Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Grad Vinkovci uručio novi CTG uređaj vinkovačkoj bolnici

VINKOVCI-Grad Vinkovci osigurao je sredstva za nabavu CTG uređaja, a on je uručen dr. Krunoslavu Šporčiću, ravnatelju Opće županijske bolnice Vinkovci, te dr. Zvonimiru Juzbašiću, voditelju Odjela za ginekologiju.

- Radi se o uređaju za kardiotokografiju, za snimanje otkucaja srca beba i praćenje trudova, mjerenje tlaka i pulsa, ali i uređaja koji istovremeno može snimati blizanačku trudnoću. Uređaj se na Odjelu za ginekologiju koristi gotovo 24 sata. Ovo je najnoviji uređaj, moderan, a imali smo sličan ovome koji je bio prilagođen za porode u kadi, bio je star oko 15 godina i još uvijek radi. Međutim kad trebamo snimati istovremeno četiri do pet trudnica, onda su nam ovakvi uređaji nužni. Na našem Odjelu za ginekologiju kroz godinu dana prođe oko 2500 pacijentica - rekao je dr. Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela za ginekologiju Opće županijske bolnice Vinkovci.

 

Prema riječima dr. Krunoslava Šporčića, ravnatelja Opće županijske bolnice Vinkovci, kako medicina i tehnologija napreduje, nikada dovoljno novih uređaja.

 “Svakih sedam do deset godina trebalo bi kompletno zamijeniti sve, a to je nemoguće s obzirom na financijska sredstva. U prošloj smo godini nabavili novi ultrazvučni aparat za radiologiju, novi digitalni mamomat, uređaj za ergometriju i brojne druge aparate. Kao ravnatelj mogu biti zadovoljan količinom nove i moderne tehnologije koja je ušla u bolnicu i koja će znatno podići kvalitetu zdravstvene zaštite našeg stanovništva. Problem je što većinu opreme koristimo još od 2003. godine, odnosno opremu smo dobili kada je bolnica obnavljana. U ovoj nam je godini prioritet nabava novog RTG uređaja, vrijednog oko 2,5 milijuna kuna jer nam je stari trenutno u kvaru i ne možemo raditi određene zahvate”, rekao je Šporčić

Donaciju je ravnatelju bolnice dr. Krunoslavu Šporčiću i dr. Juzbašiću uručio gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je ovom prilikom obišao ovaj odjel, ali i na licu mjesta pogledao kako radi novi uređaj.

 

- Prilikom naših obilazaka uvijek nastojimo razgovarati, kako s voditeljima odjela, tako i s ostalim osobljem bolnice, pa smo došli do zaključka da postoji potreba upravo za jednim ovakvim uređajem. Želja nam je pomoći u onoj mjeri koliko možemo, svaki novi uređaj dobro dođe liječnicima, zato ćemo nastaviti suradnju i kroz ovu godinu te ubuduće kako bi naši građani imali što bolju uslugu u našoj bolnici - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik. 

 

Share