Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Poduzeće Boso darivalo Leona Kovača prvu bebu

VINKOVCI-Predstavnici tvrtke Boso posjetili su 13. godinu zaredom prvu rođenu bebu u Vinkovcima kako bi je darivali poklonima.

Pamela Mataković i Tomislava Skender iz tvrtke Boso posjetili su Kristinu Kovač, majku dječaka Leona, kako bi joj uručili poklone poduzeća Boso.

U poklonu je bila košara s osnovnim higijenskim potrepštinama za majku i bebu, a osim toga poduzeće Boso darovalo je i 5000 kuna u bonovima koje će moći iskoristiti tijekom godine.

U prošloj su, 2018. godini, liječnici u vinkovačkoj bolnici obavili 723 poroda, a rođeno je ukupno 730 djece. Te brojke su iz godine u godinu, na žalost, sve više poražavajuće. 

“U odnosu na pretprošlu godinu primjetan je pad broja rođene djece, za nekih 6-7 posto. Iako, kako je sredinom godine izgledalo, mislili smo da će taj postotak biti i puno veći, no pred kraj godine stanje se ipak popravilo, pa to i nije prevelika razlika u odnosu na 2017. Pad broja porođaja velik je ako usporedimo ovaj period s onim od prije 7-8 godina, kada smo imali oko 1100 porođaja, te s onim od prije 10 godina, kada je u našoj bolnici rođeno gotovo 1500 djece”, ističe dr. Zvonimir Juzbašić, voditelj rodilišta u vinkovačkoj bolnici. 

Share