Najave

Pročelje vinkovačke Gimnazije uskoro u novom ruhu

VINKOVCI - Napreduju radovi na pročelju Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, koja će dobiti novo ruho kao na razglednici iz 1912. godine. Obnovom će se sanirati i šteta nastala prije dvije godine, u vrijeme adventa, kada je zgradu zahvatio požar, a pri čemu su stradala dva prozora.

Dinamiku radova komentirao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je u pratnji Ivane Biljan, nove ravnateljice Gimnazije, bivšeg ravnatelja Stipe Tomića te Jadranke Mustapić Karlić, pročelnice Odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, obišao gradilište.

- Drago mi je da zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom obnavljamo Gimnaziju. S obzirom na to da je naša Gimnazija uvijek bila ukras gradu, vjerujemo da će sada biti još ljepša. Projekt je iznimno važan za Vinkovce i drago nam je da možemo sudjelovati u njemu. Kroz ovaj projekt, vrijedan približno tri milijuna kuna, uredit ćemo pročelje na ponos svih Vinkovčana. Kad govorimo o dinamici radova sve ide prema planu - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Prema riječima Jadranke Mustapić Karlić, pročelnice vukovarsko-srijemskog Odjela za obrazovanje, sanacija bi trebala biti gotova do kraja ove godine.

- Gimnazija se obnavlja izvana, ali i iznutra. Dosadašnji ravnatelj Gimnazije otišao je u mirovinu, a na njegovo mjesto došla je nova ravnateljica, Ivana Biljan. Međutim, on će i ubuduće svakako pomoći novoj ravnateljici savjetima, jer je dugo godina obnašao dužnost ravnatelja - rekla je pročelnica Mustapić-Karlić.

Share