Najave

Nagrade za životno djelo Idrizu ef.Bašiću i Danijelu Rehaku, uručene tabularne isprave

OTOK-Svečanom sjednicom županijske Skupštine, koja je održana u Otoku,  Vukovarsko – srijemska županija obilježila je Dan županije, a uručene su nagrade i povelje.

Tako je posthumno Počast Županije dodijeljena Robertu Zadri, hrvatskom branitelju za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu. Nagrade za Životno djelo dodijeljene su Idrizu ef. Bešiću za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje te Danijelu Rehaku za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina.

 Županijske Nagrade dodijeljene su dr. sc. Vladimiru Karabaliću, Vladimiru Zlatariću, Anki Remenar i Branku Grebencu – Luisu. Županijske Povelje dodijeljene su tvrtkama Bjelin Otok d.o.o., Šiška d.o.o. i Multinorm d.o.o., Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometnom klubu Borac iz Drenovaca, Športskom nogometnom klubu Sloga iz Račinovaca, Veterinarskoj stanici Županja te Hrvatskom radio Županja.

 Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar državne imovine Mario Banožić sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je uručio i tabularne isprave Osnovnoj školi Siniše Glavaševića i Domu učenika u Vukovaru te općinama Nuštar i Babina Greda.

 Ravnateljici Osnovne škole „Siniša Glavašević“ u Vukovaru Slavici Mikšić ministar Banožić uručio je tabularnu ispravu kojom škola stječe vlasništvo nad nekretninama odnosno školskom i sportskom dvoranom i igralištem, površine 10 734 kvadratna metra. Ministarstvo u vlasništvo prenosi i zgradu učeničkog doma površine 5 295 kvadratna metra.

 Ministar Banožić tabularnu ispravu uručio je ravnatelju Doma učenika „Vukovar“ Zlatku Hegedušu. Općine Nuštar i Babina Greda postat će vlasnici društvenih domova površine 1 326 i 341 kvadratni metar. Tabularne isprave ministar je uručio načelnicima Hrvoju Drinovcu i Josipu Krniću, 

 

Share