Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vinkovački robotičari među 10.000 sudionika osvojili drugu nagradu u Šangaju

VINKOVCI-U četvrtak navečer iz dalekog Šangaja vratila se robotička ekipa Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca. Tamo su sudjelovali na Svjetskom natjecanju iz robotike WER 2018 (World Educational Robotic Contest 2018) u organizaciji istoimene udruge iz Kine i tvrtke Abilix koja proizvodi robote i dijelove za edukaciju iz robotike. 

Samo je natjecanje trajalo dva dana, a ovogodišnja je tema bila „Informacijsko doba“, te su natjecatelji programirali robote da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta. Simulirajući ove radnje natjecatelji su u timovima rješavali zadatke s ciljem da vožnja robota bude što brža i točnija.

U konkurenciji od 10000 učenika iz cijelog svijeta naši su se učenici Fran Marić, Nino Matozan, Vittorio Vičević  i mentor Daniel Rakijašić kući vratili s osvojenom drugom nagradom po bodovnom poretku te pripadajućim priznanjima i medaljama.

Osim samog natjecanja organizatori su se potrudili natjecateljima iz stranih zemalja predstaviti Kinu i Šangaj organiziranim obilascima muzeja i znamenitosti ovog najvećeg kineskog grada.

 

Share