Najave

Građani redovno odvajaju otpad

VINKOVCI- U prostorijama Velike gradske vijećnice održana je prva Javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom unutar provedbe projekta ''Eko-edukacije'', čiji je nositelj Grad Vinkovci.

Projekt se provodi od mjeseca kolovoza prošle godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.089.256, 98 kuna.Iznos sufinanciranja je 809.001,18 kuna, a sredstva su dodijeljena od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Na održanoj Javnoj edukacijskoj tribini imali smo dva predavanja, ''Održivo gospodarenje otpadom”, koje je održao Ivica Cvrlje, direktor tvrtke Eko menadžment d.o.o., dok je drugo predavanje ”Odvajanje otpada iz kućanstva”, održao Ivan Bertić, voditelj Odjela za kvalitetu, sigurnost i zaštitu okoliša u tvrtci Nevkoš d.o.o.

-“Mogu reći da su građani u zadnje vrijeme sve više osviješteni kada je razvrstavanje i odlaganje otpada u pitanju. Određeni “nered” u gradu radi možda jedan posto neodgovornih pojedinaca, dok se svi ostali pridržavaju uputa i ekološki su osviješteni”, istaknuo je Ivan Bertić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je važnost ovog projekta za Grad Vinkovce, te je između ostalog rekao:

-Ovo su projekti koji su posebno važni, oni ne donose velike investicije, međutim oni utječu na naše građane.To su projekti koji donose da budemo kvalitetnije društvo.Moram naglasiti da je svijest građana o odvajanju otpada je dobra, jer vidimo da nam je grad sve ljepši i čistiji, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Projektne aktivnosti temeljene su na izraženim medijskim kampanjama i edukacijama koje se provode u 11 osnovnih škola i sedam vrtića na područja Grada Vinkovaca, te općina Jarmina i Nuštar. U sklopu projekta, nadograditi će se mobilna aplikacija City Hub, putem koje će građani moći prijaviti sve komunalne probleme i pratiti kalendar odvoza otpada.

 

Share