Najave

Desetogodišnja Ana Vidaković iz Župe sv.Vinka Pallottija upalila prvu adventsku svijeću

VINKOVCI-Na velikom adventskom vijencu, koji je ove godine postavljen oko spomenika Svetog Trojstva u Vinkovcima, upaljena je prva adventska svijeća ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Uz prigodna čitanja i poruke prvu adventsku svijeću upalili su župljani Župe sv. Vinka Pallottija koji su u park iz svoje župe došli u procesiji prošavši kroz grad uz molitvu i pjesmu,a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Ana Vidaković.

“Izuzetno mi je drago što su na ovaj način povezani crkva, odnosno crkvene župe i ovo gradsko događanje, odnosno Advent u Vinkovcima. Dobro je da je crkava izašla van, jer i cilj je da Advent ostane ono što jest, vjersko događanje koje je obojeno i onim svjetovnim sadržajima. No, nikako ne smijemo ispustiti iz vida da je Advent zapravo priprema za Božić”, rekao je pater Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Pallottija.

Paljenju prve adventske svijeće nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ovom prigodom između ostalog rekao:

“Ovo vrijeme moramo iskoristiti da se na lijep način pripremimo za Božić koji moramo dočekati spremni, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima. Moramo se pripremiti i za slijedeću godinu, u kojoj se svi nadamo napretku, a koji možemo postići samo ako se za istu dobro pripremimo i dočekamo je otvorena srca. Pozivam stoga sve da izdvoje vrijeme za sebe i svoje najbliže i uživaju u Adventu”, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

 

Share