Najave

Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević  na izbornom zboru HSP AS održanom u Vinkovcima.

-Svojim radom želim dokazati da se izuzetno dobri rezultati u zadnje vrijeme pogotovo  u Podružnici Lovas i Nijemci mogu preslikati na Vukovarsko-srijemsku županiju i da svojim radom pridobijemo 2000 glasača u narednom periodu, kako bi pokazali na Parlamentarnim izborima pokazali koliko vrijedimo. Smatram da stranku možemo dići na još jednu veću razinu, želimo iskrenu i poštenu politiku, za bolje sutra svih nas koji smo ostali ovdje.Vidimo da se trend odlazaka mladih nastavlja, što želimo zaustaviti, kao što smo spriječili odlazak u Lovasu i Nijemcima. Naša poruka je rad i samo rad, te osnivanje novih Podružnica, kao i sprječavanje odlazaka mladih, rekao je Mirko Jurišić, novi predsjednik Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije HSP AS  

Predsjednik stranke HSP AS Hrvoje Niče na izbornom zboru između ostalog je rekao kako Hrvatska stranka prava dr.Ante Starčević ima za cilj dobrobit hrvatskog naroda kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

-Vidimo da postoje određeni pomaci u hrvatskom društvu, da stvari idu na bolje, ali definitivno ne onom dinamikom kako mi svi to želimo. Samo podaci kako je u 2017. godini na području Vukovarsko-srijemske županije iselilo više od 4200 stanovnika, apsolutno su alarmantni podaci. Nažalost više nije dovoljno niti otvarati radna mjesta jer mladi u 21.stoljeću očekuju da žive približno kako se živi u ostalim zemljama Europske unije, to je ono za čega se moramo zalagati. Podržavamo mjere Vlade RH koje se poduzimaju kroz ''Projekt Slavonija, Baranja i Srijem'', međutim ono što se definitivno traži , je da se uđe u poreznu politiku, konkretno u porez na dohodak, na taj način da naši sugrađani na području Slavonije moraju dobivati svoju bruto plaću, a ne neto plaću.Za suradnju jesmo, ali za podaništvo nikada, poručio je Niče.

Osim izbora predsjednika, za dopredsjednike Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević  izabrani su Josip Zetaković i Goran Šibalić, ulogu tajnika će obnašati Željka Toth.

Sve okupljene na početku izbornog zbora među mnogobrojnim uzvanicima pozdravio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, te tajnik stranke Pero Ćorić. 

 

Share