Najave

Sport

Vinkovački plivački klub odličan u Sisku

VINKOVCI-U subotu, 28. siječnja održano je Regionalno PH u Sisku za kadete, ml. kadete i početnike. U konkurenciji od 255 plivača iz 10 klubova, za VPK je nastupilo 23 plivača i plivačica.

Na natjecanju su isplivani odlični rezultati, a Tomo Petrinić i Kristijan Rohalj su opet izvrsni u individualnim disciplinama. Tomo se okitio zlatom na 200m prsno, srebrom na 100m leptir i 200m mješovitom tehnikom te broncom na 100m slobodno. Kristijanove srebrne discipline su 100m i 400m slobodno, a na 200m mješovitom tehinikom izborio se za broncu. Zlatnu štafetu 4x200m slobodno te brončanu štafetu 4x100m mješovitom tehnikom plivali su kadeti u sastavu Rohalj, Starčević, Ćorić i Petrinić. Naši najmlađi, početnici, osvojili su srebro u muško-ženskoj štafeti 4x50m mješovitom tehnikom u sastavu plivačice Kuzmanović i Mađarević te plivači Rohalj i Petrinić. Čestitamo svima i svaka čast!

 

Sara Bošnjak, Ida Raguž, Petar Bašić i Luka Bošnjak najbolji na natjecanju ''Zero Waste- Budi dio igre-Čuvajmo naš planet'' u Iloku

ILOK- Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su natjecateljsko-edukativnim programima u Vukovarsko-srijemskoj županiji u Iloku, u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

Nakon interaktivne edukacije o važnosti zaštite okoliša, djeca u osnovnoj školi Julija Benešića natjecala su se na edukativnom poligonu, a najuspješniji su bili učenici Sara Bošnjak, Ida Raguž, Petar Bašić i Luka Bošnjak.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1)Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2)Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3)Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4)Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. t

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Uspješno je provedena Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba

VINKOVCI- Uspješno je provedena Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba u sklopu projekta Hrvatska pliva u 2022 godini. Ovogodišnji program koji je sufinaciralo ministarstvo turizma i sporta, besplatno je pohađalo 105 neplivača. Vrijednost projekta je 147.525,00 kn. Ministarstvo turizma i sporta sufinaciralo je program u iznosu od 117.725,00 kn, a 29.800,00 kn VPK vlastitim sredstvima. Od toga 5 neplivača je bilo sa posebnim potrebama.

Za vrijeme provedbe projekta, za sve polaznike i druge koji su bili zainteresirani , na danu otvorenih vrata organizirano je predavanje dr.sc. Maria Lovrića. Osnovi cilj Male škole je bio osposobiti neplivače da samostalno mogu preplivati 25 m, a sekundarni cilj je zadržati što je mogući veći broj djece u klubu kako bi se nastavila baviti aktivnim plivanjem. Ciljevi su ispunjeni. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da nam se pridruže i postanu dio velike plivačke obitelji.

Ivana Purkić i Marin Županović iz AKOSI Vinkovci odlični na bacačkom mitingu u Vinkovcima

VINKOVCI-U organizaciji Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci u nedjelju ( 28.08.) održan je bacački miting na kojem su se natjecali para atletičarke i para atletičari iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Natjecalo se u disciplinama bacanja koplja, diska i kugle u stojećem i sjedećem položaju. Nastupali su klubovi iz Pule, Velike Gorice, Zagreba, Sarajeva i Vinkovaca.

Rangiranje najuspješnijih sudionika natjecanja određivalo se prema osvojenim bodovima (RAZA tablice). Petero najuspješnijih nagrađeni su bogatim poklon paketima, a prvih troje osvojili su pehare. Sportaši AKOSI Vinkovci zauzeli su čak dvije od pet prvih pozicija- Marin Županović koji je u bacanju koplja ostvario rezultat 18, 09 metara te naša najuspješnija para atletičarka Ivana Purkić koja je kuglu bacila 9, 95 metara !

 

„Zahvaljujemo se svim našim sponzorima, klubovima koji su sudjelovali i atletskim sucima na izvrsno odrađenom poslu i prije svega fair playu! Mislim da su svi iz Vinkovaca otišli sa izvrsnim dojmovima te da će naš bacački miting zaživjeti u sve većem obujmu nadolazećih godina.“ - rekao je Dalibor Pavić, predsjednik „AKOSI Vinkovci“

Kadetkinje srebrne, Ena Ivančević brončana u sportskoj gimnastici

VINKOVCI-GD „Sokol” Slavonski Brod bio je domaćin u subotu, 7.5. 2022. 3. kola Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program, regija Istok. 

 Na natjecanju je nastupilo ukupno 119 gimnastičarki iz 8 klubova - iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki. 

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 4 gimnastičarke, koje su ekipno osvojile 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić je osvojila svoju prvu medalju, brončanu! Marta Šimunović bila je također odlična na 4., Paula Kovačević na 9., te Iva Matanović na 12. mjestu u konkurenciji 28 gimnastičarki. 

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 5 ekipa i ukupno 28 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Vanessa Matanović, Helena Puce, Anđela Dobrić i Miljana Dobrić su ekipno osvojile 4. mjesto. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši odlično 6. mjesto.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 13. mjesto u konkurenciji 21 seniorke. 

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa. 

Ovo natjecanje bilo je posljednje regionalno u proljetnoj sezoni, slijedi nam KUP i prvenstvo Hrvatske, o točnom broju plasiranih natjecateljica izvijestit ćemo naknadno nakon zbrajanja rezultata svih triju kola. 

Danas, 8. svibnja GK „Hrvatski sokol” domaćin je 3. kola  Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok. Natjecanje se održava u dovrani OŠ I. G. Kovačića i J. Kozarca od 9 do 12 h. Očekujemo nastup 30-ak gimnastičara.

 

22 medalje malog, ali snažnog Oriona u Vukovaru

VUKOVAR- Velika stvar za plivački sport Vukovarsko – srijemske županije dogodila se proteklog vikenda u Vukovaru. Naime, novoosnovani plivački savez Vukovarsko-srijemske županije održao je, po prvi puta, Otvoreno prvenstvo VSŽ, na kojemu je nastupilo 335 natjecatelja iz 9 hrvatskih kubova, i to sa čak 857 utrka. 

PK Orion se kao i uvijek izvrsno snašao te su svi plivači i p0livačice, njih čak 26, sa svojom trenericom Mašom Pešec uživali u ovo maratonskom natjecanju koje je trajalo čak 7 sati.

Iva Čorak – 2. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 50m leđno, 3. mjesto u disciplini 50m slobodno

Adela Matošević – 4. mjesto i disciplini 50m leptir, 3. mjesto u disciplini 50m leđno, 1. mjesto u disciplini 50m slobodno

Martina Rajković – 2. mjesto u disciplini 50m slobodno, 2. mjesto u disciplini 100m slobodno, 4. mjesto u disciplini 50m leđno

Una Videković – 1. mjesto u disciplini 50m leđno, 2. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 200m mješovito

Nensi Vidinović – 5. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 50m slobodno

Elena Vidinović – 5. mjesto u disciplini 50m leđno, 9. mjesto u disciplini 50m slobodno

Tena Šumanovac – 3. mjesto u disciplini 50m slobodno, 3. mjesto u disciplini 50m leptir

Marija Ćaleta – 8. mjesto u disciplini 50m leptir, 5. mjesto u disciplini 50m leđno

Klara Radman – 10. mjesto u disciplini 50m leptir

Eva Jurčević – 7. mjesto u disciplini 50m leptir, 4. mjesto u disciplini 50m leđno, 10. mjesto u disciplini 50m slobodno

Sara Kosijer – 5. mjesto u disciplini 50m prsno

Nikola Ćaleta – 1. mjesto u disciplini 50m leptir, 1. mjesto u disciplini 50m slobodno, 1. mjesto u disciplini 100m slobodno

Alojzije Ćaleta – 5. mjesto u disciplini 50m leptir, 3. mjesto u disciplini 50m leđno

Matej Pfaf – 3. mjesto u disciplini 50m leptir, 1. mjesto u disciplini 50m leđno, 3. mjesto u disciplini 50m prsno

Marin Svilar – 6. mjesto u disciplini 50m slobodno, 2. mjesto u disciplini 50m prsno, 8. mjesto u disciplini 50m leptir

Dorian Vugrek – 4. mjesto u disciplini 50m leđno

Dinko Nađ – 7. mjesto u disciplini 50m slobodno, 6. mjesto u disciplini 100m slobodno

Patrik Šekrst – 6. mjesto u disciplini 50m prsno, 6. mjesto u disciplini 200m mješovito

Ante Kasić – 7. mjesto u disciplini 200m mješovito, 8. mjesto u disciplini 50m prsno

Filip Pavković – 9. mjesto u disciplini 50m leđno

Jona Renić Oršolić – 8. mjesto u disciplini 200m mješovito, 5. mjesto u disciplini 50m prsno, 8. mjesto u disciplini 50m leptir

Tomislav Kosijer – 8. mjesto u disciplini 100m slobodno

 

ORION 1- 2. mjesto u štafeti 4x50m mješovito u sastavu: Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević

ORION 2 – 5. mjesto u štafeti 4x50m mješovito u sastavu: Una Videković, Matej Pfaf, Alojzije Ćaleta i  Martina Rajković

 

VPK osvojio 34 medalje u Vukovaru

VUKOVAR- Na plivalištu u Vukovaru  održalo se 1. otvoreno prvenstvo VSŽ u plivanju u Vukovaru na kojem je  sudjelovalo 345 plivačica i plivača iz Osijeka, Virovitice, Zagreba, Međimurja, Slavonskog Broda, Vukovara, Gorice, te naravno iz Vinkovaca ! 

VPK je predstavljalo 72 plivačica i plivača, što je odličan pokazatelj činjenice da svi kod nas dobiju šansu pokazati sebe u najboljem svjetlu! 

A to nam je definitivno pošlo za rukom, jer je čak 19 natjecatelja iz VPK osvojilo 34 medalje! 

Od 34, njih 8 bile su zlatnoga sjaja, 14 srebrnih medalja i 12 bronci.

Dvije štafete su također bile brončane uz 2 brončana trofeja! 

Pojedinačni rezultati su:

Nika Brdar srebro delfin, zlato kraul

Lea Babić : bronca delfin, bronca prsa, srebro kraul

Gabrijela Rohalj: zlato delfin

Iva Devald: srebro delfin

Domagoj Šego: bronca delfin, *bronca štafeta*

Jurica Dragun : zlato delfin, zlato prsa, srebro mix

Boris Ostović : srebro delfin, bronca kraul

Tomo Petrinić : srebro delfin, bronca mix, bronca 100 kraul

Bruno Ćorić orić: srebro delfin, zlato leđno, bronca mix

Jakov Svetić: bronca delfin

Ante Mikulić: bronca delfin, srebro mix

Gabriel Petričević: srebro leđno, srebro kraul, srebro 100 kraul

Nika Cajner: srebro prsno

Dajana Duspara: srebro prsno

Fran Budimir : bronca prsno, srebro 100 kraul

Leon Čugura i: bronca kraul, *bronca štafeta*

Marko Polešćuk: zlato kraul, zlato 100 kraul

Adrian Starčević A: bronca kraul

Jakov Damjanović: bronca mix