Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Crna Kronika

Pronađen 51 kg sitno rezanog duhana u osobnom automobilu

NUŠTAR-U Ulici Križnog puta u Nuštru, 21. siječnja, oko 6,50 sati, u redovnoj kontroli prometne policije zaustavljen je i kontroliran osobni automobil „Mercedes“ vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak iz Borova.

Pregledom vozila uočeno je pet pvc vreća.Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga vozila. Pronađen je 51 kg sitno rezanog duhana. 

 45-godišnjak je uhićen, te uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu, predan u pritvorsku jednicu policije.

 

 

Pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana u obiteljskoj kući u Vinkovcima

VINKOVCI- Sinoć, 26.prosinca oko 18 sati u obiteljskoj kući u Vinkovcima, Ulica bana Josipa Jelačića,  pronađeno je mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana.  U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana. 

Pronađeno 43,5 kilograma droge marihuana u osobnom automobilu

BAJAKOVO-Na MCGP Bajakovo, na ulasku u Republiku Hrvatsku, 19. prosinca, oko 22,20 sati graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil „Mercedes Vaneo“ srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Srbije dok se kao  putnik u vozilu nalazio i 72-godišnji državljanin Srbije.

Prilikom pregleda djelatnika carine i policijskih službenika pojavila se sumnja da se u podvozju vozila nalaze preinake u kojima se nalaze paketi s drogom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga osobnog vozila te je pronađeno 40 pvc paketa s oko 43,5 kg droge marihuana.

Državljani Srbije su uhićeni te uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani u pritvorsku jedinicu policije.

 

Otuđeno 50 sadnica oraha

BOŠNJACI-S oranice „Bijele njive“ kod Bošnjaka otuđeno je 50 sadnica oraha, u vlasništvu trgovačkog društva iz Bošnjaka.

Krađa se dogodila između 16. i 22. studenog. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana

TOVARNIK-Jučer, 8. studenog, oko 1,50 sati na MCGP Tovarnik pristupilo je teretno vozilo srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili sumnju da se u krovu prikolice-hladnjače nalaze preinake koje upućuju da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom marihuanom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana.  

 

Srbijanski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruživanja“ u svezi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.“

Pronađeno 74 kg opojne droge tipa marihuana

VINKOVCI-Na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 28. listopada, oko 20,40 sati, kontrolirano je osobno vozilo „Fiat Multipla“, u kojem je zajedničkim postupanjem policije i Mobilne jedinice carine, pronađeno oko 74 kg opojne droge tipa marihuana, o čemu je javnost obaviještena na konferenciji za medije održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ova zapljena se ubraja u najveće pojedinačne zapljene opojne droge na graničnim prijelazima Vukovarsko-srijemske županije u osobnim vozilima unazad nekoliko godina, i dolazi nam kao potvrda kvalitetnog rada i dobre suradnje policije i carine- istaknuo je načelnik PU vukovarsko srijemske mr.sc. Fabijan Kapular. Također, načelnik Kapular istaknuo je kako je pojačan rad na suzbijanju krijumčarenja opojnih droga i uličnoj redukciji droga jedan od nezaobilaznih, primarnih prioriteta u radu PU vukovarsko-srijemske.

O postupanju djelatnika Carine u ovom slučaju govorio je pomoćnik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunović. Pojasnio je kako je vozilom hrvatskih registarskih oznaka upravljao je 66-godišnji hrvatski državljanin. Pregledom vozila uočeno je više pvc paketa, skrivenih u pretincu ispod prednjeg suvozačevog sjedala. Daljnjim pregledom djelatnika carine i u podvozju vozila uočeno je više pvc paketa, obljepljenih smeđom selotejp trakom.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet nadalje je kazao kako je po ishodovanju naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena pretraga vozila te pronađeno 137 pvc paketa sa sadržajem suhe zelene biljne materije, karakterističnog izgleda za drogu marihuanu, ukupne težine 74 kg 468 g.  Voditelj Hunjet otkrio je kako je droga bila skrivena u prostoru suvozača iza kontrolne ploče, vratima, podu vozila, rezervnoj gumi te u prepravljenom dijelu koji je bio izrađen i ugrađen u podvozju vozila.

Vozač, 66-godišnji hrvatski državljanin, uhićen je i uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

U drugom dijelu konferencije, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Boris Klinec najavio je provođenje pojačanih mjera u prometu povodom blagdana Svih svetih, kao i nadolazećeg vikenda. Također, obzirom da je nastupilo i zimsko računanje vremena, a od 15. studenog i korištenje obvezne zimske opreme, istaknuo je kako želimo vozače upozoriti na zakonske obveze koje su dužni provoditi a koje izravno utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.

Utvrđen identitet sudionika masovne tučnjave u Vinkovcima

VINKOVCI-Povodom događaja u kojem je u noći 22. kolovoza, oko 1:30 sati, u centru Vinkovaca izbio fizički sukob između više mlađih osoba te u kojem je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, obavještavamo javnost kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem policija utvrdila identitet sudionika događaja, kao i uloga pojedinih osoba u događaju.

Sumnja se kako je 19-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede (čl. 119. st.1. Kaznenog zakona) na štetu 21-godišnjaka iz Andrijaševaca te kako je 17-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju (čl. 118.st.1 Kaznenog zakona) na štetu 17-godišnjaka iz Rokovaca

 Policija je utvrdila identitet 13 mlađih osoba koji su se nalazile na mjestu događaja, ispitala ih o okolnostima događaja te protiv njih slijedi kaznena prijava za sudjelovanje u tučnjavi (čl.122 Kaznenog zakona) redovnim putem.

 19-godišnjak i 17-godišnjak bit će privedeni u pritvorsku jedinicu policije uz odgovarajuće kaznene prijave.

 Sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja. "