Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Proteklog je vikenda (10. i 11. kolovoza 2018. godine), u organizaciji Rockabilly bara Hang Loose i udruge Mladež Vinkovaca XO u Vinkovcima održan Hang Loose Rockabilly Festival, drugi po redu. 

Za razliku od prošlogodišnjeg prvijenca koji je trajao samo jedan dan, uz učešće tri rockabilly benda, ove je godine na festivalu nastupilo pet sastava raspoređenih u dva dana, s jačim internacionalnim prizvukom - u petak, 10. kolovoza nastupili su Dynamite Dudes iz Mađarske, uvijek odlični Moonshine Alligators iz Srbije (jedini bend koji je nastupio i prošle godine), dok su u subotu 11. kolovoza svirali Naked Truckers iz Mađarske, Joe & The Rhythm Boys iz Slovenije, a festival su zatvorili izvrsni B and the Bops iz Zagreba. Hang Loose Rockabilly Festival bio je u oba dana izvrsno posjećen – kroz dvorište vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića tijekom vikenda prošlo je između dvije i tri tisuće ljudi, od kojih su mnogi došli tek na tren pogledati o čemu se tu radi, a otišli nekoliko sati kasnije oduševljeni plesnim ritmovima rockabillya i ranog rock'n'rolla, uz koje rijetko tko ne zapleše, ili barem ne počne cupkati u mjestu. I to nije sve – prije glazbenog dijela programa, već od 17 sati tijekom oba dana na festivalu je bilo živo i posjećeno, zbog bogatog popratnog sajma odjeće, modnih dodataka i ukrasnih predmeta uklopljenih u stil pedesetih i šezdesetih, a izvođači i posjetitelji mogli su se prije festivala urediti u odgovarajućem stilu u improviziranim salonima Barbershop Španić i Dlaka 22. Ljubitelji tetovaža mogli su se tetovirati ili barem pogledati rad Slavena Kusture (HellBoy Tattoo, Županja). U prodaji su bile i srećke tombole čija je glavna nagrada bila custom bicikl zagrebačkog brenda Sentimental Bikes.

Atraktivni pin-up foto session koji se odvijao u dvorištu Gimnazije i parku ispred Gradskog kazališta Joza Ivakić prije glazbenog programa festivala privlačio je poglede znatiželjnika, a između svirki svoj cabaret show priredila je Slovenka Miss Stacey. Festival ne bi ni približno toliko atraktivan da ga svojim plesom nisu i ove godine upotpunili rado viđeni gosti, plesači zagrebačke udruge Back To Swing, te domaće plesne grupe Hang Loose Rockabilly Festivala. Organizatori Ana i Matija Vukoja (Hang Loose rockabilly bar) i Ivan Stažić (predsjednik udruge Mladež Vinkovaca XO), zadovoljni su dostignućima i posjetom ovog događaja. U odnosu na prošlu godinu, letvica je bila postavljena dvostruko više, ali su svi ciljevi ispunjeni u potpunosti. 

Ovaj je festival popisom izvođača još više internacionalno orijentiran od prošlog - za razliku od dvije države iz kojih su nastupili prošlogodišnji izvođači, ove godine ih je bilo iz ukupno četiri: Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. 

Osim toga, zabilježen je i porast stranih gostiju, uglavnom iz Mađarske, a domaći gosti, osim Vinkovčana, u većem broju došli su iz šire Slavonije i Zagreba.

foto: Mihael Španić

VINKOVCI-Konjički klub ''Euohippus'' Vinkovci  proveo je program pod nazivom ''Obiteljsko-rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom'' i  Family day za sve korisnike i njihove obitelji

Ovaj  projekt financiran je od strane Ministarstva zdravlja. Ovaj poludnevni izlet bio je prepun događanja.Osim raznih društvenih aktivnosti,  velika zanimljivost ovog druženja bilo je 8.Klupsko natjecanje. Imali smo 2 kategorije, u jednoj su sudjelovali korisnici programa TPK, a u drugoj samostalne jahačice i jahači.

U prvoj kategoriji sudjelovalo je 4-ero djece, Matej Vrkašević, Luka Bartulović, Edi Borovčić Kurir i Josip Mustafov. Dječaci su imali zadatak proći kroz postavljeni poligon gdje su odradili manje ili više zahtjevne zadatke. S obzirom da su svi pokazali zavidan stupanj jahanja, svi su proglašeni  pobjednicima te su osim zlatnih medalja nagrađeni velikim pljeskom.

 U drugoj kategoriji sudjelovalo je 6 jahačica/ča. Oni su odjahali utakmicu kroz kapije. Cilj ove utakmice je bio u što kraćem vremenu projahati  kroz 11 kapija. Ovdje je najbrža bila Lucia Živić na grlu Nemo, druga je bila Ema Lusavec na istom grlu, te treći je bio Gabrijel Rapčan na grlu Lori. Lucia i Ema su naše iskusne jahačice koje na svakom natjecanju pokažu zavidno znanje jahanja, a Gabrijel je naš najmlađi jahač koji je sa samo 8 godina pokazao veliki potencijal, te se nadamo još ovakvih i sličnih odličja. 

Ne smijemo zaboraviti ni Anu Kramarić, Anu Ćekić i Antoniju Sedlar koje su također nastupale i uspješno završile utakmicu, a samo sekunde, čak stotinke su odlučivale o konačnom poretku.

U pauzi između natjecanja roditelji i ostali gledatelji, imali su priliku sjesti na konje te su pokušali odraditi neke od zadataka koje su imala djeca u 1.kategoriji. Odrasli su na kraju ostali šokirani činjenicom da jahanje uopće nije lagano. Jedan od komentara je bio: „Pa ja sam mislila da to samo sjedneš na konja i voziš se, ali je to zapravo preteško“, te su tako bolje shvatili smisao ove vrste rehabilitacije.

Nakon natjecanja i dodjele odličja svi smo se  malo počastili te se nastavili družiti do kasnog predvečerja.

 

ŽUPANJA-Slavonija Županja d.d. Županja,  ovim putem obavještava poljoprivredne proizvođače, otkupljivače i organizatore poljoprivredne proizvodnje da vrši otkup velikih količina pšenice po najboljim uvjetima na tržištu.

Kao jedan od najznačajnijih parametara u kojima su napravili iskorak jest cijena, koja je znatno bolja od onih o okruženju. Osim toga,  bitno je naglasiti kako su primarno gledali na poljoprivredne proizvođače,  te su napravili povoljnije parametre hektolitarske mase za njih. Osim toga naglašavaju da  je plaćanje unutar jednog dana.

Troškove prijema za pšenicu koja je predmet kupovine od strane Slavonija Županja d.d. ne naplaćuju.

Obzirom da dugi niz godina organiziraju proizvodnju šećerne repe, njihovi provjereni i stručni agronomi spremni su Vam ponuditi  svu svoju pomoć i znanje u proizvodnji pšenice,  roda 2019.god. , i na taj način  obilježiti 70 godina postojanja poduzeća Slavonija Županja.

Za kraj pozivaju sve zainteresirane poljoprivrednike za organizaciju poljoprivredne proizvodnje, da im se slobodno obrate za ugovaranje proizvodnje za narednu godinu.

Slavonija Županja, kao  jedan od lidera u proizvodnji brašna,  ugovorene količine  iskoristit će za povećanje udjela u proizvodnji brašna.

 

VUKOVAR-Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uručili su ugovore građanima koji su posao dobili u okviru javnih radova kroz program ''Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara'', koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. 

Ovom je mjerom zaposleno 50 osoba na vrijeme od šest mjeseci, odnosno od 25.srpnja 2018. do 24.siječnja 2019.

Putem Javnih radova izvršiti će se radovi na uređenju javnih površina, krčenju divljeg raslinja, sadnji trave i sadnica drveća, te bojanju dječjih igrališta, klupa i koševa za otpatke.

 

VINKOVCI- Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada nazočio je, uz premijera Andreja Plenkovića i počasnog građanina Vinkovaca Vladimira Šeksa, dobar dio hrvatske Vlade, poput ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, Vinkovčanke Gabrijele Žalac, ministra zdravstva Milana Kujundžića, gospodarstva Predraga Štromara, zaštite okoliša Tomislava Ćorića, prometa Olega Butkovića, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Čuljak, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić, nadbiskup Đuro Hranić, župani i načelnici slavonskih županija i gradova i mnogi drugi.

 Na svečanosti je prikazan i film o tome što je u Vinkovcima posljednjih godina napravljeno, što se radi, i što će se graditi.

Predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić podsjetio je kako je prvi put svečanoj sjednici u povodu Dana grada nazočio premijer. "Naši su preci nama ostavili mnogo toga u nasljeđe, a i mi moramo za sobom ostaviti traga. Pred nama su veliki projekti i možemo biti ponosni na sve što smo učinili, ali to nije dovoljno i građani s pravom žele više. Ali, za to nam treba nada i vjera da možemo to učiniti, kao što je nada i vjera donijela uspjeh našim srebrnim nogometašima", rekao je Karlić, a gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je na potpori Vladi i posebno ministrici Žalac.

"Kroz Projekt Slavonija i sve ono što su radili vidi se da vode računa o Slavoniji i projektima koji se ovdje provode. Trenutačno je projekata u vrijednosti od 400 milijuna kuna u provedbi, ili će uskoro početi realizcija, a sve to ostvareno je u tijesnoj suradnji s Vladom i premijerom", rekao je Bosančić, a Vladimir Šeks pohvalio je brojne najavljene projekte koji će poboljšati život u Vinkovcima.

Ministrica Žalac rekla je kako Slavonija prema svojim resursima može biti pokretač cijele Lijepe Naše. Zahvalila je cijeloj Vladi, a posebno premijeru Plenkoviću što je prepoznao da u fokus treba staviti pet slavonskih županija, koje pripadaju u 2,5 posto najnerazvijenijih dijelova EU-a. "Ispravljamo nepravdu učinjenu u programiranju EU fondova, gdje Slavonija praktički nije bila nigdje", rekla je ministrica Žalac.

Župan Galić posebno je pohvalio izgradnju ljudskih potencijala i agenciju VIA koja radi projekte za Vinkovce, a za Ivana Bosančića je rekao da je "kao rođen za gradonačelnika".

Zlatna plaketa Grb Grada Vinkovaca dodijeljena je prof. Tomi Šaliću, za doprinos u područjima znanosti i kulture, umirovljenom novinaru Šefiku Kapetanoviću za višegodišnji društveni i humanitarni rad, Đuri Stipurincu za ostvarenja na području športa i promoviranje vinkovačke košarke, Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vinkovaca u povodu 25. obljetnice utemeljenja te za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja, i Košarkaškom klubu Vinkovci u povodu 55. obljetnice utemeljenja. U ime nagrađenih zahvalio je Tomo Šalić. 

 

OTOK-Na svečanom prijemu za obitelji novorođene djece, koji je održan u velikoj vijećnici Grada Otoka, otočki gradonačelnik Josip Šarić uručio je novčanu naknadu od 5000 kuna za svako novorođeno dijete, sukladno Socijalnom programu Grada Otoka.

- Odlučili smo povećati naknadu s 1500 kuna na 5000 kuna. Sljedeće godine prvo rođeno dijete dobit će 7500 kuna. Razmišljamo o uvođenje nove mjere ‘roditelj odgojitelj‘. Želimo ozbiljno pristupiti demografskoj obnovi na način da kroz proračun potičemo one obitelji koje su spremne posvetiti se svojoj obitelji, većem broju djece, gdje bi Grad Otok financirao njihove plaće. Želimo biti konkretni i ako nema ove lijepe slike beba, sve će ostalo biti upitno - rekao je Josip Šarić, gradonačelnik.

 

Na drugoj ovogodišnjoj podjeli bilo je 13 obitelji kojima je gradonačelnik uručio potvrde o uplaćenom iznosu, jednu ružu te rekao kako će svako dijete dobiti jednu majicu s kockicama u duhu Vatrenih

 

VINKOVCI- Kako su konjički turniri i prvenstva ponajviše koncentrirani u ljetno vrijeme, već vikend poslije Prvenstva Hrvatske održano je Balkansko prvenstvo u Pančevu, Srbija od 29.6. do 1.7. Ovo natjecanje održava se svake godine, pod okriljem krovne organizacije za konjički sport, FEI, kod drugog domaćina-organizatora. Ove godine sudjelovali su predstavnici 4 nacije: Srbija, Hrvatska, Rumunjska i Grčka.  

 Kao aktualni državni prvak, David Sušac je uz još 2 vozača iz Hrvatske, predstavio hrvatsku reprezentaciju u zaprežnom sportu. Ponovno odličnom vožnjom, David je osvojio prvo mjesto u dresurnoj utakmici s rezultatom od 51,30 bodova kazne i prvo mjesto u maratonskoj utakmici s 86,71 boda. Malo sreće je nedostajalo u vožnji preciznosti da David postane osvajač i ovoga turnira pa su tako on i suvozač Stjepan Drmić osvojili 2.mjesto i tako postali viceprvaci „Balkana“. Konji u zaprezi ponovno su bili Vulkan i Lord.

 

Zadnje Vijesti:
(16/08) Dođite na 53.Vinkovačke jeseni i budite dio najljepše priče u gradu na Bosutu - ' VINKOVCI-Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović od 7.-16.rujna održat će se  najpoznatija slavonska smotra koja preko pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo,  53.Vinkovačke jeseni. -“Kroz sve smo ovo vrijeme izuzetno puno ...
(06/08) Ženska ekipa PK Orion treća, muška peta na ekipnom C prvenstvu Hrvatske - ' VINKOVCI-Nakon završenog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine, plivačice i plivači PK Orion su imali za odraditi zadnju stepenicu ove sezone, ekipno C prvenstvo Hrvatske.  Za mušku ekipu PK Orion plivali su Alojzije Ćaleta, Nikola Ćaleta, Matej Svilar, Marin Svilar, Dominik Živalj i Marko Jurić, ...
(06/08) Vinkovački plivački klub odličnim utrkama isplivao jedno srebro i četiri bronce u Srbiji - ' VINKOVCI-Dana 04.08.2018g. održano je međunarodno plivačko natjecanje 21. Međunarodni plivački miting "DELFIN CUP 2018" u Adi, Srbija, na kojem je nastupilo 24 klubova, sa čak ukupno 334 plivača i plivačica i to iz Hrvatske, Velike Britanija, Njemačke, Mađarske, Kenije, Rumunjske, Rusije, Srbije ...
(25/07) Plivačica PK Orion Vinkovci Adela Matošević među deset najboljih kadetkinja u Hrvatskoj - ' VINKOVCI- Grad Zagreb bio je domaćin Prvenstva Hrvatske za kadete na kojem je nastupilo 220 natjecatelja iz 30-ak klubova.  Pravo nastupa imali su samo oni plivači koji su tijekom ljetne sezone isplivali norme zadane od strane Hrvatskog plivačkog saveza. Za PK Orion Vinkovci nastupila je ...
(25/07) Izaslanstvo Općine Lovas kod kardinala Vinka Puljića - ' LOVAS-Četveročlano izaslanstvo Općine Lovas, predvođeno općinskom  načelnicom Tanjom Cirba i predsjednikom Općinskog vijeća Stjepanom Milasom,  posjetilo je jučer Sarajevo, kako bi se susreli s vrhbosanskim nadbiskupom i metropolitom,  kardinalom Vinkom Puljićem.  Suradnja i neraskidive veze ...
(25/07) Airsoft udruga Krpelji Vinkovci uspješno organizirala Cibalia Airsoft Expo - ' VINKOVCI-U gradu na Bosutu održan je Cibalia Airsoft Expo – najveći airsoft događaj u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prvi ovakav sajam na našim prostorima.  Airsoft udruga Krpelji Vinkovci osnovana je dana 22.5.2017. godine u Vinkovcima udruživanjem nekolicine istinskih i dugogodišnjih ...
(24/07) Mlađe kategorije STK Cibalia Vinkovci na kampu na Pagu - ' VINKOVCI-Mlađe kategorije STK Cibalia, sudionici su stolnoteniskog  kampa koga organizira Hrvatski stolnoteniski savez. Kamp se održava na Pagu, u trajanju tjedan dana, a vinkovačku ekspediciju sačinjava osam igračica i igrača te trener Željko Županić. Sudionike kampa posjetio je proslavljeni ...
(24/07) Pronađeno 284 tisuće kutija cigareta u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka - ' TOVARNIK-Na današnjoj konferenciji za medije u Tovarniku predstavljeni su rezultati zajedničkog postupanja policije i carine, uslijed čega je spriječeno krijumčarenje 284 tisuće kutija cigareta.  Naime, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 21. ...
(24/07) Potpisani ugovori vrijedni 1,3 milijarde kuna - ' VINKOVCI, Slavonske županije zaslužuju ispruženu ruku potpore, podrške, suradnje, investiranja kako bi Slavonija bila jedan od generatora razvoja zemlje, da naši mladi ljudi ostaju ovdje, u svojoj zemlji i svom domu, zasnivaju obitelji, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković u govoru na ...
(19/07) Zamjenik župana Josip Dabro: ''Mladi ljudi znaju, mogu i hoće ! '' - ' VINKOVCI-Sa zanimljivim osvrtom na godinu koju je proveo na novom radnom mjestu zamjenika župana a u susret kraju mandata predsjednika Mladeži HDZ-a VSŽ, te skorim izborima u istoj, razgovarao sam sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije Josipom Dabrom, jednim od najmlađih zamjenika ...
Hide Main content block

Vijesti

Dođite na 53.Vinkovačke jeseni i budite dio ...
VINKOVCI-Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović od 7.-16.rujna održat će se  ... više....

Sport

Ženska ekipa PK Orion treća, muška peta na ...
VINKOVCI-Nakon završenog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine, plivačice i plivači PK Orion su imali za odraditi zadnju stepenicu ove ... više...

Crna Kronika

Pronađeno 284 tisuće kutija cigareta u teretnom ...
TOVARNIK-Na današnjoj konferenciji za medije u Tovarniku predstavljeni su rezultati zajedničkog postupanja policije i carine, ... više...

Politika

Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS ...
VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke ... više...