Najave

Na ovogodišnjim Javnim radovima zaposliti će se 20 osoba

VINKOVCI-Grad Vinkovci kontinuirano radi kako bi povećao broj zaposlenih, ali i zaposlio građane koji se vode u skupini teško zapošljivih osoba. Jedna od mjera politike zapošljavanja je i organiziranje i uključivanje teško zapošljivih osoba u programe javnih radova.

Stoga se Grad Vinkovci i ove godine uključio u Program javnih radova koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Osobe zaposlene na programu javnih radova od neprocjenjive su važnosti. Javnim radovima u protekle četiri godine bilo je obuhvaćeno 105 naših sugrađana koji su, sukladno cilju ove mjere, a to je uključivanje nezaposlenih osoba u programe aktivacije na poslovima društveno korisnog rada, dobili priliku zaposliti se na određeno vrijeme i ostvariti određeni dohodak.

Priliku za zapošljavanje dobilo je još 20 osoba kojima je pročelnik Upravnog odjela gospodarstva, Hrvoje Niče, danas uručio Ugovore, a zahvaljujući kojima će u javnim radovima biti zaposleni na rok od šest mjeseci – od 1. rujna 2020. do 28. veljače 2021. HZZ financira 100% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 4.732,82 kuna za prvu skupinu, odnosno osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Share