Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Kroz projekt '' Vinkovci za plivanje'' proći će 394 osnovnoškolca

VINKOVCI-Na dvoranskom plivalištu  Lenije Vinkovci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt ”Vinkovci za plivanje” 2018./2019. za učenike trećih razeda osnovnih škola s područja Grada Vinkovaca.

Posljednji projektni ciklus proveden je u školskoj godini 2017./2018. u kojemu je sudjelovalo 360 učenika, dok u projektu za školsku godinu 2018./2019. sudjeluje 394  učenika.

-''Želio bih istaknuti da je ovo program obuke neplivača, ali i namijenjen za sve one koji misle da znaju plivati da ih učinimo još sposobnijima. Raduje me da ove godine imamo još veći broj učenika koji su polaznici ovoga programa i o kojima će računa voditi VPK koji će operativno provesti ovaj program'', rekao je Željko Ilić, direktor tvrtke ''Periska'' koja upravlja plivalištem.

U ime Grada na konferenciji je sudjelovala Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovci, koja je između ostalog rekla:

''Od iznimne je važnosti da djeca od najranije dobi nauče plivati te steknu određenu sigurnost na vodi i aktivnostima vezanih za vodu. Drago nam je da smo projekt uspjeli financirati na način da bude potpuno besplatno za roditelje i djecu jer imati ovakav bazen u gradu je privilegija i naš je zadatak da djeci omogućimo korištenje tog bazena i da nauče plivati'',rekla je Vinković.

Zvonimir Pinter, trener Vinkovačkog plivačkog kluba, smatra kako je ovaj projekt već postao rutina, ali i da ga svake godine pohađa velik broj djece. 

-''Od 394 polaznika ovog projekta nadamo se kako će velik broj djece ostati u plivanju kao jednom od najzdravijih sportova gdje je obuhvaćeno cijelo tijelo uz kvalitetno razvijanje, ali i u klubu. Osim obuke neplivača, djecu koja već znaju plivati učimo pravilnom plivanju tako da učimo i korektivno plivanje i leđnu tehniku'', rekao je Pinter

Cijeli projekt zamišljen je da djeca dolaze osam puta po dva školska sata, odnosno 16 školskih sati,a nešto više rekao je Marko Lončar, voditelj projekta:

-''Danas je održan prvi termin od 64 prijevozničke ture koje će za nas odraditi naš prijevoznik Polet. Obuhvaćeno je svih 7 škola s područja grada Vinkovaca, a 394 polaznika će slijediti plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina koji je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Zajedno, uz učenje i zabavu, stvaramo dječji osmijeh koji polako, ali sigurno već postaje tradicija na našim bazenima'', rekao je Marko Lončar, voditelj projekta.

 

 

Share