Najave

Politika

HDZ Vukovarsko-srijemske županije zahvalio biračima na ukazanom povjerenju

VINKOVCI- HDZ Vukovarsko-srijemske županije iznimno je zadovoljan rezultatima koje je stranka ostvarila na proteklim prijevremenim parlamentarnim izborima. 

-''Naša kampanja bazirala se na temama u svezi gospodarskog rasta, radnih mjesta, demografske obnove i pravne sigurnosti i to je ono što je ljude interesiralo. Vjerujem kako će sada biti aktiviran i projekt ''Slavonija'' kako bi odradili ono što smo zacrtali,  istaknuo je Dražen Milinković predsjednik Županijskog odbora HDZ-a na konferenciji za medije nakon održanih izbora,  te dodao kako je to jedini županijski odbor u Hrvatskoj koji ima četiri zastupnika u Hrvatskom saboru .

Vinkovački gradonačelnik dr,.Mladen Karlić istaknuo je  kako je HDZ ostvario izvanredne rezultate u Vinkovcima na čijem je čelu, a  koji su i nešto viši nego na izborima prošle godine.

-''Naša kampanja je bila ozbiljna, kvalitetna i europska i u kojoj nije bilo omalovažavanja i svađanja. Zato smo i nagrađeni od birača i nećemo ih iznevjeriti'', rekao je Karlić.

Okupljenim novinarima obratio se i Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik koji je zahvalio biračima u 5. Izbornoj jedinici, a posebno biračima s područja Vukovarsko-srijemske županije.

-Građani su u HDZ-u prepoznali snagu koja jedino može odgovoriti zahtjevima koji su stavljeni pred hrvatsku državu, a to su gospodarska kriza i odljev mladih. Ovo je samo jedna pobjeda u nizu i prvi korak koji treba što prije ostaviti iza sebe te završiti pregovore koji su započeti i baciti se na posao. Trudit ćemo se ne samo da zadržimo mlade ovdje nego i da one koji su otišli vratimo nazad. HDZ je pobijedio i u gradskim četvrtima gdje do sada i nije pobjeđivao. To je rezultat sinergije kvalitetnoga rada Gradskoga odbora HDZ-a i izvršne vlasti, a ako govorimo o o rezultatima izbora u Vukovaru, HDZ po prvi put u povijesti pobijedio na svih 32 birališta u gradu, istaknuo je Penava.

 

 

Predizborni skup HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju u Vinkovcima

VINKOVCI-Hrvatska demokratska zajednica poziva sve građane Grada Vinkovaca, članove i simpatizere na predizborni skup za Vukovarsko-srijemsku županiju koji će se održati

7. rujna 2016. (srijeda) u Pješačkoj zoni grada Vinkovaca s početkom u 19:00 sati.

Na predizbornom skupu će se predstaviti kandidati s liste za Hrvatski sabor za V. izbornu jedinicu.U glazbenom dijelu nastupaju Sinovi ravnice

 

Plenković: ''Slavonija mora biti prioritet za buduću Vladu''

VINKOVCI-Veliki broj građana Vinkovaca,članova i simpatizera HDZ-a okupio se u pješačkoj zoni Grada Vinkovaca na predstavljanju kandidata V.Izborne jedinice za Hrvatski sabor, a ujedno je predstavljen i izborni program HDZ-a 2016. ''Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost''.

-Zadovoljstvo mi je biti u Vinkovcima u pobjedničkoj Izbornoj jedinici za Hrvatsku demokratsku zajednicu.Drago mi je da je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na listi HDZ-a, očekujem izvrstan rezultat, imamo kvalitetan program, vjerodostojne ljude.Želim da HDZ bude okrenut prema budućnosti i da Slavonija bude prioritet za buduću hrvatsku Vladu. Naš program je rađen na znanstvenoj podlozi i sa doprinosom niza stručnjaka koji su u njemu sudjelovali, on je u biti podloga budućeg programa HDZ-ove Vlade, istaknuo je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a na druženju s građanima  Vinkovaca.

Na predstavljanju kandidata u V Izbornoj jedinici bio je i prvi na listi  dr.sc Zdravko Marić koji je ovom prigodom istaknuo:

-Najveći naglasak stavljamo na gospodarske teme, gospodarski rast i zapošljavanje, odnosno nova radna mjesta kao prioritet ispred svega na nacionalnoj razini, a posebno na lokalnoj razini.U našem programu mi smo predvidjeli, ne čitav niz mjera i prijedloga, nego zaista rješenja.Kao ministar financija u Vladi sam puno puta govorio, da je našem društvu i gospodarstvu nepresušno potrebna jedna cjelovita i temeljita sveobuhvatna porezna reforma.Prvi puta je smanjen javni dug, to su sve razlozi zašto možemo pozitivno gledati na te naše prijedloge i rješenja koja imamo po pitanju poreznog rasterećenja.U ovom kraju predvidjeli smo konkretna rješenja koja mogu pomoći selu i poljoprivrednicima.Hrvatska ima jaku prehrambenu industriju, a u konačnici jak turizam, to su sve elementi  u koje poljoprivreda mora imati jači iskorak, rekao je Marić.

Vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić, sedmi na listi HDZ-a u V Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor između ostalog je rekao:

-Ono što je bitno nakon 20 godina rada lokalnoj samoupravi, vidio sam koji su problemi građana.Vrijeme je da sada mi pomognemo gospodarstvenicima u teškoj krizi, da naše gospodarstvo procvjeta i da izađe na pravi put.Mislim da kroz razvoj potpornih institucija kao što je Tehnološki park, možemo puno toga napraviti, rekao je Karlić.

Dražen Milinković, drugi na listi u V Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor istaknuo je kako su očekivanja velika i da očekuje osam mandata.

Prije druženja s građanima Vinkovaca, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković posjetio je Udrugu osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci.

 

Andrej Plenković predstavlja izborni program HDZ-a u ponedjeljak u Vinkovcima

VINKOVCI-Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković 22. kolovoza 2016. posjetiti će Vinkovce i predstaviti izborni program HDZ-a 2016.  „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“.

Također, u sklopu događaja predstavit će se kandidati s liste HDZ-a za Hrvatski sabor za V. izbornu jedinicu. Predstavljanje programa i kandidata s liste održat će se na Pješačkoj zoni grada Vinkovaca, s početkom u 18:00 sati.

U slučaju kiše predstavljanje će se održati u gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima.

 

HDSSB Vukovar oštro osudio oštećivanje biste Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru

VUKOVAR-HDSSB Vukovar oglasilo se priopćenjem u svezi oštećivanje biste hrvatskog dragovoljca iz Francuske Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru. 

-''Po tko zna koji put u Vukovaru se događaju neprimjerene provokacije od nepoznatih (vjerojatno nekima poznatih) počinitelja po pitanju oštećivanja raznih obilježja koja nas podsjećaju na Domovinski rat i hrvatske branitelje koji su izgubili život braneći Vukovar. Želimo reći da to nije samo puko oštećivanje spomen obilježja već i jasna poruka neprihvaćanja istine o Domovinskom ratu, a ujedno i ponovno uznemiravanje građana grada Vukovara, hrvatskih branitelja, civila i obitelji svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Pozivamo sve nadležne institucije da u najkraćem mogućem roku pronađu počinitelje ovog nedjela i iste procesuiraju. Bitno da su institucije bile jako brze i ažurne po pitanju nezakonitog postavljanja ćiriličnih natpisnih ploča, tj njihovog uklanjanje te procesuiranju hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju kojeg potpisuje mr.sc.Slavica Jelinić predsjednica HDSSB-a ogranak Vukovar i gradska vijećnica.

 

Inicijativa GO HSS-a Vinkovci za izgradnju parkirališnih mjesta u MO ''Lapovci''

VINKOVCI-Na području Mjesnog odbora ''Lapovci'' održana je konferencija GO HSS Vinkovci na temu izgradnje parkirališnih mjesta u navedenom mjesnom odboru. 

-''U najstarijem dijelu Lapovaca (Ulica Slavka Jankovića), problem parkirališnih mjesta godinama je prisutan. Problem parkiranja je osobito izražen u popodnevnim i noćnim satima zbog nedostatka parkirališnih mjesta, prilikom kojeg stanari dolaze u neugodne situacije zbog blizine garaža i sl. Zbog navedenih razloga, građani su prisiljeni parkirati svoje automobile i na travnatu površinu (neposredno u blizini tvrtke Dalekovod d.d. i prema diskontu „Boso“ ), gdje imaju dodatne probleme uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta.Zaključak GO HSS-a Vinkovci prilikom koje je skupljen 241 potpis je da će gradske vlasti i gradonačelnik grada Vinkovaca, dr. Mladen Karlić, naći rješenje i olakšati građanima problem parkiranja automobila ispred svojih domova, istaknuo je Goran Čordašić, predsjednik GO HSS Vinkovci.

Cilj ove zajedničke inicijative GO HSS-a Vinkovci i stanara „Lapovaca“ bio je ukazati na nedostatak novih parkirališnih mjesta, te potaknuti gradske vlasti na izgradnju novih.

 

HSP AS potvrdio spremnost samostalnog izlaska na izbore

ILOK- U Iloku je održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke HSP dr.Ante Stračević, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana stranke kao najvišeg stranačkog tijela. 

Višednevne stranačke aktivnosti po Odborima iznjedrile su „Deklaraciju o političkom djelovanju HSP AS s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva“. Navedena Deklaracija i sve druge odluke donesene su jednoglasno nakon izrade svih segmenata stranačkog programa po Odborima te provedene rasprave na Glavnom stanu stranke. Sjednicom su predsjedali predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. i predsjednik Glavnog stana Tomislav Vlajnić dr. med. 

Usvojena Deklaracija prihvaćena je kao politička platforma HSP AS za završetak razgovora s HDZ-om i drugim strankama sličnog političkog svjetonazora oko modela za izlazak na prijevremene za 9. saziv Hrvatskog sabora. Kao šef stranačkog Pregovaračkog tima potvrđen je glavni tajnik Pero Ćorić te je isti izabran za predsjednika Izbornog stožera HSP AS na razini RH. Jednoglasno je potvrđen cijeli izborni stožer kao i koordinatori po svim izbornim jedinicama. Potvrđen je stav stranke da je cilj izlaska na ove izbore pobjeda i zaustavljanje povratka na vlast neokomunista na čelu sa Zoranom Milanovićem. Ovakav cilj iznjedrio je potrebu za razgovorima o nastavku političke suradnje s partnerima unutar Domoljubne koalicije, ali je HSP AS potvrdio spremnost samostalnog izlaska na izbore ako drugim partnerima primarni cilj bude njihova unutarstranačka problematika, a ne nacionalni interesi. 

Osnovni preduvjet za postizanje dogovora o zajedničkom izlasku jeste kompatibilnost s osnovnim smjernicama Deklaracije HSP AS te zaštita nacionalnih interesa. Naglasak je na gospodarskom oporavku, demografskoj obnovi, očuvanju vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata, zaštiti prava svih ugroženih skupina stanovništva te na socijalnom nauku katoličke Crkve. 

Nakon višednevnog radnog dijela te održane zajedničke sjednice svih stranačkih tijela vodstvo HSP AS održalo je konferenciju za novinare. Na njoj su o navedenim temama te na upite progovarali i odgovarali Hrvoje Niče mag. oec. politički tajnik stranke, general u miru Zvonko Peternel član Predsjedništva stranke, domaćin dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine VSŽ Antun-Toni Žagar ing. graf., član Pregovaračkog tima kao osoba zadužena za provođenje gospodarskog programa dopredsjednik stranke Dario Marenić, Tomislav Vlajnić dr. med. predsjednik Glavnog stana, prim. dr. Ivan Kirin saborski zastupnik i dopredsjednik stranke, Pero Ćorić saborski zastupnik i glavni tajnik te Ivan Tepeš prof. potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP AS.

Tomislav Vlajnić dr. med. govorio je o Odlukama Glavnog stana, Ivan Tepeš prof. o smjernicama kratkoročnih i dugoročnih stranačkih aktivnosti, a glavni tajnik Pero Ćorić naveo je kako će temeljem političkog zaokreta novog predsjednika HSS-a Krešimira Beljka kojim je on našu dosadašnju partnersku stranku odveo u zagrljaj neokomunista Zorana Milanovića u Hrvatskoj postajati nova politička sintagma „politička prostitucija“. Upravo na taj način je Krešimir Beljak odveo, zaveo i prodao svoje članstvo, a mi pozivamo prave članove HSS-a koji slijede nauk braće Radić da se pridruže našim redovima kako bi nastavili započeti politički posao, poručio je na kraju Pero Ćorić.