Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Oliver Hob iz Odreda izviđača Vinkovci upalio četvrtu adventsku svijeću u Vinkovcima

VINKOVCI-Procesijom župljana Župe Bezgrešnog Srca Marijina i Župa sv. Euzebija i Poliona koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do adventskog vijenca u središnjem vinkovačkom parku započelo je paljenje četvrte adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''.

 Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je brzo prošlo vrijeme od prve do četvrte svijeće i da je sad ostalo ono najbitnije, dolazak Božića.

-Božić je pred vratima i nadam se da smo iskoristili ovo vrijeme da se lijepo pripremimo za Božić, da ga dočekamo u jednom blagostanju zajedno sa svojim obiteljima i da ovo božićno vrijeme provedemo kako smo si zaželjeli.Svima želim blagoslovljen Božić, ali i sretnu i uspješnu 2019.godinu, poručio je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Prema riječima fra Željka Klarića iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo)  četvrta svijeća simbolizira pouzdanje i da mi u slavljenju Božića, imamo pouzadanje u Boga. 

 Četvrtu adventsku svijeću u Vinkovcima upalio je Oliver Hob iz Odreda izviđača Vinkovci koji su središnji  park donijeli Betlehemsko svijetlo.

 

Share