Najave

Ana Marija Kovač isplivala tri srebrne i tri brončane medalje u Zagrebu

VINKOVCI-Dana 7. prosinca 2019. godine, na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava održao se 1. međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom „Dubrava open“.

Na natjecanju je u 301 startu nastupilo 116 paraplivača/ica iz 22 kluba iz 8 država (Austrija, Slovenija, Grčka, Turska, Makedonija, Srbija, BiH i Hrvatska).

Plivački klub Cibalae Vinkovci predstavljali su: Ana Marija Kovač, Matej Martinović, Toni Šimunić i Jan Tomašević u pratnji trenerice Marine Zulumović, prof. i ostvarili su izvrsne rezultate.

Ana Marija Kovač ukupno je osvojila 3 srebrne i 3 brončane medalje u MD klasi i to:

Na 200 m slobodno: 2. mjesto u općoj i juniorskoj kategoriji (iako je isplivala najbolje vrijeme sustav bodovanja smjestio ju je na 2. mjesto)

Na 100 m leđno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji 

Na 50 m slobodno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji

Na 100 m slobodno: 3. mjesto u općoj i 2. mjesto u juniorskoj kategoriji

Ana Marija je isplivala 3 osobna rekorda.

Toni Šimunić isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 30. mjesto u općoj, 12. u juniorskoj kategoriji i osobni rekord.

Matej Martinović isplivao je disciplini 50 metara slobodno, 35. mjesto u općoj kategoriji i bolje vrijeme od prijavljenog.

Jan Tomašević isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 44. mjesto u općoj, 19. u juniorskoj kategoriji od ukupno 59 plivača koji su sudjelovali u ovoj disciplini. Janu je ovo bilo prvo natjecanje i bio je jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju.

Plivački klub Cibalae Vinkovci sada ima 6 klasificiranih plivača s invaliditetom i svakim natjecanjem sve je više paraplivača iz našeg kluba na radost hrvatske paraplivačke zajednice.

Share