Najave

OŠ Antuna Gustava Matoša spremna za početak nove školske godine

VINKOVCI - Osnovna škola Antuna Gustava Matoša spremna je za početak nove školske godine i dolazak učenika, a radovi na energetskoj obnovi, vrijedni 17 milijuna kuna, uspješno su privedeni kraju.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je školu i uvjerio se u uspješan kraj energetske obnove škole te je istaknuo: "Završetkom ovih radova dobili smo gotovo novi objekt u kojem će svima biti ugodnije raditi, a i nama će biti lakše, jer bi se režijski troškovi trebali prepoloviti. Ovo je najveća škola u Vinkovcima, posao obnove bio je prilično zahtjevan, ali uz veliki angažman i strpljenje, od izvođača radova do djelatnika i učenika škole, uspješno je priveden kraju i ovaj je objekt sada ukras Lapovaca".

Ravnatelj škole Dario Dragun naglasio je da su radovi bili opsežni i temeljiti, a s obzirom na to da su trajali godinu dana i prilično zahtjevni.

- Rađena je nova fasada, krovište, vanjska stolarija, uređena je kompletna dvorana i uistinu moramo biti zadovoljni kako sve to sada izgleda. Trenutačno smo u fazi završnog čišćenja i uređenja unutarnjih prostora i do ponedjeljka će sve biti spremno za dolazak djece - rekao je Dragun.

Podsjetimo, od ukupno 17,3 milijuna kuna, koliko je utrošeno za ovu svrhu, nepovratnih EU sredstava gotovo je 10,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osiguran u proračunu Grada i kroz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Share