Najave

Grad Otok s puno optimizma ulazi u 2021. godinu

OTOK-Kako se bliži kraj godine, otočki gradonačelnik Josip Šarić još jednom je istaknuo najvažnije projekte u ovoj godini, te najavio što građane Otoka očekuje sljedeće godine. 

-Unatoč problemima s koronavurusom, možemo reći da godinu završavamo vrlo uspješno, sa proračunom od 50 milijuna kuna.U ovoj godini smo završili i otvorili novoobnovljeni Dječji vrtić ''Pupoljak'' u Otoku, u završnoj fazi je izgradnja Bioekološkog centra na Virovima,  sredinom prvog mjeseca će biti tehnički pregled, dok se otvorenje očekuje na proljeće.Uz vrtić koji je bio 7 milijuna  kuna, 25 milijuna kuna bespovratnh sredstava koji smo dobili iz Europskih fondova  stvorili smo jedan dobar turistički proizvod.Ovogodišnji proračun je 50 mlijuna kuna, za sljedeću godinu je manji jer su projekti završeni.Još jedan od naših velikih projekata koji je u realizaciji, odnosi se na Aglomeraciju.Izgraditi ćemo 26 kilometara nove mreže u svim ulicama u Otoku i Komletincima, do početka svibnja 2021. godine i dobiti ćemo 1440 besplatanih priključaka, rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.

Svake godine Grad Otok puno ulaže u infrastrukturu, a ima i viziju kako zadržati obitelji u Otoku, te je otočki gradonačelnik Josip Šarić izdvojio četiri velika projekta:

-Sljedeće godine u planu je izgradnja rekreacijskog parka na Ciglani u Otoku koja je sada u vlasništvu Grada Otoka, drugi veliki projekt je ''Virovi 2'' gdje želimo naše sadržaje koje smo izgradili,  dopuniti sa Čistinama, Adrenalinskim parkom, Poučne staze i svi oni sadržaji koji su nam bitni uz izgradnju jednog objekta za naše udruge.Treći veliki projekt je izgradnja Doma kulture u Komletincima za koji imamo ishođenu građevinsku dozvolu, te na kraju četvrti veliki projekt je Tradicijska kuća u Komletincima, gdje smo u završnoj fazi što se tiče projektiranja, rekao je Šarić.

 

Među točkama Dnevnog reda održane sjednice Gradskog vijeća Grada Otoka, našla se i točka Prijedlog  Odluke o prodaji  nekretnina Bjelinu d.o.o. Otok.

-Raduje nas činjenica da prodajemo šest hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni, tvrtki Bjelin d.o.o  Otok.Oni se šire i planiraju zaposliti novih 50 ljudi, to je iznimno važno, rekao je Šarić.

Prema riječima otočkog gradonačelnika Josipa Šarića, sljedeća godina će biti itekako intenzivna godina.

-Pored četiri spomenuta velika projekta za sljedeću godinu, u planu je još jedan veliki projekt,  izgradnja nove ulice u Otoku između ulica Braće Radića, Vladimira Nazora i  ulice Gradinci.Jedna nova ulica, jedno novo naselje, ponajprije za mlade obitelji.Želimo i na taj način motivirati mlade ljude da ostanu živjeti u Otoku, istaknuo je Šarić.

Berislav Vuković, pročelnik za financije Grada Otoka predstavio je treći rebalans proračuna kojim se usklađuju sve one stavke koje su bile realizirane tjekom godine.

-Godina  je bila dosta financijski izazovna, svi smo osjetili utjecaj pandemije koronavirusa.Na zadnjem rebalansu proračun je bio 54,5 milijuna kuna,  a sada je 50 milijuna i 800 tisuća kuna.Smanjio se za nekih četiri milijuna kuna, a to se uglavnom odnosi na ne završene projekte.Treba napomenuti da u ovoj 2020. godini iako smo imali smanjene svojih izvornih prihoda, nismo smanjili nikakve potpore građanima, udrugama, socijalnim i ugroženim skupinama, te poduzetnicima, rekao je Vuković,

 

 

Share