Najave

Politika

Borislavu Manojloviću novi četverogodišnji mandat predsjednika GO HSU Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika održao je svoju izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci aktivno je sudjelovala  u svim političkim aktivnostima u gradu Vinkovcima zalažući se za boljitak starijih osoba. Poslije lokalnih izbora za Grad Vinkovce nastavili s radom sa koalicijskim partnerom Hrvatskom demokratskom zajednicom na realizaciji programskih točaka iz koalicijskog sporazuma od kojih su dvije pred samom realizacijom a to su dodjela Božićnica u naredne četiri godine za najugroženije umirovljenike te formiranje Odbora za umirovljenike i starije osobe. Na kraju bih želio naglasiti da u zadnjih 20 godina nikad manja koalicija nije osvojila natpolovičnih 13 mandata što čini večinu u Gradskom vijeću, rekao je Borislav Manojlović, predsjednik stranke

Za predsjednika je ponovo u četverogodišnjem mandatu izabran Borislav Manojlović, potpredsjednici su: Marinko Lukenda i Branimir Bičanić, dok Gradski odbor čine : Mirko Kordiš, Ivan Cvitković, Damir Kuveždić, Miroslav Kobak,Martin Jurić,Ante Petrina,Eva Petković, Jozo Perišić, Ivica Gunjača, Šimun Dežić, Snježana Matić, Goran Pavelić. Predsjednik i potpredsjednik su  po funkciji članovi Gradskog odbora. 

U Nadzorni odbor su ušli: Dragutin Cvenić,Stjepan Marić,Franjo Kataj,Nevenka Šebalj,Stjepan Koščak.

 

 

HSP AS: ''Dan državnosti i Oltar domovine moraju imati značaj iz slavnih 90-tih ! ''

ZAGREB-Izaslanstvo HSP AS, koje je predvodio predsjednik stranke Hrvoje Niče povodom Dana državnosti RH na Oltaru domovine položilo je vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule tijekom povijesti koji su živjeli i borili se za ideju hrvatske nezavisnosti. 

Stav HSP AS kako se Dan državnosti RH treba slaviti 30. svibnja kako je to i bilo u godinama kada je stvarana hrvatska država i kada se slavila sloboda hrvatskog naroda od srpske hegemonije pod okriljem jugoslavenske ideologije.

-Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Medvedgradu želimo skrenuti pozornost i na još jedan čin degradiranja nacionalnih vrijednosti koji je započeo u vrijeme Mesića i Račana, a koji su bez previše promišljanja preuzele sve Vlade RH do današnje. Spomenik Oltar domovine jedan je od pokazatelja državničkog promišljanja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je prema uzoru na zemlje duge državničke tradicije ovo područje Medvednice zamislio kao mjesto na kojemu će svi moći odati poštovanje hrvatskoj državi. U procesu iživljavanja nad svim nacionalnim simbolima nazvanim „detuđmanizacija“ uz izmjenu datuma obilježavanja Dana državnosti smišljeno se odustalo i od ideje Oltara domovine,  a nastavilo se s kriminalizacijom Domovinskog rata i simbola i pozdrava pod kojima su ginuli hrvatski vitezovi stvarajući suverenu, samostalnu i nezavisnu RH., istaknuo je Hrvoje Niče, predsjednik HSP AS

HSP AS ovim putem naglašava kako nikada neće pristati na uvođenje novih vrijednosti koje pod utjecajem neoliberalnih i lijevih opcija treba zamijeniti simbole, obilježja i tradiciju koji su očuvali hrvatski narod kroz stoljeća!

 

Plenković: ''HDZ je odgovorna stranka koja brine o Slavoniji i vjerujem u pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji''

VINKOVCI-U prepunoj dvorani 'Barun Trenk '' u Vinkovcima održan je završni skup HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju , HDZ očekuje, kako se moglo čuti, u drugom krugu lokalnih izbora još jednu pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

HDZ je ostvario izvrstan rezultat u prvom krugu izbora i očekujem da se to potvrdi i ovdje izborom župana i dvoje novih gradonačelnika uz postojeća tri koja smo već potvrdili kao i načelnike u 50 posto općina u ovoj županiji", poručio je Plenković rekavši kako je HDZ odgovorna stranka koja brine o Slavoniji.

U novim razvojnim projektima u toj regiji, najavio je, Vlada će staviti naglasak na razvoj poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, ruralni razvoj, bolju prometnu povezanost te demografsku obnovu.

Kandidat HDZ-a za vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić poručio je kako ima tim koji je spreman usmjeriti Vinkovce prema novom gospodarskom uzletu, a dio toga tima su, kako je naveo, i premijer Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, inače Vinkovčanka, Gabrijela Žalac koja je također bila nazočna skupu. Kazao je i kako očekuje snažnu pobjedu u drugom krugu izbora te će "pobrati" toliki postotak glasova koji će pokazati kako HDZ u Vinkovcima ima najbolji tim ljudi.

 

 

HSP AS pozvao birače da u drugom krugu glasaju po savjesti i programu

VINKOVCI-U prostorijama HSP ''Ante Starčević'' u Vinkovcima održana je konferencija za medije kao osvrt na protekle lokalne izbore.

-U ime HSP AS želim se zahvaliti svim biračima koji su prepoznali vrijednosti za koje smo se zalagali na razini gradova, općina i županije gdje smo izašli samostalno ili smo bili nositelji lista. Ovi izbori za HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca bili su specifični jer smo do sada uvijek bili na vlasti, a nikada nismo izlazili samostalno. Nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima i za stranku, kao i za mene kao predsjednika stranke bilo je potrebno napokon provjeriti stvarnu snagu HSP AS kako bi znali definirati smjer djelovanja u budućnosti. Možemo biti itekako zadovoljni rezultatima pogotovo jer se nismo skrivali niti iza jedne velike stranke ili pojedinca, rekao je Hrvoje Niče mag.oec, predsjednik stranke i nositelj samostalne liste HSP AS za Gradsko vijeće grada Vinkovaca i samostalne liste HSP AS  za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemsku-

Na konferenciji za medije bilo je govora i oko drugog kruga za lokalne izbore, a Hrvoje Niče je između ostalog rekao:

-''Pred nama je drugi krug lokalnih izbora te pozivam sve naše glasače da za deset dana ispune svoju građansku dužnost te izađu na izbore. Smatram naše glasače inteligentnima i pravim domoljubima kojima nitko ne treba sugerirati i docirati koji kandidat za gradonačelnika Vinkovaca je bolji. Dovoljno je da se usporede naš program s programima preostale dvojice kandidata, ali i iskustva tih kandidata te da naši birači na osnovu toga procjene koji od njih ima veću šansu i podlogu doprinijeti novom iskoraku Vinkovaca kojeg svi priželjkujemo, rekao je Niče.

Uz predsjednika stranke istoj su nazočili dopredsjednik Podružnice Vinkovci Tvrtko Dujić, predsjednik Podružnice Vinkovci Tomislav Miličević, dopredsjednik ŽV HSP AS VSŽ Mirko Jurišić, predsjednik ŽV  HSP AS VSŽ Antun Žagar  i glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

 

Dražen Milinković: ''Vjerujem u pobjedu HDZ-a u Vinkovcima i Vukovaru u prvom krugu''

VINKOVCI-Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za Vukovarsko-srijemsku županiju održan je sinoć u vinkovačkoj pješačkoj zoni. 

Bilo je to svojevrsno druženje s građanima, članovima i simpatizerima stranke na kojemu su se okupili kandidati s liste za Gradsko vijeće Vinkovaca i s liste za Županijsku skupštinu kojemu su podršku došli dati potpredsjednik stranke Tomislav Čuljak i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Vukovarsko-srijemski HDZ-ovci okupili su se u vinkovačkoj pješačkoj zoni kako bi obilježili kraj službene kampanje, pozvali sve građane da izađu na izbore i daju svoj glas upravo Hrvatskoj demokratskoj zajednici u kojoj su uvjereni u dobre rezultate svojih kandidata u općinama, gradovima i županiji. 

U pobjedu je uvjerena i ministrica Gabrijela Žalac koja ističe da će rezultati nedjeljnih izbora pokazati snagu Hrvatske demokratske zajednice koja s novim-starim gradonačelnicima i županom očekuje dobru suradnju u sljedećem razdoblju.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Milinković očekuje pobjedu u prvom krugu, kako u županiji, tako i u gradovima, a posebno u Vinkovcima i u Vukovaru. Uvjeren ja kako trenutno ne postoji kvalitetan kandidat za župana koji bi mogao biti ozbiljan protukandidat Boži Galiću i to prvenstveno zbog kvalitetnog kadra i dobrog programa koji je HDZ pripremio za ove izbore.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vinkovaca je Ivan Bosančić. Želja mu je da što veći broj građana izađe na nedjeljne izbore i obavi svoju građansku dužnost te da sve prođe u najboljem redu kako bi i ovi izbori bili pravi festival demokracije što ustvari i trebaju biti. Birače je pozvao da svoj glas daju kandidatima Hrvatske demokratske zajednice

Kandidati za zamjenika gradonačelnika Vinkovaca su Gabrijel Šokičić i Kata Krešić koja je na sinoćnjem druženju istaknula kako  će u fokusu njenog rada, ako bude izabrana za zamjenicu gradonačelnika, biti čovjek, pogotovo svi oni koji su u potrebi. Potporu kandidatima sinoć su dali i ratni zapovjednici grada Vinkovaca iz 1991. godine u ime kojih se obratio Željko Mikić, te je rekao kako je grad treba unaprijediti, gospodarski razviti, vratiti sve one koji su se iselili, učiniti ovaj grad .

 

Ivan Bosančić: ''Program se temelji na gospodarstvu, demografiji i obrazovanju''

VINKOVCI-U prepunoj dvorani Gradskog kazališta ''Joza Ivakić'' predstavljeni su kandidati koalicije HDZ-HSU-BUZ za Gradsko vijeće, te je Ivan Bosančić kandidat za gradonačelnika predstavio svoj program.

-Program je sukus svih želja i razgovora s našim građanima i potrebama koje imaju naši građani. Tako da kroz niz točaka koje će obilježiti ovaj program su gospodarske točke, demografske politike, točke obrazovanja. To je ono što će obilježiti sljedeći četverogodišnji mandat i to su projekti koji ići kroz financiranje iz Europskih fondova, kroz demografsku obnovu gdje smo predvidjeli niz mjera kako bi smanjili odlazak mladih. Najviše će biti investicija kroz djecu, kroz obrazovanje, kroz ono što je u budućnosti primarni problem. Gledat ćemo da kroz sljedeće četiri godine imamo jednosmjenski rad u školama, da kroz vrtiće povećamo subvencije za djecu. U ove četiri godine znatno možemo doprinijeti gospodarskom rastu, to je bitno za svakog čovjeka u Vinkovcima, da u konačnici svi imaju jednu kvalitetnu plaću. Osim dosada pomoći za novorođene, želimo pomoći učenicima prvih razreda osnovnih škola kao i učenicima prvih razreda srednjih škola sa određenim iznosom, rekao je Ivan Bosančić, kandidat za gradonačelnika 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika dr.Kata Krešić ovom prigodom je istaknula:

-Ono što je moja ideja, ono što me na neki način ohrabrilo da prihvatim kandidaturu za zamjenicu je želja da politika dobije lice čovjeka. To je želja da politika bude u službi čovjeka, da svi oni koji su se odlučili aktivno sudjelovati u politici da budu svjesni svoje odgovornosti prema svakom čovjeku. Svaki čovjek u našem gradu ima svoje lice, svoju osobnost, svoje potrebe i mora se tako osjećati u gradu u kojem živi. Kada preuzmemo odgovornost za ljude onda im to moramo pokazati na način da nam povjerenje koje su nam dali nosi i obvezu, da nam doista vjeruju da nam ono što govorimo da ćemo to i učiniti. Ono što se ne može učiniti da se iskreno prizna da se ne može učiniti. Jedna iskrenost, jedno poštovanje, jedno čovjekoljublje, jedna solidarnost je ključ povjerenja ako ga uopće želimo dobiti od građana, rekla je Kata Krešić.

Prema riječima Gabrijela Šokičića,  kandidata za zamjenika gradonačelnika kao stranka mogli su kandidirati umjesto njega još puno drugih ljudi jer u stranci imaju puno stručnih ljudi i moralnih , nadasve obrazovanih ljudi koji bi ovaj posao mogli obavljati.

-''Meni ovo predstavlja priznanje za moj rad i obavljat ću dužnost zamjenika najbolje kako budem znao i mogao služeći gradu i građanima, da učinimo ovaj grad boljim i ljepšim, dostojanstvenim života svih nas pojedinaca koji ovdje živimo.Želimo da Gradska uprava bude dostupna građanima i poduzetnicima, rekao je Šokčić

Kandidati za listu na lokalnim izborima 21. svibnja 2017. iz redova HDZ-a su: Bosančić Ivan, Karlić Mladen, Cota Ilija, Kalaica Sanja, Šimić Petar, Grgljanić Đaković Zrinka, Dražić Mario, Čačić Krunoslav Josip, Čirić Vladimir, Fabijan Mirela, Raguž Željko, Meštrović Miroslav, Jurković Nikola, Jurišić Zlatko, Orlović Jasna, Markić Tatjana, Liščić Zvonimir, Trifunović Gordana, Bujanić Ankica, Sidorov Dajana, Mendeš Lucija i Starčević Jasna i HSU Marinko Lukenda i Borislav Manojlović, te iz Bloka umirovljenici zajedno Ivan Colarić

 

Koalicija HDZ-HSU-BUZ predala 4000 potpisa za Ivana Bosančića

VINKOVCI-U jeku priprema za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju 21.svibnja  koalicija HDZ-HSU-BUZ predala je 4000 potpisa za kandidata za gradonačelnika Ivana Bosančića.

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice zajedno sa Hrvatskom strankom umirovljenika i Blok umirovljenici zajedno formirali su listu koja će svojim kadrom i zalaganjem pridonijeti još boljem i kvalitetnijem životu građana Vinkovaca. 

-Koalicijsku listu čini 40 % žena,  mladi, obrazovani ljudi iz svih područja društvenih djelatnosti, od gospodarstvenika, obrtnika, sportaša, profesora do liječnika, ali i predstavnika umirovljenika, što je uvelike pokazatelj kako ova koalicija raspolaže kvalitetnim i sposobnim ljudima i vodi računa o svim skupinama društva, istaknuo je Mladen Karlić, predsjednik GO HDZ Vinkovci 

Kandidati za listu na lokalnim izborima 21. svibnja 2017. iz redova HDZ-a su: Bosančić Ivan, Karlić Mladen, Cota Ilija, Kalaica Sanja, Šimić Petar, Grgljanić Đaković Zrinka, Dražić Mario, Čačić Krunoslav Josip, Čirić Vladimir, Fabijan Mirela, Raguž Željko, Meštrović Miroslav, Jurković Nikola, Jurišić Zlatko, Orlović Jasna, Markić Tatjana, Liščić Zvonimir, Trifunović Gordana, Bujanić Ankica, Sidorov Dajana, Mendeš Lucija i Starčević Jasna i HSU Marinko Lukenda i Borislav Manojlović, te iz Bloka umirovljenici zajedno Ivan Colarić