Najave

Stipendije učenicima srednjih škola

VINKOVCI - Ugovore o dodjeli stipendija u velikoj gradskoj vijećnici srednjoškolcima svečano je uručio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Prvi put Grad Vinkovci daje učeničke stipendije. Drago nam je što imamo učenika koji to zaslužuju, koji pokazuju izvrsnost i tako zavrjeđuju da ih Grad i prepozna. Vjerujemo kako će ovih 58 učenika uspješno nastaviti svoje školovanje i pokazati da zaslužuju stipendije, a u budućnosti postati i studenti stipendisti te na pridonositi gradu svojim znanjem koje će steći školovanjem. Učeničke stipendije uveli smo osluhnuvši još jednom ono što je važno građanima, u ovom slučaju našim učenicima i roditeljima. Mi smo to samo uokvirili u naše odluke i omogućili da 58 učenika bude nagrađeno i da oni budu primjer ostalima koji će se javljati u sljedećim godinama, a nadamo se kako će se ovaj projekt samo širiti u budućnosti - rekao je Bosančić.

Pravo na dodjelu gradskih stipendija imali su učenici koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Vinkovaca, imaju prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole najmanje 4,5 te ne ostvaruju pravo na stipendiju iz nekog drugog izvora.

Kriteriji za bodovanje bili su uspjeh u učenju, uspjeh na natjecanjima znanja, ostale posebnosti u kućanstvu podnositelja te prihodi po članu kućanstva. Učenička stipendija iznosi tri tisuće kuna, a isplaćuje se mjesečno u iznosu od 300 kuna u deset obroka.

Share