Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Sport

Dorian Vugrek zlatni, Katarina Šuvak srebrna na Osječko-baranjskom Ferivi triatlonu

VINKOVCI-Članovi PK Orion osim što plivaju, svoje sportske mogućnosti i umijeće pokazuju i u poprilično zahtjevnom sportu  triatlonu. Za osječki Triatlonski klub Tri-tim treniraju i nastupaju naši članovi Lana Jurić, Katarina Šuvak, Dominik Živalj, Bruno Tompa, a priključio im se i Dorian Vugrek. 

U subotu 17. kolovoza održan je 1. Osječko-baranjski Ferivi Triatlon koji je ujedno bio i utrka Kupa Hrvatske u sprint triatlonu, a organizator je bio spomenuti Klub s trenerom Aleksandrom Tompom na čelu. Iako prvi, okupio je brojne natjecatelje u svim dobnim skupinama ! 

U kategoriji mlađih juniora i u svom debitantskom nastupu Dorian Vugrek osvojio je zlatnu medalju, Katarina Šuvak u kategoriji juniorki okitila se srebrom (srebro je osvojila i u utrci koja se bodovala za Kup Hrvatske), Dominik Živalj u juniorskoj konkurenciji osvojio je peto, a Bruno Tompa šesto mjesto. Lana Jurić u kategoriji juniorki zauzela je peto mjesto.  Plivačka dionica u dužini od 500 metara plivana je u biljskom jezeru, 13,5 km vožen je bicikl, a trčalo se 3,3 km. 

Čestitke triatloncima upućuje trenerica Maša Pešec koja je i ove subote bila uz njih te najavljuje njihov nastup na triatlonima u Nijemcima, Sremskoj Mitrovici te vinkovačkom amaterskom triatlonu gdje će im se pridružiti još nekoliko klupskih kolega iz matičnog plivačkog kluba PK Orion ! 

 

Brođani odličnom igrom na Coca-Cola Cup-u osvojili zlato i srebro, Osiječanima srebro

SPLIT- Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj. 

Osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na završni turnir u Splitu koja se održao od 30.7.-2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. 

Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrala su se na terenima FESB-a, a prenosilo se izravno na Sport klub televiziji i Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih.

Momčad  Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda

U prvom polufinalu u kategoriji 2001. i mlađi momčad Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda pobijedila sa visokih 6:0 ekipu Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina), dok je u drugom polufinalu momčad Hrvatskog sindikata Pošte iz Osijeka sa 4:1 nadigrala momčad Mićini Tići (Gospić). U susretu za 3.mjesto momčad Mićini Tići (Zabok) je sa 4:3 pobijedila momčad Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina).

 MOMČAD HRVATSKI SINDIKAT POŠTE (OSIJEK)

U velikom slavonskom derbiju momčad Disco Club ''San Marco'' iz Slavonskog Broda je sa visokih 5:2 nadigrala momčad Hrvatskog sindikata Pošte (Osijek)  i osvojila turnir.

Najbolji strijelac turnira bio je Jure Bogdanović (DC San Marco) sa 11 golova, najbolji vratar je Luka Terzić (DC San Marco), dok je najbolji igrač Luka Dubac (DC San Marco).

MOMČAD BROD 04

U prvom polufinalu u kategoriji 2004. i mlađi momčad Brod 04 iz Slavonskog Broda  je sa visokih 7:2 pobijedila momčad Uljanik iz Pule, dok je u drugom polufinalu  momčad Zagorje Boysi (Zabok) pobijedila momčad Fantomi iz Čakovca sa 3:1.U susretu za 3.mjesto momčad Fantomi iz Čakovca pobijedili su momčad Uljanik iz Pule sa 3:2. Finalni susret između momčadi Brod 04 (Sl. Brod) i Zagorje Boysi (Zabok) bio je neizvjestan do samog kraja, a u regularnom dijelu bilo je 1:1, da bi nakon penala slavila ekipa Zagorje Boysi (Zabok) sa 4:3 i osvojila turnir u ovoj kategoriji.

 

Najbolji igrač Denis Miščančok (Brod 04)

Najbolji strijelac je Borna Brezak (Zagorje Boysi) sa  7 golova, najbolji vratar Mihael Štih (Zagorje Boysi), dok je najbolji igrač Denis Miščančok (Brod 04).

 

Nika Brdar odličnom utrkom isplivala visoko 5. mjesto na državnom natjecanju

VINKOVCI-Nakon što je protekli vikend VPK imao jedinog predstavnika naše županije na Kadetskom prvenstvu Hrvatske, trener VPK Josip Gajčević vodio je dva plivača, Niku Brdar i Jana Rakijašića koji su ranijim nastupima osigurali svoj odlazak i na Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje se održalo od 29.07.-01.08. u Zagrebu.  

Isplivane norme rezultat su dugogodišnjeg rada i truda kako plivača tako i njihovih trenera. Također,  isplivan vremenski četvrti rezultat  Nike Brdar na 50 m prsno kojim je izborila ipak 5. mjesto zbog B finala govori o tome koliko smo visoko pozicionirani u hrvatskom plivanju.  

Nika Brdar (juniorka) 5.mjesto na 50 m prsno (38,02), 17.mjesto na 50 m leđno (34,05) i 44. Mjesto na 50 m slobodno (29,73)

Jan Rakijašić (mlađi junior) 23.mjesto na 100 m leptir (1:05,00) I 26.mjesto na 50 slobodno (26,86)

Laura Matić, Marko Jurić i Dominik Živalj odličnim utrkama osvojili četvrta mjesta na državnom

VINKOVCI-Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora ekipa PK Orion nastupila je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja – sa sedam plivača i četiri plivačice koji su na prethodnim natjecanjima sezone za njega isplivali zadane norme HPS-a. 

Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez, a priređivač natjecanja Zagrebački plivački savez. Plivalo se od 29. srpnja do 1. kolovoza 2019. na principu prijepodnevnih kvalifikacija i popodnevnih finala. Ukupno je nastupilo 310 natjecatelja iz 33 plivačka kluba iz cijele Hrvatske. 

Jedanaestero predstavnika PK Orion nastupilo je u 28 pojedinačnih utrka (mlađi junior Dorian Vugrek, mlađi junior Nikola Ćaleta i mlađi senior Marko Jurić u pet utrka, junior Dominik Živalj u tri utrke, mlađa juniorka Iva Čorak, mlađi juniori Marin Svilar i Matej Pfaf te mlađa seniorka Tonka Kovačević u dvije utrke te juniorka Laura Matić i mlađi senior Alojzije Ćaleta u jednoj utrci). Nastupili su i u šest štafetnih utrka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji, a u njima im se pridružila i mlađa juniorka Adela Matošević. 

Finalne utrke izborene su jedanaest puta i to četiri A finala, dva B finala i pet C finala. Pojedinačno su najbolje rezultate ostvarili mlađi senior Marko Jurić koji je u utrci 50m leđno bio 4. (do osvajanja brončane medalje dijelile su ga samo 2 stotinke), junior Dominik Živalj bio je također 4. u utrci na 50m prsno, a do još jednog 4. mjesta doplivala je i juniorka Laura Matić u istoj disciplini. Svo troje plivalo je u A finalima. U još jednom A finalu plivao je Marko Jurić ovoga puta na 200m leđno gdje je zauzeo 8. mjesto. Mlađi junior Dorian Vugrek plivao je u jednom B i jednom C finalu – u obje discipline na 100m i na 200m leđno zauzeo je 12. mjesto. Nikola Ćaleta plivao je u tri C finala (50m slobodno – 7. mjesto, 100m leptir – 12. mjesto i 100m slobodno - 12. mjesto), mlađi junior Marin Svilar u jednom C finalu (200m prsno – 15. mjesto). Junior Dominik Živalj plivao je i u B finalu na 200m prsno i zauzeo 14. mjesto.  

Štafetne utrke: 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m mješovito Matej Pfaf, Marin Svilar, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta 5. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m slobodno Dorian Vugrek, Marin Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta - 7. mjesto 

- juniorska štageta 4x100m mješovito  Matej Pfaf, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta - 9. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević - 10. mjesto 

- juniorska štafeta mix 4x100m slobodno Marin Svilar, Adela Matošević, Laura Matić i Dominik Živalj - 10. mjesto

- juniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Laura Matić - 10. mjesto. 

 

I ovim natjecanjem trenerica Maša Pešec i trener Aleksandar Tompa iznimno su zadovoljni jer su natjecatelji plivali osobna najbolja vremena, a u nekim utrkama „skidali“ su se rezultati i za nekoliko sekundi. Ulasci u finalne utrke dokaz su da Orionovci konkuriraju trenutno najboljim hrvatskim plivačicama i plivačima u svojim kategorijama. Sve to dokaz je kvalitetnog rada trenera, a i truda i zalaganja mladih plivačica i plivača, koji su i na ovom, najeminentnijem natjecanju pokazali da su najbolja plivačka ekipa naše županije, a i šire. 

Ono što je sigurno je da su članovi PK Orion najbolji promotori plivanja u našem gradu pa stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave trenerici Maši Pešec na broj telefona 098/9696951 kako bi postali članovi najuspješnijeg, najzabavnijeg i najkvalitetnijeg kluba u Vinkovcima.  

 

Una Videković odličnim utrkama isplivala dva zlata i srebro u Vrbasu

VINKOVCI-U Vrbasu je održan međunarodni plivački miting BJELICA. Od ukupno 24 kluba (398 natjecatelja)  iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, Vinkovački plivački klub je u pratnji trenera Zvonimira Pintera i Josipa Gajčevića nastupio sa čak 40 plivača/plivačica koji su osvojili jedan pehar i 9 odličja. 

Una Videković (8 godina)  osvojila je dva zlata na 50 m leđno i 50  m slobodno te srebro na 50 leptir. Također je bodovno bila najuspješnija plivačica u svojoj kategoriji za što će joj biti naknado uručen i pehar obzirom je natjecanje bilo prekinuto radi nevremena.

Jurica Dragun (13 godina) osvojio je srebro na 50 m prsno. Marko Plavšić osvojio je dvije bronce na 50 m slobodno i 50 m leptir. Bronce su još osvojili Fran Budimir (13 godina) na 50 m prsno, Tomo Petrinić (10 godina) na 50 m leptir i Brigita Vidinović  (15 godina) na 50 m leđno.

 

Mladi rukometaši iz naše županije dio velikog uspjeha u Švedskoj

VINKOVCI-Handball Team Slavonija, sastavljen od mladih rukometaša 11 klubova iz cijele regije ostvario je na rukometnom Partille kupu u Švedskoj odličan uspjeh.

U kategoriji 2004. godišta ostvaren je plasman u četvrt završnicu, dječaci 2006. godišta osvojili su treće mjesto, dok su se mladi rukometaši 2007. godišta okitili zlatom i ponovili plasman od prošle godine. Selekcije HT Slavonia na turniru odigrale su utakmice sa ekipama iz Švedske, Danske, Norveške, Nizozemske, Moldavije, Egipta, Njemačke, Škotske, Švicarske i Hrvatske.

Značaj ostvarenih rezultata predstavlja odličan uspjeh ako se uzme u obzir da je švedski Partille cup, svojim 50. izdanjem okupio gotovo 24.000 djevojaka i mladića u devet različitih dobnih kategorija, ukupno 1492 ekipe što ga čini najprestižnijim rukometnim turnirom na svijetu za mlađe kategorije.

U toj konkurenciji već drugu godinu za redom, put švedskog Göteborga uputili su se i predstavnici HT Slavonia, ukupno 45 mladića,  u tri spomenute dobne kategorije - 2004., 2006. i 2007. godište. Mlade slavonske rukometne snage sastavljene od momaka iz čak 11 klubova (RK Cestorad Ivankovo, RK Spačva Vinkovci, RK Brod, RK Ivan Mikanovci, RK Feniks Osijek, RK Požega, RK Viro Virovitica, RK Osijek, RK Nexe, HRK Karlovac, RK Valpovka) pod vodstvom trenera Matije Fumića, Alenka Bajera, Božidara Kriškovića i Marka Blaževića odradile su vrhunske nastupe, čime se pokazalo kako očigledno o sportskoj, rukometnoj budućnosti, kada su uspjesi u pitanju, ne bismo trebali brinuti. 

Iz Vukovarsko-srijemske županije nastupilo je 5 rukometaša i to:

Krešimir Jurković iz Starih Mikanovaca 1. mjesto (igrač RK Ivan Stari Mikanovci)

Luka Šrajer iz Vođinaca – 3. mjesto (igrač RK Spačva)

Matej Tisucki iz Ivankova – 3. mjesto (igrač RK Cestorad)

Lovro Tisucki iz Ivankova – četvrt završnica (igrač RK Valpovka)

Franko Krstić iz Vinkovaca – četvrt završnica (igrač RK Valopvka)

Glavni organizator projekta je Rukometni Klub Valpovka iz Valpova a pod pokroviteljskom Zagrebačkog Rukometnog Saveza.

Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek kao mlađi juniori isplivali seniorske limite za državno

VINKOVCI-Proteklog vikenda 6. i 7. srpnja u Sisku je održano Regionalno Prvenstvo Hrvatske Regije 4, a organizirali su ga klubovi Regije 4.  PK Orion ondje je nastupio s 9 svojih članova koji su ostvarili zapažene rezultate i s natjecanja se vratili s brojnim medaljama, osobnim rekordima i pokojim novim limitom. Ekipu je vodila trenerica Maša Pešec, a činili su je Iva Čorak, Adela Matošević, Laura Matić, Dorotea Živalj, Patrik Šekrst, Dorian Vugrek, Matej Pfaf, Marin Svilar i Nikola Ćaleta.   

Osvojeno je ukupno 36 medalja, u pojedinačnoj konkurenciji njih 30 i u štafetama njih 6. Ukupno je njih devet zlatnog sjaja, dvadeset i jedna je srebrna i šest ih je brončanih. Poseban uspjeh ovog natjecanja su isplivani čak seniorski limiti Doriana Vugreka i Nikole Ćalete iako su oni tek mlađi juniori. Izvrsnim utrkama preskočili su dvije kategorije – mlađe seniorsku i juniorsku što je za svaku pohvalu. Odličan je ovo uvod u natjecanje Zlatni medvjed sljedećeg vikenda u Zagrebu te skorašnje Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na koje PK Orion ide u brojnom sastavu i u svim dobnim kategorijama.

Pojedinačni su rezultati sljedeći: 

NIKOLA ĆALETA (mlađi junior) – 1. mjesto na 100m slobodno u mlađej uniorskoj konkurenciji i 2. mjesto u juniorskoj, 2. mjesto na 200m mješovito u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji te 3. mjesto u općoj konkurenciji, 2. mjesto na 50m slobodno u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji te 3. mjesto u općoj konkurenciji, 2. mjesto na 100m leptir u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji,  2. mjesto na 50m leptir u općoj i juniorskoj konkurenciji,  6. mjesto na 100m leđno.

DORIAN VUGREK (mlađi junior) – 1. mjesto na 200m mješovito u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji (u općoj kategoriji 2. mjesto), , 1. mjesto na 100m leđno u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji (u općoj 2. mjesto), 2. mjesto na 50m leđno u općoj i juniorskoj konkurenciji, 2. mjesto na 200m leđno u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji, 3. mjesto na 100m slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, 5. mjesto na 50m slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji 

MARIN SVILAR (mlađi junior) - 2. mjesto 200m prsno u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji, 3. mjesto na 100m prsno, 4. mjesto na 200m mješovito, 5. mjesto na 50m prsno u juniorskoj konkurenciji.  11. mjesto 50m slobodno, 13. mjesto 100 slobodno (limit juniorski)   

DOROTEA ŽIVALJ (seniorka) - u općoj konkurenciji 3. mjesto na 50m leđno, 5. mjesto 50m leptir i 8. mjesto na 50m slobodno  

ADELA MATOŠEVIĆ (mlađa juniorka) - 3. mjesto na 50 m slobodno, 6. mjesto na 50m leptir u općoj i juniorskoj konkurenciji, 7. mjesto na 100m leđno, 11. mjesto na 200m mješovito, 12. mjesto 100m leptir, 19. mjesto na 100m slobodno 

LAURA MATIĆ (juniorka) – u juniorskoj konkurenciji 4. mjesto na 50m prsno (4. i u općoj konkurenciji), 5. mjesto na 50m leđno, 7. mjesto 200m prsno,  9. mjesto na 200m mješovito, 10. mjesto na 100m prsno 

MATEJ PFAF (mlađi junior) - 4. mjesto 100m leđno u juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji, 6. mjesto na 200m mješovito, 6. mjesto na 200m leđno, 7. mjesto na 100m prsno, 10. mjesto 50m slobodno, 17. mjesto na 100m slobodno 

IVA ČORAK (mlađa juniorka) - 5. mjesto na 50m slobodno, 5. mjesto 100m leđno, 9. mjesto na 200m mješovito, 10. mjesto na 200m leđno, 16. na 200m slobodno

PATRIK ŠEKRST (mlađi kadet) -  7. mjesto na 100m leđno, 12. mjesto na 50 m leđno, 14. mjesto na 200m mješovito, 16. mjesto na 50m leptir, 18. mjesto na 100m slobodno. 

ŠTAFETE: 

1.mjesto 4 x 100m slobodno - mix štafeta mlađejuniorska konkurencija D. Vugrek, A. Matošević, I. Čorak i N. Ćaleta 

1. mjesto 4 X 100m mješovito – seniorska konkurencija I. Čorak, L. Matić, A. Matošević i D. Živalj 

1. mjesto 4 X 100m slobodno – seniorska konkurencija I. Čorak, L. Matić, A. Matošević i D. Živalj 

 

1. mjesto 4 x 100m mješovito mlađejuniorska konkurencija M. Pfaf, M. Svilar, D. Vugrek i N. Ćaleta 

2. mjesto 4 x 100m mješovito mix štafeta mlađejuniorska konkurencija I. Čorak, M. Svilar, N. Ćaleta i A. Matošević

2. mjesto 4 x 100m slobodno mlađejuniorska konkurencija D. Vugrek, M. Pfaf, M. Svilar, i N. Ćaleta