskog proračuna.U ovome klasteru udruženo je devet kooperanata, trenutačna proizvodnja je oko 2500 komada dnevno, a ...
(13/01) Spačva se predstavila na velikom sajmu drvenih podova u Europi - ' VINKOVCI-U njemačkom Hannoveru završen Domotex, najveći i najznačajniji svjetski sajam podova.Početkom godine diktiraju se trendovi i ugovaraju narudžbe, a devet hrvatskih tvrtki zadovoljno je sajamskim nastupom. Na preko 530 m2 u paviljonu 13 nastupili su DI Čazma, Pan Parket, Spačva, ...
(13/01) HPD Cibalia u humanitarnoj akciji za pomoć Udruzi djece oboljele od leukemije i limfoma iz Čakovca - ' VINKOVCI-Hrvatsko planinarsko društvo ''Cibalia'' Vinkovci bila je  gost PD Zmajevca iz Novske koji već 22 godine za redom organiziraju Zimski pohod Novskim brdom – Novljanska sarmijadu.  Staza je vodila kroz netaknutu prirodu po sunčanom prohladnom vremenu od Novaljnskog jezera prema Sadovom ...
(08/01) Besplatni programi za recepcionera i voditelja malog hotela u Učilištu Modus ! - ' VINKOVCI-Učilište Modus otvorilo je dva besplatna programa i to za recepcionera ili recepcionerku., te voditelja malog hotela. Ako želite napredovati Učilište Modus je uvijek pravo mjesto za Vas.  VODITELJ MALOG HOTELA ~Početak predavanja krajem prvog mjeseca~ Zvuči Vam predobrooo kao i nama? ...
(08/01) Tomislav Biber prvi, Danijel Jelinek i Željko Županić drugi u Starom Petrovom Selu - ' VINKOVCI-U nedjelju 05. siječnja 2020. godine skoro najjači seniorski sastav STK Cibalije Vinkovci igrao je na 15. međunarodnom stolnoteniskom turniru "Staro Petrovo Selo 2020".  Sudjelovalo je preko 80 igračica i igrača iz nekoliko susjednih država, a Cibalia je bila najupješnija sa čak tri ...
(07/01) Momčad ''Lapovački štakori CB Atrium'' u zadnjim sekundama do titule pobjednika turnira ''Lapovci ... - ' VINKOVCI-U dvorani Osnovne škole "Bartol Kašić'' u Vinkovcima spušten je zastor na malonogometnom turniru "Lapovci 2020." koji je ove godine okupio iznimno veliki broj momčadi u više kategorija.Malonogometni turnir trajao je 13 dana, odigrano je ukupno 190 utakmica i postignuto ukupno 995 golova. ...
(30/12) Preko 70 tenisača i tenisačica na ''Snješko'' i ''Pahuljica'' teniskim turnirima u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ”Vinkovci” odigran je ”Snješko Cup” za uzrast do 10, 12 i 14 godina u kategoriji dječaka i djevojčica , te ”Pahuljica Cup”  za mini tenis u kategoriji dječaka i djevojčica gdje su svi sudionici ujedno i pobjednici . Na ovogodišnjem turniru bilo je oko 70-tak ...
(27/12) HGSS Vinkovci dobio terensko vozilo za teške uvjete - ' VINKOVCI-Zajednički projekt Grada Vinkovaca i Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Vinkovci, vrijedan 40 tisuća kuna, rezultirao je novim terenskim vozilom zbog kojega je gradonačelnik Ivan Bosančić danas posjetio vinkovački HGSS. -Drago mi je da imamo ovako jednu dobru ekipu koja odlično ...
Hide Main content block

Vijesti

Scenarij svečanog otvorenja pod temom ''Curo ...
VINKOVCI-Ovogodišnje, 55. po redu Vinkovačke jeseni, održat će se od 11. do 20. rujna. U povodu toga organizirana je konferencija za ... više....

Crna Kronika

Tijelo 46-godišnjakinje pronađeno u septičkoj ...
PETROVCI- Nestala 46-godišnjakinja  A.B. iz Petrovaca, za kojom PU vukovarsko-srijemska intenzivno traga od srpnja ove godine, ... više...

Politika

Ivan Bebek predsjednik HSU Tovarnik
VINKOVCI-U subotu 26.listopada 2019.g. održana je Osnivačka skupština Općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) ... više...

Sport

Brazilac Matheus Lucas Souza Mendes novo ime u ...
VINKOVCI-Kako je bilo najavljeno novi-stari trener Petar Tomić obavio je prozivku igrača Cibalije za nastavak sezone u 2.HNL. Kad ... više...