Najave

Politika

HDSSB Vukovar se zalaže da barjaci svih brigada Domovinskog rata 18.11. budu na vukovarskom Vodotornju

VUKOVAR-Temeljem objavljenog Poziva za predlaganje programa obilježavanja ''18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara'', HDSSB Vukovar uputiti će prijedlog Gradu Vukovaru da se u počast svim sudionicima u Domovinskom ratu u Dane sjećanja na žrtvu Vukovara na vukovarski Vodotoranj uz barjak Republike Hrvatske i Grada Vukovara izvjese barjaci svih hrvatskih gardijskih brigada iz Domovinskog rata kao znak naše zahvalnosti za obranu Domovine.  

 

 

HDZ Vukovarsko-srijemske županije zahvalio biračima na ukazanom povjerenju

VINKOVCI- HDZ Vukovarsko-srijemske županije iznimno je zadovoljan rezultatima koje je stranka ostvarila na proteklim prijevremenim parlamentarnim izborima. 

-''Naša kampanja bazirala se na temama u svezi gospodarskog rasta, radnih mjesta, demografske obnove i pravne sigurnosti i to je ono što je ljude interesiralo. Vjerujem kako će sada biti aktiviran i projekt ''Slavonija'' kako bi odradili ono što smo zacrtali,  istaknuo je Dražen Milinković predsjednik Županijskog odbora HDZ-a na konferenciji za medije nakon održanih izbora,  te dodao kako je to jedini županijski odbor u Hrvatskoj koji ima četiri zastupnika u Hrvatskom saboru .

Vinkovački gradonačelnik dr,.Mladen Karlić istaknuo je  kako je HDZ ostvario izvanredne rezultate u Vinkovcima na čijem je čelu, a  koji su i nešto viši nego na izborima prošle godine.

-''Naša kampanja je bila ozbiljna, kvalitetna i europska i u kojoj nije bilo omalovažavanja i svađanja. Zato smo i nagrađeni od birača i nećemo ih iznevjeriti'', rekao je Karlić.

Okupljenim novinarima obratio se i Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik koji je zahvalio biračima u 5. Izbornoj jedinici, a posebno biračima s područja Vukovarsko-srijemske županije.

-Građani su u HDZ-u prepoznali snagu koja jedino može odgovoriti zahtjevima koji su stavljeni pred hrvatsku državu, a to su gospodarska kriza i odljev mladih. Ovo je samo jedna pobjeda u nizu i prvi korak koji treba što prije ostaviti iza sebe te završiti pregovore koji su započeti i baciti se na posao. Trudit ćemo se ne samo da zadržimo mlade ovdje nego i da one koji su otišli vratimo nazad. HDZ je pobijedio i u gradskim četvrtima gdje do sada i nije pobjeđivao. To je rezultat sinergije kvalitetnoga rada Gradskoga odbora HDZ-a i izvršne vlasti, a ako govorimo o o rezultatima izbora u Vukovaru, HDZ po prvi put u povijesti pobijedio na svih 32 birališta u gradu, istaknuo je Penava.

 

Predizborni skup HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju u Vinkovcima

VINKOVCI-Hrvatska demokratska zajednica poziva sve građane Grada Vinkovaca, članove i simpatizere na predizborni skup za Vukovarsko-srijemsku županiju koji će se održati

7. rujna 2016. (srijeda) u Pješačkoj zoni grada Vinkovaca s početkom u 19:00 sati.

Na predizbornom skupu će se predstaviti kandidati s liste za Hrvatski sabor za V. izbornu jedinicu.U glazbenom dijelu nastupaju Sinovi ravnice

 

Plenković: ''Slavonija mora biti prioritet za buduću Vladu''

VINKOVCI-Veliki broj građana Vinkovaca,članova i simpatizera HDZ-a okupio se u pješačkoj zoni Grada Vinkovaca na predstavljanju kandidata V.Izborne jedinice za Hrvatski sabor, a ujedno je predstavljen i izborni program HDZ-a 2016. ''Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost''.

-Zadovoljstvo mi je biti u Vinkovcima u pobjedničkoj Izbornoj jedinici za Hrvatsku demokratsku zajednicu.Drago mi je da je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na listi HDZ-a, očekujem izvrstan rezultat, imamo kvalitetan program, vjerodostojne ljude.Želim da HDZ bude okrenut prema budućnosti i da Slavonija bude prioritet za buduću hrvatsku Vladu. Naš program je rađen na znanstvenoj podlozi i sa doprinosom niza stručnjaka koji su u njemu sudjelovali, on je u biti podloga budućeg programa HDZ-ove Vlade, istaknuo je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a na druženju s građanima  Vinkovaca.

Na predstavljanju kandidata u V Izbornoj jedinici bio je i prvi na listi  dr.sc Zdravko Marić koji je ovom prigodom istaknuo:

-Najveći naglasak stavljamo na gospodarske teme, gospodarski rast i zapošljavanje, odnosno nova radna mjesta kao prioritet ispred svega na nacionalnoj razini, a posebno na lokalnoj razini.U našem programu mi smo predvidjeli, ne čitav niz mjera i prijedloga, nego zaista rješenja.Kao ministar financija u Vladi sam puno puta govorio, da je našem društvu i gospodarstvu nepresušno potrebna jedna cjelovita i temeljita sveobuhvatna porezna reforma.Prvi puta je smanjen javni dug, to su sve razlozi zašto možemo pozitivno gledati na te naše prijedloge i rješenja koja imamo po pitanju poreznog rasterećenja.U ovom kraju predvidjeli smo konkretna rješenja koja mogu pomoći selu i poljoprivrednicima.Hrvatska ima jaku prehrambenu industriju, a u konačnici jak turizam, to su sve elementi  u koje poljoprivreda mora imati jači iskorak, rekao je Marić.

Vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić, sedmi na listi HDZ-a u V Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor između ostalog je rekao:

-Ono što je bitno nakon 20 godina rada lokalnoj samoupravi, vidio sam koji su problemi građana.Vrijeme je da sada mi pomognemo gospodarstvenicima u teškoj krizi, da naše gospodarstvo procvjeta i da izađe na pravi put.Mislim da kroz razvoj potpornih institucija kao što je Tehnološki park, možemo puno toga napraviti, rekao je Karlić.

Dražen Milinković, drugi na listi u V Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor istaknuo je kako su očekivanja velika i da očekuje osam mandata.

Prije druženja s građanima Vinkovaca, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković posjetio je Udrugu osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci.

 

Andrej Plenković predstavlja izborni program HDZ-a u ponedjeljak u Vinkovcima

VINKOVCI-Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković 22. kolovoza 2016. posjetiti će Vinkovce i predstaviti izborni program HDZ-a 2016.  „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“.

Također, u sklopu događaja predstavit će se kandidati s liste HDZ-a za Hrvatski sabor za V. izbornu jedinicu. Predstavljanje programa i kandidata s liste održat će se na Pješačkoj zoni grada Vinkovaca, s početkom u 18:00 sati.

U slučaju kiše predstavljanje će se održati u gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima.

 

HDSSB Vukovar oštro osudio oštećivanje biste Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru

VUKOVAR-HDSSB Vukovar oglasilo se priopćenjem u svezi oštećivanje biste hrvatskog dragovoljca iz Francuske Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru. 

-''Po tko zna koji put u Vukovaru se događaju neprimjerene provokacije od nepoznatih (vjerojatno nekima poznatih) počinitelja po pitanju oštećivanja raznih obilježja koja nas podsjećaju na Domovinski rat i hrvatske branitelje koji su izgubili život braneći Vukovar. Želimo reći da to nije samo puko oštećivanje spomen obilježja već i jasna poruka neprihvaćanja istine o Domovinskom ratu, a ujedno i ponovno uznemiravanje građana grada Vukovara, hrvatskih branitelja, civila i obitelji svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Pozivamo sve nadležne institucije da u najkraćem mogućem roku pronađu počinitelje ovog nedjela i iste procesuiraju. Bitno da su institucije bile jako brze i ažurne po pitanju nezakonitog postavljanja ćiriličnih natpisnih ploča, tj njihovog uklanjanje te procesuiranju hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju kojeg potpisuje mr.sc.Slavica Jelinić predsjednica HDSSB-a ogranak Vukovar i gradska vijećnica.

 

Inicijativa GO HSS-a Vinkovci za izgradnju parkirališnih mjesta u MO ''Lapovci''

VINKOVCI-Na području Mjesnog odbora ''Lapovci'' održana je konferencija GO HSS Vinkovci na temu izgradnje parkirališnih mjesta u navedenom mjesnom odboru. 

-''U najstarijem dijelu Lapovaca (Ulica Slavka Jankovića), problem parkirališnih mjesta godinama je prisutan. Problem parkiranja je osobito izražen u popodnevnim i noćnim satima zbog nedostatka parkirališnih mjesta, prilikom kojeg stanari dolaze u neugodne situacije zbog blizine garaža i sl. Zbog navedenih razloga, građani su prisiljeni parkirati svoje automobile i na travnatu površinu (neposredno u blizini tvrtke Dalekovod d.d. i prema diskontu „Boso“ ), gdje imaju dodatne probleme uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta.Zaključak GO HSS-a Vinkovci prilikom koje je skupljen 241 potpis je da će gradske vlasti i gradonačelnik grada Vinkovaca, dr. Mladen Karlić, naći rješenje i olakšati građanima problem parkiranja automobila ispred svojih domova, istaknuo je Goran Čordašić, predsjednik GO HSS Vinkovci.

Cilj ove zajedničke inicijative GO HSS-a Vinkovci i stanara „Lapovaca“ bio je ukazati na nedostatak novih parkirališnih mjesta, te potaknuti gradske vlasti na izgradnju novih.