Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Politika

Marinku Lukendi novi mandat predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-Na redovnoj izbornoj skupštini Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vukovarsko-srijemske županije za predsjednika je i u narednom četverogodišnjem razdoblju izabran Marinko Lukenda, a za dopredsjednike Mirko Kordiš i Antun Zovkić.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, Marinko Lukenda kazao je kako će mu prioritet u naredne četiri godine biti rad na povećanju članstva, osnivanje novih općinskih organizacija kao i nastavak suradnje sa umirovljeničkim udrugama.

Skupštini, na kojoj je izabran i peteročlani Nadzorni odbor, nazočili su predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, saborski zastupnik Silvano Hrelja te predstavnici koalicijskih partnera HDZ-a, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i HSS-a Zdravko Kelić te predsjednik Županijske organizacije HSP AS Antun Žagar.

 

 

Marijan Pavliček:'' Dvojezičnih ploča u Vukovaru neće biti ''

VUKOVAR-Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček oglasio se priopćenjem u kojem reagiraju na izjavu predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) te predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca povodom 22. obljetnice Erdutskog sporazuma, u kojoj među ostalim spominje i ponovnu mogućnost postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru i drugim mjestima, te da će o istima razgovarati s predstavnicima gradske, županijske i državne vlasti.

''Očigledno gosp. Pupovac zaboravlja upravo na čl. 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina,  koji među ostalim ističe da se  prava nacionalnih manjina iz gore navedenog zakona moraju primjenjivati sa svrhom poštivanja ne samo nacionalnih manjina već i hrvatskog naroda, te razvijanja razumijevanja, dijaloga i snošljivosti među njima. S obzirom da se u  gradu Vukovaru još uvijek vodi gotovo 300 osoba nestalima, s obzirom da gotovo nema ulice na području grada u kojoj netko nije izgubio život prilikom obrane Vukovara, stava smo, kao dio izvršne vlasti u gradu Vukovaru,  da sukladno spomenutom članku, dvojezičnih ploča na području Grada Heroja sigurno neće i ne može biti“, stoji u priopćenju.

Dalje navodi da kako se nalazimo uoči samog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da u HKS-u smatraju da su ovakve izjave neprimjerene i sramotne jer se upravo ovakvim provokativnim tvrdnjama želi nadodati sol na ranu svim hrvatskim braniteljima, svim obiteljima poginulih i nestalih branitelja i civila grada Vukovara.

„Za razliku od Pupovca, izvršna i zakonodavna vlast u Gradu Vukovaru brine o općem dobru svih građana grad Vukovara, uključujući i pripadnike srpske nacionalne manjine, te brojnim mjerama kroz gradski proračun nastoji oživjeti ratom opustošeno gospodarstvo grada, što nam je i konačni cilj. Žalosno je, što još uvijek postoje političari koji se bave prvenstveno politikantstvom, kako bi dodatno unijeli razdor, te doprinijeli daljnjem urušavanu odnosa većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru“, zaključuje se u priopćenju HKS-a.

 

Nenadu Bučku novi mandat predsjednika županijske organizacija HNS-a Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-U velikoj Gradskoj vijećnici u Vinkovcima održana je izborna Skupština županijske organizacija HNS-a Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarcu Nenadu Bučku ukazano je povjerenje i iduće četiri godine voditi. Potvrdili su to jednoglasnom odlukom u tajnom glasanju delegati Skupštine županijske organizacije izabravši za potpredsjednike Josipa Babića iz Rokovaca i Mirnu Krajinu-Andričević, predsjednicu HNS-a Vinkovci.

-''Vjerujem da ću ustrajati u ovome što radim, nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti graditi HNS, a želim vjerovati da će i HNS donijeti državi pravi smjer i diskurs te kroz kurikularnu reformu napraviti značajni pomak u našem društvu. Želimo ponovno pokazati da smo stranka konkretnih projekata. Hrabrost pomiče granice i to smo dokazali,  rekao je Nenad Bučko županijski predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a. 

 

Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije dao potporu i osudio napade na Gabrijelu Žalac

VINKOVCI-Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije oglasio se priopćenjem u kojem daje potpunu podršku ministrici Gabrijeli Žalac koju se  proziva kao članicu Vlade Republike Hrvatske i Predsjedništva Hrvatske demokratske  zajednice.

-''Poznavajući njenu predanosti poslu i korektnosti, osuđujemo bilo kakve insinuacije koje narušavaju njenu ulogu u vođenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i angažmanu za boljitak Republike Hrvatske, stoji u priopćenju kojeg potpisuje, Dražen Milinković, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije

 

Mirna Krajina-Andričević i dalje će voditi HNS Vinkovci

VINKOVCI- Na održanoj redovitoj izbornoj skupštini podružnice HNS-a Vinkovci,  u naredne četiri godine podružnicu HNS-a Vinkovci vodit će Mirna Krajina-Andričević te dosadašnji potpredsjednici Tomislav Stepić i Damir Čalić. 

-U proteklom sazivu, Predsjedništvo HNS-a Vinkovci održalo je 35 sjednica. Iako su nam zbog ne sudjelovanja u gradskom vijeću mogućnosti djelovanja bile sužene, iskompenzirali smo to izravnom komunikacijom s građanima na terenu te polučili odlične rezultate na izborima za Vijeća mjesnih odbora 2015.g. te ponovljenim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. na kojima mi je preferencijalno potporu kao HNS-ovoj kandidatkinji na 13. mjestu koalicijske liste iskazalo 738 Vinkovčana te 1522 birača u županiji', istaknula je Krajina-Andričević.

 

Tomislavu Miličeviću četverogodišnji mandat predsjednika HSP AS Vinkovci

VINKOVCI-Podružnica HSP AS Vinkovci odlučila je osnažiti svoje redove te je s tim ciljem održan reizbor Podružnice koja je održana  u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca. 

 Za predsjednika Podružnice HSP AS Vinkovci ponovno je izabran gradski vijećnik Tomislav Miličević, a Tvrtko Duić i Goran Sabadoš izabrani su za dopredsjednike. Za tajnika je izabran Miroslav Marić, a za rizničara Goran Žagar. 

Nakon obraćanja novoizabranog predsjednika završni govor održao je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec.: 

-''Ponosan sam na izborne rezultate obiju lista kojima sam bio na čelu, posebice radi činjenice da smo mi jedina neparlamentarna stranka koja je osvojila vijećničke mandate u Gradskom vijeću grada Vinkovaca i u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije'', podsjetio je Hrvoje Niče.

Pozivu domaćina odazvali su se predstavnici HOS-a Vinkovci, a u njihovo ime pozdravni govor održao je predsjednik HOS-a Vinkovci Đuro Šafer. Zbor su pozdravili kao gosti predsjednik Podružnice Nuštar Dražen Kalaica, članovi Predsjedništva stranke Mirko Jurišić iz Nijemaca i Tomislav Džanak iz Vukovara te glavni tajnik stranke Pero Ćorić. 

 

Borislavu Manojloviću novi četverogodišnji mandat predsjednika GO HSU Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika održao je svoju izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci aktivno je sudjelovala  u svim političkim aktivnostima u gradu Vinkovcima zalažući se za boljitak starijih osoba. Poslije lokalnih izbora za Grad Vinkovce nastavili s radom sa koalicijskim partnerom Hrvatskom demokratskom zajednicom na realizaciji programskih točaka iz koalicijskog sporazuma od kojih su dvije pred samom realizacijom a to su dodjela Božićnica u naredne četiri godine za najugroženije umirovljenike te formiranje Odbora za umirovljenike i starije osobe. Na kraju bih želio naglasiti da u zadnjih 20 godina nikad manja koalicija nije osvojila natpolovičnih 13 mandata što čini večinu u Gradskom vijeću, rekao je Borislav Manojlović, predsjednik stranke

Za predsjednika je ponovo u četverogodišnjem mandatu izabran Borislav Manojlović, potpredsjednici su: Marinko Lukenda i Branimir Bičanić, dok Gradski odbor čine : Mirko Kordiš, Ivan Cvitković, Damir Kuveždić, Miroslav Kobak,Martin Jurić,Ante Petrina,Eva Petković, Jozo Perišić, Ivica Gunjača, Šimun Dežić, Snježana Matić, Goran Pavelić. Predsjednik i potpredsjednik su  po funkciji članovi Gradskog odbora. 

U Nadzorni odbor su ušli: Dragutin Cvenić,Stjepan Marić,Franjo Kataj,Nevenka Šebalj,Stjepan Koščak.