Najave

Politika

HSS se zalaže za javne biciklove u Vinkovcima

VINKOVCI-Hrvatska seljačka stranka Vukovarsko-srijemske županije održala je medijsku konferenciju na temu ''Nextbike sustav javnih bicikala u Vinkovcima''.

-O problemu biciklista u gradu Vinkovcima se govori oko 20-tak godina i svake godine slušamo iste priče, ali se do sada nije ništa promijenilo.Mnogo je razloga zašto je potrebno izgraditi biciklističke staze, prvenstveno zbog ekoloških , ali i ekonomskih, socioloških, te drugih razloga.Predlažemo da gradska uprava jedan dan u godini odredi kao dan bez korištenja motornih vozila kroz centar grada.Postavljamo pitanje gradskoj upravi koliko je zadnjih godina utrošeno sredstava namijenjenih za promet u biciklističku infrastrukturu u gradu Vinkovcima, osim toga postavljamo pitanje gradskim vlastima koliko u postotku izdvaja grad Vinkovci za izgradnju biciklističke infrastrukture.Grad Vinkovci bi po uzoru na neke druge gradove u Hrvatskoj mogao uvesti sustav javnih bicikala, odnosno ''Nextbike sustav javnih bicikala'', istaknuo  je Damir Grizelj, ispred HSS-a 

Nextbike sustav javnih bicikala, predstavlja dopunu gradskom prijevozu istaknuli su članovi HSS-a, te znatno pomaže smanjenju prometne gužve, kao i rješavanje problema oko parkiranja u užem centru grada.Vinkovci imaju samo jedan semafor u gradu koji je za bicikliste naveli su HSS-ovi vijećnici, te su naveli primjer Grada Zadra  koji je izdvojio 86.937,50 kuna za četiri lokacijske stanice.

Na kraju je istaknuo kako će se ovaj prijedlog naći na sljedećem Gradskom vijeću Grada Vinkovaca.

 

 

TO HDZ Zagrebački blok radnom akcijom uredio boćalište

VINKOVCI-Temeljni ogranak HDZ-a Zagrebački blok u suradnji s Gradskim odborom mladeži HDZ-a, organizirao je radnu akciju uređenja boćališta i okoliša oko boćališta u Ulici Fra. Didaka Buntića. 

Sam teren očišćen je od korova koji se skupljao te je postavljen gotekstil (da bi se spriječilo ponovno prodiranje korova) i kamen tucanik kao prvi sloj podloge. Nakon valjanja i zbijanja tucanika izraditi će se završni sloj koji se sastoji od sitne granulacije kamena i pijeska.

Cilj ovakve akcije bio je okupiti članove i poboljšati kvalitetu društvenog života na prostoru TO Zagrebački blok. Želja im je da tzv. Poljana postane centralno okupljalište svih stanovnika Zagrebačkog bloka i nadamo se da ćemo u tome i uspjeti. 

Uskoro će pristupiti i uređenju dječjeg igrališta koje se nalazi u samom centru bloka te ovom prilikom molimo sve zainteresirane da im se pridruže u radu.

 

Dražen Milinković novi predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-Kako je bilo najavljeno u petak su održani izbori za predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, a novi predsjednik u četverogodišnjem mandatu je Dražen Milinković, koji na mjestu predsjednika zamijenio dosadašnjeg Božu Galića, župana vukovarsko-srijemskog.

Izaslanici njih 332 birali su između tri kandidata i to: Dražena Milinkovića (Vinkovci), Josipa Šarića (Otok) i Marinka Belje (Tovarnik). Ako se dotaknemo samih kandidata Dražen Milinković poznat je kao direktor vinkovačkog Vodovoda, Josip Šarić kao dugogodišnji  gradonačelnik Otoka, a Marinko Beljo prvo kao načelnik Općine Tovarnik, a onda i niz godina kao predstojnik Ureda župana. 

 

Nakon prebrojavanja glasova Dražen Milinković je dobio 171 glas, Josip Šarić 88 glasova, dok je Marinko Beljo dobio 66 glasova

-Kako nisam tipična linija politike, nego dolazim iz gospodarstva, naglasak će biti na gospodarstvo, na mladim ljudima, te na jačanju Županijskog odbora HDZ-a.Mogu reći da je bila dosta fer i korektna igra i sve je prošlo na visokom nivou, istaknuo je Milinković.

 

Na početku izbora u HDZ-u na nivou Vukovarsko-srijemske županije, sve nazočne uvodno su pozdravili dosadašnji predsjednik Božo Galić, te Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a.

 

Marinko Lukenda iz Vinkovaca izabran za potpredsjednika HSU-a

VINKOVCI-Na 12. izbornoj Skupštini HSU-a održanoj u iZagrebu zabrano je novo rukovodstvo stranke među kojima je i Marinko Lukenda iz Vinkovaca izabran nadpolovičnom većinom za potpredsjednika HSU-a

Moramo naglasiti da je Marinko Lukenda do sada najmlađi potpredsjednik HSU-a od osnutka stranke te ujedno do sada najviše rangirani član HSU-a iz Vukovarsko-srijemske županije.

-''Ovo mi je samo poticaj i obaveza za još veću borbu za prava umirovljenika i drugih građana,kako mirovinskih,socijalnih, tako i u drugim segmentima života  u našoj Slavoniji i Republici Hrvatskoj. Na održanoj Skupštini u Nadzorni odbor HSU-a izabrano je 5 članova, među kojima je i  Katica Šipić iz Starih Mikanovaca što je dodatna pohvala našoj Županijskoj organizaciji na dosadašnjem radu, izjavio je Marinko Lukenda nakon 12. izborne Skupštine HSU-a.

 

Prvosvibanjski grah HNS-a i HSU-a na vinkovačkom izletištu Sopot

VINKOVCI-Druženje s građanima na vinkovačkom izletištu Sopot uz prvosvibanjski grah organizirale su već tradicionalno dvije partnerske gradske podružnice HNS i HSU. Dobro ozračje potjeralo je kišne oblake, a podijeljeno je oko 200 porcija graha.

-„Posebno nam je drago što nas je, usprkos nesklonoj vremenskoj prognozi, vrijeme odlično poslužilo pa smo u dobrom raspoloženju s našim kolegama iz HSU-a uspjeli realizirati tradicionalno prvosvibanjsko druženje s našim članovima, simpatizerima i ostalim građanima koji su ovu nedjelju odabrali provesti na popularnom vinkovačkom izletištu. Iako su neslavna vremena za radnike u Hrvatskoj, od čega ih je veliki broj, nažalost, potražilo egzistenciju u drugim zemljama, ova međunarodna tradicija obilježavanja 1. svibnja treba biti putokaz svima nama da ustrajemo u borbi za prava čovjeka i radnika s optimizmom i vjerom kako ipak dolaze bolja vremena“, naglasila je ovom prilikom predsjednica HNS-a Vinkovci Mirna Krajina-Andričević.

Podršku akciji dalo je županijsko predsjedništvo HNS-a na čelu s Nenadom Bučkom.

„Čestitka u povodu današnjeg dana prigoda je i za objavu rezultata peticije protiv povećanja dopunskog zdravstvenog osiguranja koja je okončana  jučerašnjim danom. Samo u gradu Vinkovcima ovu je inicijativu svojim potpisom podržalo preko 2 000 građana, te se ovim putem zahvaljujemo i vinkovačkom HNS-u koji nam je, kao i svaki put, svojim sudjelovanjem dao potporu, a čime nastavljamo našu dobru suradnju u gradu Vinkovcima. I to je jedan od načina kako zajedničkom inicijativom možemo ustrajati u borbi za prava naših građana koji, iz dana u dan, bivaju opterećeni novim nametima“, rekao je prigodno županijski čelnik HSU-a Marinko Lukenda.

Druženje na Sopotu okončano je u poslijepodnevnim satima, uz zajedničku čestitku građanima u povodu Međunarodnog praznika rada. 

 

Peticije protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja u Vinkovcima

VINKOVCI-Nakon najave poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja  Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) je inicirala prikupljanje potpisa peticije protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja na nivou cijele Hrvatske, pa tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

''Našoj inicijativi u Vinkovcima su se pridružile i ostale političke stranke kao SDP,HNS, HDSSB i ostali koji smatraju da ta mjera nije reforma nego udar na najsiromašniji dio građana.Odaziv građana je ogroman, kako u Vinkovcima tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.Tako je u Vinkovcima organizirano prikupljanje potpisa srijedom i subotom na glavnom ulazu u tržnicu iz ulice Kralja Zvonimira te u gradskom parku na Trgu bana Josipa Šokčevića.Nakon devet dana trajanja akcije, očekivano veliki broj prikupljenih potpisa samo je potvrda našeg mišljenja o neopravdanosti poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja i naše odluke da krenemo u ovu akciju te poticaj da nastavimo i dalje, istaknuo je Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije HSU-a Vukovarsko-srijemske županije.

Kako je najavljeno prikupljanje potpisa se nastavlja do 30.travnja.

 

Mladen Karlić izabran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci

VINKOVCI-U dvorani ''Barun Trenk'' u Vinkovcima održana je Izborna skupština Gradskog odbora  HDZ-a Vinkovci. 

Za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci izabran je Mladen Karlić. Za članove Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci izabrani su: Ivan Bosančić, Vedran Čuljak, Kata Krešić, Dražen Milinković, Gabrijel Šokičić, Ivica Čutura, Miroslav Meštrović, Luka Kraljević, Ivan Barbarić, Dalibor Šandrk, Elvis Kovačević, Marko DujmiĆ, Vladimir Čavlović, Željko Raguž, Mario Dražić, Mijat Kurtušić, Stijepo Jurišić, Igor Čordašić, Krunoslav Josip Čačić i Tomislav Borković. 

Osim toga, na skupštini su se birali članovi Nadzornog odbora, izaslanici za Županijsku skupštinu i izaslanik za 17. Opći sabor HDZ-a.