Najave

Politika

Jandroković:''Vjerujem u uvjerljivu pobjedu Bože Galića za župana Vukovarsko-srijemske županije''

VINKOVCI-U maloj vijećnici Županijske skupštine u Vinkovcima održana se sjednica predsjedništva  ŽO HDZ Vukovarsko srijemske županije na kojoj je bio  nazočan glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

-Ovo je bio posjet u okviru mojih dolazaka naših županijskih organizacija, a na red je došla Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.Razgovarali smo o lokalnim izborima, pripremama Hrvatske demokratske zajednice za lokalne izbore, na kojima mi očekujemo ponovo pobjedu, kao i izvrstan rezultat u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji.Naš kandidat za župana u Vukovarsko-srijemskoj županiji je Božo Galić koji je već puno puta pobijedio, vjerujem da će i ovaj put uvjerljivo pobijediti.Osim toga imamo naše kandidate za gradonačelnike u gradovima, tako je kandidat u Vinkovcima Ivan Bosančić, a u Vukovaru Ivan Penava, rekao je Jandroković.

Vukovar će sasvim sigurno imati kandidata za zamjenika župana, ali kako je rekao Jandroković, čekaju se  razgovori s Vukovarcima i oni će odrediti tko će biti kandidat.

Na novinarsko pitanje da li HDZ izlazi sam na lokalne izbore, Jandroković je kratko odgovorio:

-O tome ćemo još razgovarati sa našim kolegama u županiji.Mi imamo načelo supsidijarnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, dakle  svaka naša gradska, općinska i županijska organizacija ima pravo prema vlastitim procjenama dogovoriti koalicijske partnere, tako će biti i ovdje.Uvijek biramo stranke koje su sličnog programa i svjetonazora, tako će učiniti i naše županijske organizacije u ovoj županiji, rekao je Jandroković

 

 

Preminuo Petar Mlinarić, bivši Saborski zastupnik i dugogodišnji predsjednik GO HDZ-a Vukovar

VUKOVAR-Petar Mlinarić preminuo je 21. veljače 2017. godine u 73. godini života nakon teške bolesti.

- Petar Mlinarić je rođen 24. veljače 1944. u Skočaju (Bihać, BiH), a u Vukovaru je završio osmogodišnju školu te zanatsku školu smjera strojarski tehničar. Obrazovni program 5. stupnja stručne spreme, smjer strojarstvo je završio u Elektro-metalskom školskom centru Osijek. U kombinatu "Borovo" je radio 27 godina na pogonu Održavanja, a od 1985. do 1991. godine je bio rukovoditelj Održavanja.

- U pripreme i osnivanje Hrvatske demokratske zajednice na području Vukovara i šire uključio se 1989. godine, a za dopredsjednika HDZ-a Mjesne zajednice «Alojz Stepinac» je izabran 1990. godine. Bio je sudionik Domovinskog rata od samog početka agresije na Vukovar, a 1991. godine imenovan za zapovjednika Ličke ulice od pokojnog Blage Zadre, a potom i za zapovjednika satnije 204. vukovarske brigade i na toj dužnosti ostaje do okupacije Vukovara. Poslije okupacije Vukovara, 19.11.1991. godine odveden je u Srpske koncentracijske logore u Nišu, Mitrovici i Aleksincu, gdje ostaje zatočen 9 mjeseci do 15. kolovoza 1992. godine.

Ukazom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana dodijeljena su mu odličja Medalja Vukovar, Spomenica Domovinskog rata i red Stjepana Radića.

 Od 1993. do 1996. godine bio je tajnik Gradskog odbora HDZ-a Vukovar, a za predsjednika je izabran 1996. godine nakon čega je uslijedio povratak u razoreni Vukovar. Tu funkciju je obnašao u kontinuitetu sve do 2010. godine, a u razdoblju od 2002. do 2003. godine je obnašao dužnost i dogradonačelnika grada Vukovara. Od 2003. godine do 2011. obnašao je dužnost Saborskog zastupnika, a u tome periodu je bio član Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Odbora za ratne veterane, Odbora za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo i član Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

- Gospodin Mlinarić je bio vrlo aktivan političar od samih početaka samostalne Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice, a o tome svjedoči i činjenica da je bio član Kluba utemeljitelja dr. Franjo Tuđman Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko – srijemske županije, a jedno vrijeme je obnašao i dužnost dopredsjednika toga Kluba. Na razini Županije gospodin Mlinarić je bio član Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice a jedno vrijeme je obnašao dužnost dopredsjednika Županijskog odbora, nalazio se u mnogim upravnim i nadzornim vijećima, aktivno je sudjelovao u svim događanjima kako u gradu Vukovaru, tako i u Vukovarsko – srijemskoj županiji, ali i u državi.

 

HSLS, HSS i HSP AS zajednički na lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI-Vukovarsko-srijemske organizacije HSS-a, HSP-a AS i HSLS-a dogovorile su nastavak zajedničke suradnje i na predstojećim lokalnim izborima na kojima su te tri stranke, zajedno s ostalim koalicijskim partnerima, građanima spremne ponuditi najbolje kandidate za čelna mjesta u lokalnoj upravi i samoupravi.

Zaključak je to sastanka koji su u četvrtak u Vinkovcima održali predsjednici županijskih organizacija HSS-a Zdravko Kelić, HSP-a AS Antun Žagar i HSLS-a Senko Bošnjak.

Trojica čelnika poručila su tom prigodom, kako se navodi u priopćenju, kako očekuju da se njihovom političkom savezu pridruže i druge političke stranke sličnog programa, udruge i istaknuti pojedinci.

 

Dubravko Korenika više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca

VINKOVCI-Gradska organizacija SDP Vinkovci oglasila se priopćenjem u kojem se navodi kako je gradskom vijećniku Dubravku Koreniki, odlukom Gradskog odbora, a u skladu s člankom 15. Statuta SDP Hrvatske, prestalo članstvo u SDP-u čime isti više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca. 

-Gospodin Dubravko Korenika već dulje vrijeme nije zastupao političke stavove SDP-a već isključivo svoje osobne stavove, kako u slučaju Opće županijske bolnice Vinkovci tako i u svakodnevnoj komunikaciji s građanima Vinkovaca, zbog čega je u više navrata i upozoren od strane stranačkih tijela.SDP Vinkovaca se ograđuje od neprimjerene retorike i prostačkog ponašanja gospodina Dubravka Korenike u javnosti i svakodnevnoj komunikaciji jer isti nisu bili službeni stav i službena politika SDP-a, stoji u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Vinkovci.

 

Dubravko Korenika osvrnuo se na odluku da mu prestaje članstvo u SDP-u čime isti više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca, te je između ostalog rekao:

-SDP u Vinkovcima i njihovo najuže rukovodstvo vođeno samo svojim privatnim interesima bavi se samo temama koje nisu životne.Praktički SDP u Vinkovcima je nestao sa političke scene i to je stanka koja trenutno ne okuplja već rastjeruje, a budući da ja već godinu i pol dana zagovaram ideju da se okupe sve stranke oporbe da podrže nezavisnog kandidata za gradonačelnika i župana.Kako ja to zagovaram već godinu i pol, tu sam se razišao s ljudima jer smatram da bi u Vinkovcima trebalo napraviti promjenu, kako bi bilo bolje, da trebaju doći neopterećeni novi mlađi ljudi s novim idejama.Što je postojeće rukovodstvo kočilo na svakom koraku, rekao je Korenika.

 

Hrvoje Niče kandidat HSP AS za gradonačelnika Vinkovaca

VINKOVCI-Stranka HSP AS istaknula je kandidate za gradonačelnike Vinkovaca, Vukovara i Iloka.

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca će biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dok će Pero Ćorić biti kandidat za gradonačelnika Iloka. Stranka će u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat

Do lokalnih izbora u svibnju više je od tri mjeseca, ali je situacija iz tjedna u tjedan sve zanimljivija. Nakon unutarstranačkih trzavica i problema, svoje redove je konsolidirao i HSP AS koji od lokalnih izbora očekuju mnogo.

- Izlazimo na izbore u svim županijama i velikoj većini gradova i općina. Negdje ćemo ići samostalno, a negdje pak u koaliciji. Imat ćemo kandidate za sve župane kao i kandidata za gradonačelnika Zagreba - najavio je Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

 

Ivan Bosančić kandidat za gradonačelnika Grada Vinkovaca , Božo Galić za župana prijedlog GO HDZ Vinkovci

VINKOVCI-Dana 31. siječnja 2017. godine održana je 10. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci pod predsjedavanjem predsjednika GO HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. Govora je bilo o prijedlogu kandidata za gradonačelnika i župana na lokalnim izborima koji se održavaju 21. svibnja 2017. godine. 

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci donio je jednoglasnu odluku da se za kandidata za gradonačelnika Vinkovaca određuje Ivan Bosančić, dosadašnji zamjenik gradonačelnika i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci. 

Prijedlog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci za kandidata za župana Vukovarsko-srijemske županije je dosadašnji župan Božo Galić. 

Osim toga, Gradski odbor HDZ-a Vinkovci, uoči izbora, za voditelja Izbornog  stožera imenovao je predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. 

 

Iliji Coti novi mandat predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a ''dr.Franjo Tuđman'' VSŽ

VINKOVCI-U prostorijama ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je konstituirajuća sjednica Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su članovi ŽO Kluba utemeljitelja izabrali vodstvo ŽO Kluba i  Predsjednika Nadzornog obora Kluba utemeljitelja.

U Županijski odbor Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije ušli su: Stjepan Abramović iz Drenovaca, Igor Banovac iz Vinkovaca, Božana Bilić iz Vukovara, Ilija Cota iz Vinkovaca, Ante Gilja iz Vinkovaca, Nikola Ilić iz Ivankova, Ivica Čutura iz Vinkovaca, Vesna Karaula iz Nuštra, Đuro Čolaković iz Prkovaca, Ivica Klem iz Nijemaca, Kuzman Zubčić iz Ivankova, Ivo Radić iz Novih Jankovaca, Ivica Majstorović iz Štitara, Mijo Dujić iz Vukovara. Velimir Draženović iz Otoka

Za predsjednika Kluba utemeljitelja izabran je Ilija Cota iz Vinkovaca te su na njegov prijedlog za dopredsjednike izabrani: Božana Bilić iz Vukovara, Igor Banovac iz Vinkovaca

Stjepan Abramović iz Drenovaca i Nikola Ilić iz Ivankova, te za tajnika Kuzman Zubčić iz Ivankova i za rizničara: Đuro Čolaković iz Prkovaca.Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Josip Šarić (Jole) iz Vinkovaca.

Klub utemeljitelja HDZ-a će do maksimalnog broja članova Kluba (27 članova), preostalih 12 članova kooptirati iz onih sredina Vukovarsko-srijemske županije koji nemaju svoje članove-predstavnike u ŽO Kluba utemeljitelja kako bi svi dijelovi naše županije bili što je moguće ravnomjernije zastupljeni u radu Kluba.

Klub utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije je jedan od najvećih i najorganiziranijih klubova utemeljitelja u Hrvatskoj.Klub  će u svome daljnjem radu nastaviti sudjelovati u provođenju aktivne politike Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije.