Najave

Grad osigurao 2,3 milijuna kuna za 321 studenta

VINKOVCI- Grad Vinkovci nastavlja ulagati u svoju budućnost, a među mjerama kojima potiče rad naših mlade i popravlja demografsku sliku grada su i stipendije za koje je ove godine izdvojeno više od 2 milijuna kuna. Osim učeničkih, stipendije se dodjeljuju i studentima, a ove akademske godine kriterije je ispunio 321 student.

Gradonačelnik Ivan Bosančić danas je potpisao ugovore sa studentima koji su u akademskoj godini 2020/2021 ostvarili pravo na stipendiju. 2 milijuna i 300 tisuća kuna uloženo je u stipendije, a ove godine, od siječnja, dobit će ih ukupno 321 student.

-Želja je bila nagraditi naše studente, da te ljude prepoznamo i da oni sutra imaju osjećaj pripadnosti našemu gradu. Oni su ti koji će u budućnosti vući gospodarski, kulturni i društveni život i sve ono što se odvija u Vinkovcima, zato je ova stipendija ulaganje u našu djecu, novac koji će se sigurno vratiti i koji je uvijek dobro ulaganje. Dodjeljujemo 321 stipendiju i vjerujem da smo po tome rekorderi. Neka neki od njih samo malo vrate svome gradu mi ćemo biti zadovoljni”, istaknuo je gradonačelnik.

Share