Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vedrana Lugić: ''Napraviti ćemo četverogodišnji Strateški plan naše Knjižnice''

VINKOVCI-Odlaskom  dosadašnje ravnateljice Emilije Pezer u mirovinu, na mjesto ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci došla je mlada i ambiciozna Vedrana Lugić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je Gradsku knjižnicu i čitaonicu kako bi novoj ravnateljici Vedrani Lugić poželio uspjeh u obavljanju nove zadaće.

-Koristim ovu priliku da se zahvalim gospođi Emiliji Pezer koja je uspješno vodila Knjižnicu do sada i otišla u zaslužena mirovinu, ali i da zaželim uspješan rad i Knjižnici i novoj ravnateljici gospođi Lugić da u njezinom mandatu zajednički dođemo do toga da uselimo u novu Knjižnicu, da što više građana čita, što više boravi u Knjižnici jer to je nešto što će nas sve skupa oplemeniti, proširiti naša shvaćanja i dati nam priliku da nam Knjižnica bude “prozor u svijet”. Cilj nam je što više napraviti u ovoj godini u realizaciji projekta nove Knjižnice, kako bi u sljedećoj godini bili pred sam kraj ili završetak nove Knjižnice”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić koji je u ovoj prigodi donio i dar, pet tableta, kazavši kako sve danas ide u korak s vremenom pa se i knjige čitaju u elektronskom obliku te će i s ovim tabletima i Vinkovčani moći pročitati pokoju knjigu.

Strateško planiranje je nešto čega knjižnice danas moraju biti svjesne, a što je prvi zadatak nove ravnateljice.

-Planiranje predstavlja osnovnu funkciju upravljanja kojom započinju mnoge aktivnosti u knjižnici kroz definiranje ciljeva i određivanje postupaka kako da dođemo do njihovih ostvarenja. Knjižnice moraju biti svjesne važnosti strateškog planiranja i upravo će to biti moj prvi korak, napraviti četverogodišnji Strateški plan za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci. Strateško se planiranje  razlikuje od drugih oblika planiranja, jer se bavi pitanjem povezanosti s okruženjem u kojem djeluje, ono je način komuniciranja s korisnicima, iznošenje ideja te analiza tekućeg i budućeg stanja. Knjižnica osigurava svojim korisnicima pristup informacijama i znanju, otvoreni smo prema svim članovima svoje zajednice, nezaobilazno smo mjesto točnih informacija u današnjem svijetu hiperprodukcije neprovjerenih informacija, no ponekad smo nevidljivi kod potencijalnih korisnika. Ove ćemo se godine prijaviti na natječaj za novi bibliobus iz Europskog socijalnog fonda kroz koji ćemo promicat aktivnosti socijalne uključenosti i borbu protiv siromaštva te ulaganje u obrazovanje, vještine te cjeloživotno učenje. Postojeće je vozilo staro i dotrajalo te ga je potrebno zamijeniti novim kako bismo neometano nastavili rad u pokretnoj knjižnici s mogućnošću pružanja usluga i potencijalnim korisnicima u ruralnim sredinama gdje Bibliobus još ne ide. Svi planovi bit će usmjereni k poboljšanju postojećih usluga te stvaranju novih kako bismo poboljšali kvalitetu kulturnog života u Gradu i Županiji, rekla je Vedrana Lugić.

 

 

 

Share