Najave

Bosančić: ''Vladine mjere omogućile su nove projekte i daljnji razvoj Vinkovaca''

VINKOVCI-Odluku Vlade RH da na aktualnu krizu odgovori sveobuhvatnim paketom mjera vrijednim 21 milijardu kuna s velikim olakšanjem dočekala je cijela Hrvatska, iznimka nisu ni Vinkovci gdje ove mjere pomno analiziraju, imajući u vidu prije svega veliku zabrinutost građana. Gradonačelnik Ivan Bosančić napominje kako su u Gradu od samih početaka pratili situaciju s nadolazećom krizom i pripremali mjere za pomoć građanima, ustanovama i gospodarstvu. Na to su, kaže, bili spremni bez obzira što bi takav pristup zaustavio većinu predviđenih planova. 

„Zahvaljujući pomoći Vlade RH nećemo morati intervenirati u proračun te sredstva za saniranje predviđenih troškova možemo usmjeriti u nove projekte i daljnji razvoj našega grada. Analizirajući najnovije mjere, jasno je kako je Vlada napravila odlučan korak u smjeru očuvanja standarda građana, a ujedno i osiguravanja perspektive za daljnji rast gospodarstva, što je u ovome trenutku od presudne važnosti“, ističe Bosančić.

Iz svega viđenog, dodaje, izgledno je kako možemo očekivati mirnu jesen i zimu, bez nepredviđenih i stresnih situacija.

 „Osim konkretnog financijskog, ovaj potez Vlade RH ima i neosporiv psihološki učinak kod građana. Nije lako raditi i živjeti kada smo svakodnevno suočeni s crnim prognozama i neizvjesnošću. Nakon objave mjera i spoznaje kako je izbjegnut udar na kućanstva, osjeća se veliko olakšanje i to je ono najvažnije“, naglašava gradonačelnik.

Poručuje i kako u Gradu unatoč krizi nastavljaju sa svim dosadašnjim mjerama pomoći, od potpora poduzetnicima, pomoći roditeljima nakon rođenja djeteta i kroz cijelo osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te studentskih stipendija, do brige o umirovljenicima.

 

Share