Najave

Politika

200 laburista prešlo u Hrvatsku stranku umirovljenika

VINKOVCI-Podružnicu Hrvatskih laburista-Stranke rada za Vukovarsko-srijemsku županiju napustila je većina članova zajedno s dosadašnjim predsjednikom podružnice Ivicom Šarićem te prešla u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), epilog je održane konferenciji za medije u Vinkovcima 

-U našem članstvu imali smo  250 članova, a 200 uključujući vodstvo županijske podružnice te predsjednike i članove gradskih podružnica iz Vinkovaca, Vukovara i Županje te nekoliko općinskih organizacija prešlo je u Hrvatsku stranku umirovljenika. Uložili smo dosta truda i rada kako bi stranka normalno funkcionirala na području Vukovarsko-srijemske županije, ali odlazak iz stranke osoba poput Nensi Tireli i Jaroslava Pecnika ponukao nas je da napravimo analizu stanja iz koje smo uvidjeli da naša, sada već bivša stranka, nema intelektualni niti organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni", rekao je Ivica Šarić, bivši predsjednik vukovarsko-srijemske Podružnice Hrvatskih laburista-Stranke rada 

Šarić je prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenik obrazložio  riječima kako se radi o stranci koja ne bježi od borbe za prava građana i aktivna je u svim područjima, od socijale do gospodarstva i politike.

"Imali smo i prije dobru suradnju u Županijskoj skupštini, a sada bi svi zajedno trebali biti znatno jači. Ovo nam je sigurno veliki vjetar u leđa pred lokalne izbore u mjesecu svibnju u Vinkovci, istaknuo Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Hrvatski laburisti-Stranka rada imala je dvojicu vijećnika u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave na području Vukovarsko-srijemske županije; Ivicu Šarića u Županijskoj skupštini te Mladena Hubera u Gradskom vijeću Županje. Obojica su prešla u HSU.

 

 

Podružnica HSP AS Vinkovci darivala štićenike Dječjeg doma Sveta Ana

VINKOVCI-Povodom nadolazećih božićnih blagdana, dužnosnici i članovi Podružnice HSP AS Vinkovci donijeli su odluku kako ove godine neće praviti Božićni domjenak za članove i simpatizere već će se dobrovoljno prikupljena novčana sredstva među članstvom  iskoristiti za kupnju prigodnih poklona najpotrebitijima. 

Nakon što su povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana s istom akcijom išli prema jednoj socijalno ugroženoj obitelji, ovaj put je akcija proširena na sve štićenike vinkovačkog Dječjeg doma Sveta Ana, instituciji koja se već 71. godinu u Vinkovcima brine o najmlađima.

Izaslanstvo Podružnice Vinkovci koje je predvodio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče  uručilo je poklon-paketiće za najmlađim štićenicima, dok su oni iznad 14 godina dobili kozmetičke poklon-pakete.

 

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci obilježio 27. obljetnicu osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor HDZ-a Vinkovci obilježio je 27. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci. Još jednom svi su govornici podsjetili da je ovo bila druga osnivačka skupština HDZ-a u Hrvatskoj, nakon Osijeka te da su ideje dr. Franje Tuđmana iz Slavonije krenule u realizaciju.

U prigodnim govorima istaknuto je kako je HDZ povijesna stranka koja je povela hrvatske građane u stvaranje samostalne i suverene Hrvatske te je zajedno s njima obranila, obnovila i uvela u NATO i Europsku uniju realizirajući na taj način dva cilja koja je postavio dr. Franjo Tuđman.

Izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Gordan Jandroković u povodu velike obljetnice između ostalog je rekao:

-HDZ je nakon one nesretne epizode kada smo sami srušili svoju Vladu prošao jedan proces oporavka kroz predizborno kampanju, kasnije pobjedu na izborima, krenuli smo u jedan novi ciklus.U ova dva mjeseca donijeli smo proračun, donijeli poreznu reformu, djelujemo na tome da se ojača zajedništvo i homogenost hrvatskog društva i vjerujem da to građani prepoznaju.Vinkovački HDZ je zaista uspješna organizacija, Vinkovci su utvrda Hrvatske demokratske zajednice, ovo je njihova 27.obljetnica i uime Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Andreja Plenkovića, došao sam u Vinkovce kako bih izrazio zahvalnost za sve što su učinili za HDZ i Republiku Hrvatsku i dao ima potporu za sve obveze koji su pred nama.Pokrenuli smo projekt ''Slavonija'' s ciljem da ojačamo ovaj dio Hrvatske, rekao je Jandroković.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladen Karlić sa zahvalnošću se sjetio onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku zbog čega je možda na ovim prostorima domoljublje malo više izraženo nego u drugim dijelovima Hrvatske koji nisu imali rata. 

-Mislim da možemo reći da je ipak 27 godina Hrvatska demokratska zajednica najjača stranka u Vinkovcima i cijelo vrijeme vodi ovaj grad, ali daje potencijal za  vodstvo u županiji posebno nakon ovih parlamentarnih izbora.Hrvatska demokratska zajednica ponovo je doživjela svoj uspon, uspjeh, zahvaljujući novom predsjedniku i vodstvu. Donesen je novi državni proračun koji svima osigurava bolje uvjete i život, a ja sam uvjeren da ćemo tijekom sljedeće godine svi zajedno doživjeti jedan gospodarski rast i zapošljavanje ljudi, te ostvarivanje projekata. Posebno moramo zadovoljni jer smo u novoj Vladi dobili ministricu iz Vinkovaca, to je  jedan znak zahvalnosti i vodstva Hrvatske demokratske zajednice prema Vinkovcima i svega onog što smo napravili kroz 27 godina.Naši prioriteti su svakako gospodarski razvoj, zapošljavanje i ostvarivanje europskih projekata koje smo kandidirali, te svakako ostanak mladih, rekao je Karlić.

Obraćajući se nazočnima jedan od sudionika osnivačke skupštine, danas predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, Ilija Cota prisjetio se vremena kada je HDZ osnivan u Osijeku, Vinkovcima, Đakovu.

 

HDSSB VSŽ donirao invalidska kolica i pet pomagala za "Obiteljski dom Ljubas" u Starim Mikanovcima

STARI MIKANOVCI-Povodom božićnih blagdana HDSSB Vukovarsko-srijemske županije tradicionalno nastavlja sa darivanjem najpotrebnijima.Ovoga puta odlučili su darivati dom za stare i nemoćne "Obiteljski dom Ljubas" u Starim Mikanovcima.

-''Donirali smo jedna invalidska kolica i pet pomagala za ljude kojima ta pomagala olakšavaju kretanje. Razgovarali smo sa stanarima doma i podijelili im katoličke kalendare, zaželjeli što duži život te sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.Stari Mikanovci su specifično selo u kojemu je pretežno starije stanovništvo i jako puno ljudi, pogotovo mladih,  napustilo je ovo selo i sva briga za stare i nemoćne uglavnom pada na staračke domove. Sve starija je naša Slavonija i mladi jako rijetko vode brigu o starim i nemoćnima dok se naši privatnici jako teško nose sa svime. Veliki porezi, a uskoro će biti upitna i radna snaga koje je sve manje.Mladi HDSSB-a najbronija su i najaktivnija mladež jedne političke stranke poznati po ovakvim akcijama koje se protežu kroz cijelu godinu.Ovo je samo jedna od niza akcija gdje i dalje želimo pokazati da nam je stalo do slavonsko-baranjskog čovjeka, istaknuo je Martin Pavković, predsjednik HDSSB-a općine Vođinci

Donaciju ispred HDSSB-a Vukovarsko-srijemske županije uručili su predsjednik HDSSB-a općine Vođinci Martin Pavković i predsjednik HDSSB-a općine Cerna Damir Besednik.

 

Tomislav Miličević jednoglasno izabran za predsjednika Podružnice HSP AS Vinkovci

VINKOVCI-Nakon izbora novog stranačkog vodstva na nacionalnoj razini u listopadu ove godine, HSP AS nastavio je s konsolidacijom stranačkih redova na razini županijskih vijeća te gradskih i općinskih podružnica kako bi stranka spremno dočekala opće lokalne izbore koji će se održati u proljeće 2017. godine.

Na tom tragu, u nazočnosti najviših stranačkih dužnosnika, stranački delegati s područja Grada Vinkovaca dana 13.12.2016. jednoglasno su izabrali novo vodstvo Podružnice HSP AS Vinkovci na čelu s dosadašnjim predsjednikom Tomislavom Miličevićem, dok su za dopredsjednike Podružnice izabrani Ivica Tekić i Ivan Čavka. Tajnik Podružnice je Miroslav Marić, rizničarka je Marica Mandić, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Tomislav Orečić, Željko Bažančik, Robert Kovačević, Damir Đantar, Matija Majstorović i Antun Brkić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Tvrtko Dujić dok su članovi Željko Brkić i Davor Sabadoš.

Obraćajući se stranačkim suradnicima i prisutnim medijima, predsjednik Podružnice Vinkovci Tomislav Miličević naglasio je kako je stranka uspješno prošla kroz turbulentna vremena prijevremenih parlamentarnih izbora, a o čemu najbolje svjedoči rast članstva na dnevnoj razini. „Imamo dovoljno jaku stranačku infrastrukturu na području Vinkovaca te u kombinaciji s rješenjima za postojeće probleme na koje nailaze naši sugrađani vjerujem kako možemo ostvariti naše programske ciljeve!“, naglasio je predsjednik Podružnice Vinkovci Tomislav Miličević.

Izborni zbor vodio je predsjednik Nadzornog odbora HSP AS na razini RH i predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar, dok je završno obraćanje stranačkim dužnosnicima i delegatima imao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče. „Pravaši u Vinkovcima sudjeluju kao dio vlasti već punih 15 godina no, na našu i na žalost građana, bez ostvarene upečatljivosti po kojoj bi naš rad u gradskim tijelima bio vidljiv na korist šire zajednice. To je dio koji moramo promijeniti u nadolazećim vremenima, a uvjeren sam kako su novoizabrani dužnosnici sposobni takvu viziju provesti u djelo. HSP AS nominalno je na vlasti na razini Grada Vinkovaca i svakako ćemo sjesti s našim dosadašnjim partnerima kako bi analizirali učinjeno u proteklom razdoblju te ćemo na osnovu toga donijeli konačnu odluku o načinu izlaska na izbore. Ne smije nam se nikada više dogoditi da nespremni dočekamo mogućnost samostalnog izlaska na izbore na bilo kojoj razini u bilo kojem trenutku te vodeći se time na taj način moramo i djelovati!“, zaključio je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče. 

Neposredno prije početka Izbornog zbora otvorene su nove stranačke prostorije HSP AS Podružnice Vinkovci i Županijskog vijeća HSP ASV VSŽ na adresi Jurja Dalmatinca 5/A, a iste je blagoslovio župnik Župe sv. Vinka Pallottija pater Ilija Sudar.

HNS Vinkovci podijelio 300 paketića božićne pšenice u Vinkovcima

VINKOVCI-U povodu blagdana Svete Lucije, članovi HNS-a Vinkovci i ovog su vikenda proveli svoju tradicionalnu adventsku akciju.

„Kako Sveta Lucija ove godine pada na utorak odlučili smo iskoristiti sunčano nedjeljno prijepodne i između dvije mise u središnjem vinkovačkom parku građane darivati božićnom pšenicom. Na ovaj način poštujemo i njegujemo naše hrvatske, predblagdanske običaje, a istovremeno provodimo ugodne trenutke u razgovoru s građanima što nas sve uveseljava, posebice u ovo vrijeme uoči najradosnijeg krščanskog blagdana Božića“, rekla je u povodu ovogodišnje podjele božićne pšenice predsjednica HNS-a Vinkovci Mirna Krajina-Andričević ujedno čestitajući sugrađanima nadolazeće blagdane. 

Sveta Lucija obilježava se 13. prosinca, a u kršćanskom svijetu na taj se dan sije pšenica kao simbol novog života. Izgled pšenice, prema pučkom vjerovanju, naznaka je hoće li nadolazeća godina  biti plodna ili ne.

Pripremu, pakiranje i podijelu božićne pšenice provodi Ženska inicijativa HNS-a Vinkovci, uz potporu ostalih članova i suradnju s članovima HNS-a Općine Andrijaševci koji su i ove godine osigurali veće količine. 

Vinkovčani itekako drže do adventskih i božićnih običaja pa ova akcija HNS-a uvijek naiđe na dobar odziv građana. Podijeljeno je 300 paketića. 

 

Ivan Boras koordinator HSP AS za Stare Mikanovce

STARI MIKANOVCI-Slijedom priprema za predstojeće opće lokalne izbore, a temeljem završnice provođenja unutar stranačkih izbora HSP AS ustrojava sve svoje stranačke organizacija od Iloka do Mljeta. 

U Starim Mikanovcima ustrojena je stranačka organizacija HSP AS za Općinu Stari Mikanovci, a za koordinatora imenovan je Ivan Boras privatni poduzetnik, dugogodišnji sportski direktor NK „Šokadija“, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata te vlasnik ergele konja lipicanaca.

Imenovanje mu je svečano uručio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče u nazočnosti glavnog tajnika Pere Ćorića te drugih suradnika. Statutarni preduvijeti za ustroj Podružnice već postoje te će ista biti ustrojena na način da će biti izabrana sva statutom predviđena tijela do kraja godine.