Najave

Politika

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježeno 17 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

VINKOVCI-Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja dr. Franje Tuđmana u Vinkovcima obilježena je 17 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a.

Prisjetili su se i odali mu poštovanje članovi Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci i Županijskog odbora HDZ-a, te članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Vukovarsko-srijemske županije.

Potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci Ivan Bosančić istaknuo je da je  dr. Franjo Tuđman bio najveći hrvatski sin, čovjek koji nas je poveo u stvaranje slobodne Hrvatske. 

-"Zajedno s našim braniteljima je ostvario ono čemu smo  svi težili.Ovaj dan moramo obilježavati i pamtiti za sva vremena jer to su temelji iz kojih je naša Domovina ostvarena", rekao je Bosančić. 

 

Podsjetio je da je dr. Tuđman volio Vinkovce i da je rado u njih dolazio, te da je jedan od njegovih posljednjih posjeta bio upravo Vinkovcima kojima je pomagao kad god je i kako god je mogao. 

 

 

HSP AS i Pero Ćorić nakladnici besplatnog katoličkog kalendara ''Šarengrad 2017.''

ŠARENGRAD-Kao i svake godine, tradicionalno uz nadolazeće Božićne blagdane HSP AS i njihov glavni tajnik Pero Ćorić izdaju prigodni katolički kalendar sa motivima Šarengrada. 

Ovogodišnje izdanje tiska se u 5.000 primjeraka i bit će podijeljeno svima onima kojima je Šarengrad prirastao srcu. Ovo tradicionalno izdanje potaknuto je kao i prijašnjih godina  sa ciljem da se podsjeti na prirodne ljepote istočne Hrvatske, Hrvatskog Srijema i Fruške gore ali i sa ciljem da podsjeti kako je Šarengrad mjesto koje živi između dva grada koji doslovno umiru pred očima hrvatske javnosti, između Iloka i Vukovara.

Katolički kalendar „Šarengrad 2017.“ šalje se kao i svi slični promotivni i pisani materijali do sada na preko 150 adresa diljem RH i svijeta koje se bave zaštitom kulturne baštine. Autor svih fotografija je kao i prijašnjih godina Igor Jurgec, fotoamater iz Šarengrada.

 

Podružnica HSP AS Ilok odlučila samostalno izaći na lokalne izbore

ILOK-Održana je sjednica Izvršnog odbora Podružnice HSP AS Ilok u stranačkim prostorijama u Iloku na Trgu Nikole Iločkog 

Donesena je jednoglasna odluka da će HSP AS Podružnice Ilok na slijedeće opće lokalne izbore na razini grada Iloka izaći samostalno. Poštivat će se odluka Predsjedništva stranke da postizborno nema razgovora i suradnje sa SDP-om i SDSS-om, a sa svim drugim strankama kojima je Iloka na srcu HSP AS je spreman razgovarati o dobrobiti ovog najistočnijeg grada. Slijedom unutarstranačkih izbora potvrđeni su dosada ustrojeni ogranci, a na razini Ogranka HSP AS Ilok ići će se u preustroj te je zasada jedini kandidat za tu dužnost Željka Toth iz Iloka.

Podneseno je izvješće o tijeku humanitarne akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koja je upravo potekla inicijativom HSP AS Ilok i Željke Toth.

 

Županijska organizacija SDP-a Vukovarsko-srijemske županije obilježila Dan neovisnosti

VINKOVCI-Županijska organizacija SDP-a Vukovarsko-srijemske županije obilježila je Dan neovisnosti 8. listopada 2016. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju u Vinkovcima. 

Dana 8. listopada 1991. godine Sabor Republike Hrvatske je jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Tada je utvrđeno da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji. Ta je značajna odluka Sabora donesena nakon što je prethodnoga dana istekao tromjesečni moratorij na Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine.

Od tada Republika Hrvatska je postala i punopravnom članicom Europske unije, dosegla visoke demokratske standarde, ali u daljnjem razvoju demokracije i zaštiti vladavine prava nikada ne smijemo posustati u ime borbe za neovisnost

 

HNS spreman za lokalne izbore na kojima očekuju zapažen rezultat

VINKOVCI-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju svim građanima V. izborne jedinice posebice svojim Vinkovčanima koji su me prepoznali kao kvalitetnu kandidatkinju ispred HNS-a na listi Narodne koalicije i zaokružili broj 13 ispred moga imena, uvodno je Mirna Krajina- Andričević koja je preferencijalno osvojila povjerenje 1 709 građana. 

Ovakav ishod glasova dobar je zalog za lokalne izbore u svibnju iduće godine“ najavila je.Zajedno sa županijskim predsjednikom HNS-a Nenadom Bučkom zahvalila je na podršci Središnjici i Predsjedništvu HNS-a koje je, sukladno demokratskim standardima podržalo samostane prijedloge kandidata po organizacijama što je na koncu i rezultiralo prepoznavanjem od strane birača.

„Zbrojem preferencijalnih glasova naše kandidatkinje u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvaren je sjajan rezultat od 10,38% koliko je Mirna Krajina-Andričević  osvojila u odnosu na listu Narodne koalicije čime smo ostvarili zacrtane ciljeve. Zahvaljujem svim stranačkim kolegama koji su uložili ogroman trud u ovaj rezultat posebice podružnicama Vinkovci, Rokovci-Andrijaševci i Privlaka. Jasno je da tamo gdje postoji organizacija, dolazi i rezultat“, rekao je Bučko.

Podsjetio je kako je, preuzimanjem županijske organizacije, najavio stvaranje kvalitetnog tima što je u kombinaciji s kvalitetnim kandidatom i operativnom provedbom na terenu jedino jamstvo dobrog rezultata. 

„Ovim najavljujem da je HNS spreman za lokalne izbore na kojima vjerujem da ćemo odigrati zapaženu ulogu. Uz prepoznatljive kandidate u lokalnim sredinama i politike HNS-a te stranačku bazu iz koje je evidentan rast organizacija, kao stranka političkog centra otvoreni smo za suradnju s potencijalnim partnerima koji programski razmišljaju slično nama“ , dodao je ne krijući zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na županijskoj razini.

„U dva izborna ciklusa HNS suvereno potvrđuje sjajne brojeve s evidentnim rastom potpore birača u Slavoniji i Baranji koja dostiže gotovo 5% izašlog biračkog tijela koje je svoje preferencije istaknulo isključivo prema HNS-ovim kandidatima, ocijenio je predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a i član Predsjedništva stranke Stjepan Čuraj koji je dolaskom u Vinkovce istaknuo podršku i čestitke kandidatkinjama HNS-a u 5. izbornoj jedinici Mirni Krajini-Andričević i Veri Bošnjak.

Usprkos svim anketama, Čuraj je ponovio kako HNS svoj rejting redovito potvrđuje odličnim rezultatom na izborima te zaključio kako ponovljenih čvrstih devet saborskih mandata i 7% biračke podrške na nacionalnoj razini nisu slučajna brojka.

 

   

 

Forum seniora GO SDP Vinkovci obilježit će Međunarodni dan starijih osoba

VINKOVCI-Prigodom obilježavanja 1.listopada-Međunarodnog dana starijih osoba Forum seniora GO SDP Vinkovci održao je konferenciju za medije.

-Željeli smo ukazati na činjenicu da u Hrvatskoj prema zadnjem popisu stanovništva bilo 758.633 osobe starije od 65 godine, što je 17,7 posto ukupnog stanovništva, što znači da smo u prosjeku stari 41, 7 godina, a ako tome dodamo, da smo u zadnjih 60-tak godina u prosjeku stariji 11 godina, onda to predstavlja vrlo ozbiljnu upozorenje za cijelu našu zajednicu.Ako je točna narodna izreka da na ''mladima svijet ostaje'', onda je naša stvarnost u Hrvatskoj da ''na starima svijet opstaje'', a to znači da su kod nas starije osobe i umirovljenici izloženi svojevrsnim ekonomskom iskorištavanju'', istaknuo je Drago Majstorović, v.r, predsjednik GO FS SDP-a Vinkovci

I ove godine Forum seniora GO SDP-a Vinkovci prigodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u petak, 30.rujna u 9.00 tradicionalno će posjetiti Dom za starije i nemoćne u Vinkovcima uz druženje i čestitke uručiti im i prigodne poklone za 1.listopada, a na tržnici će u vremenu od 8.30-10.00 sati upriličiti druženje sa starijim osobama te uz čestitke dijeliti jabuke i prigodne publikacije Foruma seniora o potrebi zdrave prehrane starijih osoba.

 

HDSSB Vukovar se zalaže da barjaci svih brigada Domovinskog rata 18.11. budu na vukovarskom Vodotornju

VUKOVAR-Temeljem objavljenog Poziva za predlaganje programa obilježavanja ''18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara'', HDSSB Vukovar uputiti će prijedlog Gradu Vukovaru da se u počast svim sudionicima u Domovinskom ratu u Dane sjećanja na žrtvu Vukovara na vukovarski Vodotoranj uz barjak Republike Hrvatske i Grada Vukovara izvjese barjaci svih hrvatskih gardijskih brigada iz Domovinskog rata kao znak naše zahvalnosti za obranu Domovine.