Najave

Marina Galinović iz Vinkovaca napisala najbolji vrtuljak poezije od 632 prijavljena rada

VINKOVCI-U organizaciji Udruge ''Mlada pera''  iz Čakovca održan je literarni natječaj ''Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju'' na  kojem 104 autora od 8 do 18 godina poslalo 632 svoja rada.

Na natječaju pojedinac je mogao poslati svoje pjesme, prozne tekstove ili oboje, koje će po završetku natječaja žiri pregledati i odabrati tri autora - jedan koji je pisao prozu, jedan poeziju i jedan koji je pisao oboje i financirat će izdavanje zajedničke knjige tih autora. 

Najbolji vrtuljak poezije i proze poslala je Magdalena Blagec iz Donje Stubice, najbolji vrtuljak proze poslala je Ana Fišer iz Osijeka, dok je najbolji vrtuljak poezije poslala Marina Galinović iz Vinkovaca.

Marina Galinović ide u  Zdravstvenu i veterinarsku školu dr. Andrije Štampara u Vinkovcima za zanimanje medicinske sestre opće njege. Talent za pisanje otkrila je tek početkom prvog razreda srednje škole, zahvaljujući profesorici iz hrvatskog jezika Gordani Medić i zadatku koji joj je zadala gdje je napisala svoje prve pjesme: ''Vjerujem'' i ''Porajmos''.

-''Ja sam kroz svoje radove pokušala prenijeti emociju na čitatelja. Navesti ga da malo razmisli o životu. Inače volim pisati malo drugačije nego književnici koje su ljudi navikli čitati. Kada pročitate pjesmu prvi puta mislite da je to skroz obična pjesma o nekoj tamo djevojci sa savršenim slikama, ali kada ju pročitate još koji put shvatite da je suština pjesme nešto skroz drugačije.Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vidite da ste postigli nešto ovako veliko, a tek vam je 16 godina, kada vam najbolja prijateljica kaže da je zaplakala od sreće i ponosa. Sva ta podrška od obitelji, profesorice. Jednostavno neopisiv osjećaj'', rekla je Marina Galinović.

Sve tri odabrane autorice dobit će po 30 primjeraka njihove zajedničke knjige koju će ilustrirati Ika Tomljenović Vitez. Cijeli projekt sufinanciran je financijskim sredstvima Međimurske županije i brojnim donacijama građana.

Žiri je odlučio posebno još pohvaliti Ivonu Grginčić iz Barilovića, Doru Kovačević iz Bošnjaka i Petru Vinković iz Petrinje koje će dobiti priznanje Udruge Mlada pera.

 

Share