Najave

65.000 ljudi u Koloni sjećanja u Vukovaru

VUKOVAR-Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci, ali i cijela Hrvatska prisjetili su se 28. obljetnice sloma obrane Vukovar.

“Naša Vlada kontinuirano ulaže napore u razvoj grada Vukovara. Posebno mi je drago da Vlada predlaže da vukovarska bolnica postane memorijalna. Naša Vlada jako puno radi na pitanju pronalaska nestalih. Vodimo dijalog s drugim državama, međunarodnim organizacijama, i vjerujemo se da će oni dati rezultate. Dok se to pitanje ne riješi, državne institucije neće stati”, poručio je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje hoće li Hrvatska blokirati Srbiju na ulazu u EU ako se ne riješi pitanje nestalih, premijer je rekao kako je je riječ o dugotrajnom procesu.

“Mi to pitanje rješavamo dugi niz godina, treba postojati politička volja i da se podaci koji postoje u Beogradu dostave, što se tiče pristupanja EU-a, to je dug proces”, poručio je premijer. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je kako se ratovi ne bi događali da nije bilo Miloševićeve politike. “Velikosrspka agresija je činjenica. Mi smo pobjednici u ratu i o tome moramo učiti mlade. Hrvatska nacija izborila je slobodu u ratu. Srbija će morati otvoriti arhive i pokazati sve što se događalo”, rekao je Jandroković.

Ulicama Vukovara do Memorijalnog groblja prošla je rijeka ljudi, gotovo njih 65.000.

 

Share