Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Preko 120.000 posjetitelja prošlo u deset dana uspješno održanih 53.Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI-Na konferenciji za medije na kraju 53.Vinkovačkih jeseni  istaknuto je kako su uspješno održane ovogodišnje Jeseni i kao su počele pripreme za sljedeću godinu.

-''Vinkovačke jeseni, koje su završile u nedjelju, pokazale su kako su Vinkovci jedan od najgostoljubivijih gradova, grad koji zna iznijeti manifestaciju, voli tradicijsku kulturu i voli hrvatski ponos koji je i iskazan u nedjeljnom mimohodu. Bile su lijepe i ugodne oku, duši i tijelu jer je bilo svega – od gastronomije, pjesme, plesa do tradicijske kulture. Prošle su mirno, bez značajnijih incidenata, iako moram osuditi vandalizam spaljivanja instalacija od slame na Slavonskom sokaku. S obzirom da smo naviknuti na to da Vinkovačke jeseni imaju lijep i ugodan ton, to je svakako za osuditi, a sudeći po društvenim mrežama i ostali su građani to osudili. To mi je izuzetno drago jer Vinkovčani žive za Vinkovačke jeseni, vole ih, te mjere vrijeme po njima – prije i poslije Vinkovačkih, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Zadovoljstvo manifestacijom iskazao je i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić rekavši kako su Vinkovačke jeseni odavno prerasle okvire ne samo Vinkovaca već i Slavonije tako da je na ulicama Vinkovaca u dane Jeseni moguće vidjeti posjetitelje i iz drugih krajeva Hrvatske ali i Europe.

”Iznimno sam zadovoljna novinarima, blogerima i stranim blogerima koji su bili ovdje u organizaciji Turističke zajednice i vjerujem da će se ime Vinkovačkih jeseni ipak pronijeti i malo dalje jer znamo da mladi više prate YouTube nego televiziju. Ovogodišnje Jeseni okupile su oko 10 tisuća sudionika i prema neslužbenim informacijama oko 120 tisuća posjetitelja, pa možemo reći da su u organizacijskom smislu ostale na onom nivou na kojemu su zaslužile biti”, istaknula je direktorica Novosti Mirjam Jukić.

 

Share