Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

ZAGREB-Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić sazvao je 8. Koordinaciju župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u vlaku, a koji je krenuo iz Vinkovaca za Zagreb.

Prije polaska vlaka, u izjavi za medije župan Galić je rekao: -„Sazvao sam Koordinaciju, koja se inače održava u našoj vijećnici u Vukovaru i Vinkovcima, a danas je u vagonu putničkog vlaka koji vozi iz Vinkovaca za Zagreb. Idemo na sastanak u Upravu Hrvatskih željeznica – Putnički prijevoz i Infrastruktura na razgovor oko naših strateških projekata. Mi želimo da u sljedećem financijskom okviru za pet slavonskih županija bude poseban operativni program gdje će svi naši strateški projekti biti predviđeni za financiranje. Isto tako da se ti infrastrukturni projekti pripreme sa cijelom dokumentacijom za realizaciju.

Želimo sve projekte usuglasiti i zajedničkom suradnjom s Vladom RH, ministarstvima i javnim poduzećima, ubrzati realizaciju projekata u željezničkom, cestovnom, zračnom i riječnom prometu. Na ovaj način željeli smo istaknuti važnost i značenje željeznice za grad Vinkovce, Vukovarsko-srijemsku županiju i istok Hrvatske.“

Vinkovci su grad željezničara i današnjoj koordinaciji nazočio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je istaknuo kako je vinkovački kolodvor nekada imao 3.000 zaposlenih s velikim brojem vlakova, putnika i teretnjaka.

Na Koordinaciji su raspravljali o izradi strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. – 2027. na kojoj su održane prezentacije o projektima naše Županije.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković prezentirala je važnost prehrambeno prerađivačkog sektora za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema te mogućnosti financiranja tog sektora u novoj financijskoj perspektivi Europske unije 2021.-2027.

 

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota predstavio je strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije u sektoru logistike - Transportno logistički centar VSŽ i Auto-park Lipovac, dok je zamjenica ravnatelja RA VSŽ Marija Dević najavila početak pripreme Plana razvoja VSŽ za razdoblje od 2021.-2027. godine kao srednjoročnog akta strateškog planiranja.

 

Direktor Centra kompentencija d.o.o. Ivan Ambroš predstavio je aktualne projekte: strateški projekt Vukovarsko-srijemske županije „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“ koji se financira u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, EU projekt ROSEWOOD - Europske mreže regija za održivo korištenje šumske sirovine u kojem je Centar kompetencija centar za istočnu Europu i koji je financiran od strane Europske komisije u okviru fonda Obzor 2020., projekt LignoLink s Fraunhofer institutom i ostale projekte prijenosa tehnologija i razvoja novih proizvoda.

 

Koordinaciji se odazvao veliki broj gradonačelnika i načelnika koji su sudjelovali i na radnom sastanku u Upravi Hrvatskih željeznica gdje su župana Galića, sa izaslanstvom, primili predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Ivan Kršić i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz mr.sc. Željko Ukić.

 

Na sastanku su predsjednici Uprava Kršić i Ukić govorili o dosadašnjim ulaganjima Hrvatskih željeznica u našoj županiji ali i o planovima i projektima koje se planiraju u sljedećem razdoblju a koje su prikazali u prezentaciji: Željeznički infrastrukturni projekti - Slavonija - ulaganja 2019. -2023.

 

Svi sudionici su zajedno sa županom Galićem raspravljali i o temama: obnova pruge Vinkovci- Zagreb; početak realizacije Vinkovci-Vukovar ( koji su dio EU projekata, a vrijednost je 71,9 mil.kuna za 18,7 km dužine pruge) kao i o prugama koje se planiraju obnoviti a to su: Vinkovci-Osijek (kao dio koridora Vc), zatim pruga Vinkovci-Županja, ali i rješavanje kritičnih željezničko-cestovnih prijelaza radi povećanja sigurnosti kao i obnova zapuštenih kolodvora po pojedinim prugama u našoj županiji. Na sastanku je bilo riječi i o povoljnijem prijevozu za studente, na način da se udio sufinanciranja od strane HŽ – Putničkog prijevoza poveća sa sadašnjih 50% na veći iznos.

 

Rečeno je kako će se obnova pruge Vinkovci - Zagreb po planu i programu HŽ – Infrastrukture, obnoviti do 2030.godine, a kako takvom dinamikom nismo zadovoljni, te je zaključeno kako će se zajednički tražiti rješenja da se obnova pruge ubrza. Želja je da se ubrza realizacija svih projekata te da robe i ljudi putuju brže i efikasnije, kako bi doprinijeti razvoju našega kraja.

STARI JANKOVCI-Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima se 11 godina održava početkom lipnja u više od 40 zemalja kako bi se podigla razina svjesnosti sudionika u prometu o opasnostima pri prelaženju preko pruge. Akciji su se pridružile i HŽ Infrastruktura preventivno-edukativnom akacijom "Vlak je uvijek brži" na željezničko-cestovnome prijelazu Stari Jankovci na križanju magistralne pruge i državne ceste Vinkovci – Tovarnik.

Ove se godine provodi pod sloganom "Najvažniji STOP u danu" i namijenjena je profesionalnim vozačima, pa se akcija i provodi na pružnom prijelazu, gdje svakodnevno prolaze teretnjaci i osobna vozila. Tijekom akcije djelatnici MUP-a i HŽ Infrastrukture zaustavljali su ponajprije vozače kamiona, autobusa, poljoprivrednih i radnih strojeva, ali i druge sudionike u prometu i dijelili im promotivne materijale te razgovarali s njima o potrebi poštovanja prometne signalizacije pri prelaženju preko pruge. Poruka je akcije da jedino poštovanjem prometnih pravila možemo sačuvati živote i smanjiti broj nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima, o čemu svjedoči i nacionalna i međunarodna statistika - u 98 posto slučajeva za nesreće na željezničko-cestovnom prijelazu krivi su vozači cestovnih vozila, biciklisti ili pješaci.

- Nedavno smo potpisali ugovor o nabavi i ugradnji opreme za osiguranje 49 pružno-cestovnih prijelaza u vrijednosti od gotovo 73 milijuna kuna i planiramo završetak radova u kolovozu 2021. Planiramo povećati razinu sigurnosti na još 114 prijelaza, a u ovoj županiji pojačanje sigurnosti na četiri prijelaza, u Otoku i Vrpolju i dva u Županji - kaže Marko Žubrinić, član Uprave HŽ-a. 

VINKOVCI-Osnovna škola ''Antun Gustav Matoš'' Vinkovci uspješno provodi projekt “My passion – my future”, koji je u posljednjoj godini izvođenja, a uz Hrvatsku sudjeluje Poljska, Španjolska i Grčka. 

Danas smo ugostili učenike i njihove nastavnike iz tri zemlje, Poljske Španjolske i Grčke. Ovo je projekt gdje učenici i nastavnici razmjenjuje znanja i iskustva o načinu i vrsti školovanja. Nadamo se da će iz svih tih razmjena svi oni moći primijeniti znanja iz drugih zemalja. Pripremili smo im i prigodne poklone da se sjećaju svog putovanja u Hrvatsku, točnije, Vinkovce, jer svi već znaju da smo jako dobri domaćini”, rekao  je Gabrijel Šokičić

U okviru projekta učenici i učitelji su putovali na projektne sastanke u Španjolsku, Poljsku i Grčku, a danas smo im uzvratili gostoprimstvo. Ovo je naš četvrti susret, zadnji u ovom projekti u kojem naši učenici i učitelji svoje strasti prenose u svoju nastavu svojim učenicima, i stvaraju sebi predispozicije za budućnost i za ono što će oni sutra biti. Cilj je da se učenici i učitelji povežu i stvore nova iskustva. Upoznali smo učenike i učitelje iz partnerskih škola, stekli nove prijatelje i unaprijedili svoje komunikacijske kompetencije”, istaknuo je ovom prilikom Dario Dragun ravnatelj OŠ A. G. Matoš i jedan od koordinatora ovog projekta.

Ciljevi projekta su podizanje motivacije kod učenika za učenjem engleskog jezika i pomaganje u izgradnji povjerenja u njihove jezične sposobnosti, poticanje učenika i učitelja na korištenje moderne informacijske i komunikacijske tehnologije, uključujući platforme e-učenja za rad i suradnju na internetu – sustavno raditi na digitalnom opismenjavanju i poboljšanje ugleda i kvalitete nastave u školama kroz profesionalni razvoj učitelja i razmjenu iskustava obrazovanja temeljem zadaća projekta.

.

VINKOVCI-Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske je nacionalna aktivnost koja se svake godine organizira povodom Dana izviđača - 19. svibnja. Ove godine, povodom 100 godišnjice djelovanja izviđača u Osijeku, izvršni organizator Zborovanja bio je Izviđački klub Javor iz Osijeka.

Na ovogodišnjem Zborovanju koje je održano od 17. do 19. svibnja, uz vinkovačke izviđače, sudjelovalo je još 60-ak izviđačkih udruga iz svih krajeva Hrvatske te izviđači iz Sjeverne Makedonije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Ukupno je bio oko 1200 sudionika.

U sklopu Zborovanja pripremljeno je više od 55 aktivnosti pod zajedničkim nazivom „Izviđači - škola za život". Izviđači se imali priliku usvojiti nova znanja i vještine iz raznih područja - prehrana u prirodi, zaštita okoliša, biologija, glazba, ples, radio veza, vatrogastvo, pružanje prve pomoći, kultura ponašanja na sportskim događajima i dr.

Naši su članovi sudjelovali na nekoliko radionica, pokazali spretnost na Igrama poletaraca, posjetili su Zoološki vrt. Neki su se pri put vozili tramvajem i kompom. Kiša koja je pala u noći sa subote na nedjelju nije im omela miran san.

Zborovanje je samo najava lijepog vremena i češćeg boravka u prirodi i pod šatorima.

VINKOVCI-Edukativno – zabavna manifestacija Rimski dani, koja se krajem proljeća održava u Vinkovima, tokom godina postala je iznimno popularan i prepoznatljiv turističko – zabavni događaj u ovom dijelu Slavonije. Osmišljena od strane turističke zajednica grada Vinkovaca, koja u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima, a uz potporu Grada, svake godine predstavlja Vinkovce na originalan i jedinstven način: kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.

 Ovogodišnji, sedmi po redu Rimski dani održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja i bit će posvećeni životu Gracijana Starijeg, oca rimskih careva Valentinijana I. i Valensa, rođenih u Cibalama, rimskom naselju na tlu Vinkovaca i jedinih rimskih careva rođenih na tlu Hrvatske.  Gracijan Stariji i sam je bio rođen u Cibalama u četvrtom stoljeću i s vremenom je postao jedan od časnika elitne vojne postrojbe "protectores domestici", jedinice iz koje su se regrutirali budući najviši zapovjednici što je, nesumnjivo, koristilo napretku njegovih sinova i njihovu usponu na hijerarhijskoj ljestvici rimskog društva sve do carskog položaja. Jedna od zanimljivih crtica iz njegovog života jest legenda kako je zaradio svoj slavni nadimak Užar (funarius), naime, jednom prilikom tijekom borbe petorica odraslih vojnika nisu mu uspjeli istrgnuti komad užeta iz ruke, pokazavši time svoju nevjerojatnu snagu. Upravo po njemu moto ovogodišnjih Rimskih dana glasi: Gracijan – jakih ruku, jačih slabina!

 

 Posjetitelji, oni najmlađi, ali i nešto stariji, moći će otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, brojne zanimljive radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, sajam rimskih proizvoda, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala. Posebna pozornost bit će posvećena rimskoj gastronomiji i spravljanju rimskih jela i slastica. Bit će organiziran i niz edukativnih sadržaja, radionica i predavanja kojima će biti cilj približiti život na tlu Vinkovaca u vrijeme Rimljana u periodu od 27. do 31. svibnja. U sklopu Rimskih dana se održava i festival craft piva "Beeram domaće", a navečer će posjetitelji moći uživati i u koncertima Prljavog kazališta (31. svibnja) i Psihomodo popa (01. lipnja).

 Stoga, ako želite barem jedan dan maštati da živite za vrijeme drevnoga Rima kao gladijator, rimski car, centurion ili konjanik, dođite u Vinkovce, grad s najduljim kontinuitetom života u Europi koji na poseban način spaja prošlost i sa

OTOK-U Domu kulture u Otoku svečano otvoren 26. festival glumca, drugi je to put da je Grad Otok domaćin Festivala. Gradonačelnik Josip Šarić izrazio je nadu da će ove godine imati priliku biti pravim domaćinom Festivala, što zadnji put nisu imali priliku biti zbog poplave koja je devastirala Vukovarsko-srijemsku županiju.  26. godinu zaredom glumci su došli u gradove Vukovarsko-srijemske županije slaviti svoju umjetnost i svoje glumačko umijeće.

 Glumac izlazeći pred publiku ima čast i užitak stvaranja svjetova. I upravo taj glumac, čovjek koji pred gledateljima donosi neki drugačiji svijet ili sliku našega društva, je suština ovoga festivala. Festival glumca posvećen je glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu. Jedinstveni je upravo po tome što na njemu glumci biraju predstave, glumci su članovi ocjenjivačkoga suda i domaćini festivala. Festival glumca slavlje je glumačke umjetnosti i glumačkog postojanja.  

U narednih devet dana pozornice u Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku bit će žarište kazališnoga života. Na njihovim pozornicama izvesti će se sedamnaest predstava iz Dubrovnika, Koprivnice, Mostara, Osijeka,  Šibenika, Velike Gorice, Vinkovaca, Zadra i Zagreba. Njih je pomno odabrala ovogodišnja izbornica Mirela Brekalo-Popović.  Predstave će pomno pratiti ocjenjivački sud u kojem su ove godine Ankica Dobrić, glumica Gradskoga dramskoga kazališta „Gavella“ iz Zagreba, Trpimir Jurkić, glumac Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu i Branimir Vidić-Flika, glumac Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.  

Prvi put Festivalsko će vijeće dodijeliti Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca te Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.  Ove  je godine dodijeljena i trijenala Nagrada za najbolji kazališni plakat. Ocjenjivački sud trijenalne Nagrade za najbolji kazališni plakat: Branka Hlevnjak, Želimir Fišić i Dubravko Mataković, razmotrio je 29 prijavljenih plakata te jubilarnu, petu Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijelio autoru Antoniju Doliću za plakat predstave "Ljudski glas" Zagrebačkoga kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet. Ove je godine ocjenjivački sud odlučio posebno pohvaliti i plakat predstave za djecu pa su tako pohvalili  Vladimira Andrića za plakat predstave "Pepeljuga" Gradskoga kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.Uplakati su za trajanja Festivala izloženi u predvorju svih kazališnih dvorana u Otoku, Iloku, Vukovaru, Vinkovcima i Županji.  I ove nas godine izvedbe izabranih predstava prati bogat popratni festivalski program. 

Uz tradicionalne manifestacije Dan domaćina, Misu za glumce, Glumačko sijelo i Susret akademija, Festival će ugostiti predstavu Zijaha Sokolovića „Lijevo desno glumac“, glumačku večer Enesa Kiševića i predstavljanje knjige Mire Perić. U znak sjećanja na sve divne i radosne trenutke koje su stanovnici Vukovarsko-srijemske županije i kolege glumci provodili s Ivom Gregurevićem,  u petak 17. svibnja u 13 sati održat će se okupljanje njemu u čast u Donjoj Mahali. 

Na svečanom otvaranju okupljenim su se uzvanicima obratili izaslanica Ministrice kulture dr.sc. Iva Hraste-Sočo, izaslanica Vukovarsko-srijemskog župana Marija Budimir, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, domaćin Festivala Žarko Potočnjak, predsjednik Festivalskoga odbora Joško Ševo te predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović. Nakon što su gospođa Budimir i gospođa Martinović otvorile 26. festival glumca publika je uživala u glumačkim kreacijama Renea Bitorajca i Jana Kerekeša u predstavi „Samo preko njega mrtvog“.  

VUKOVAR-Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Palači Srijem u Vukovaru, najavljeno je kako će se u Poljoprivredno poduzetničkome inkubatoru u Drenovcima,10. svibnja 2019. godine, održati manifestacija FAJFERICA GASTRO SHOW.

Na taj način želi se promovirati priča o našoj autohtonoj pasmini, o crnoj slavonskoj svinji odnosno – fajferici, koja je sve popularnija, s jedne strane zahvaljujući medijima, a opet s druge strane zahvaljujući neospornoj kakvoći mesa, jer se uzgaja na otvorenom, i potencijalu koji se može ostvariti za mala poljoprivredna gospodarstva, ali i za turizam pa i gospodarstvo u cjelini.

Svemu tome doprinosi i projekt LENA, kojega provodi Vukovarsko-srijemska županija a kojim ćemo Europsku uniju upoznati s fajfericom, jer njezini proizvodi, pored okusa i čula, prepoznatljive su kvalitete, ali i dodane vrijednosti, koju nije uvijek moguće platiti novcem.

Na Gastro show će biti predstavljanje crnih užitaka! Zato što će se pored crnih slavonskih svinja uživati u crnom vinu, crnim pivima, crnoj čokoladi i slasticama sa crnim makom, a bit će prilike poigrati se i s hrvatskim ovčarom, neizostavnim crnim psom svakoga svinjogojca. Upoznati će se s kandžijašima te provozati se u svečanim seljačkim kolima s vranim lipicancima. I još puno toga!

Kako je navedeno na tiskovnoj konferenciji, uz kušanje nekoliko jela od autohtone crne slavonske svinje, biti će demonstracija i pripremanje hrane, a održavati će se i radionice, edukativni programi te zabavni i sportski programi.

Župan Božo Galić je rekao kako se u cijelosti borimo za napredak poljoprivredne proizvodnje u našoj županiji kao i za skraćivanje lanca opskrbe, kako bi proizvodi mogli biti na izravan način dostupni kupcima. Naveo je kako su nastojanja da se projekti financiraju putem EU fondova te istaknuo kako je naš cilj kvalitetan proizvod, a ne industrijska proizvodnja i za to imamo sve uvjete.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić rekao je kako manifestacijom žele skinuti mit o štetnosti svinjskoga mesa na  ljudsko zdravlje, jer se svinja uzgaja na prirodan način, bez GMO i antibiotika što ipak znači kako crna svinja u sebi prenosi pozitivna svojstva. Zbog toga nastojimo na prihvatljiv i primamljiv način promovirati meso slavonske svinje i izvan granica naše županije. Istaknuo je dobru suradnju sa znanstvenicima i profesorima sveučilišta u Osijeku, koji će se također uključiti u stručno-znanstveni skup te će govoriti o kakvoći  i vrijednostima mesa crne slavonske svinje ali i začina koji se koriste u proizvodnji, pokazati laboratorijske analize te iskustva znanstvenika u području nutricionizma i medicine.

 

Voditelj projekta LENA Ivan Domac, predstavio je projekt vrijedan gotovo 2,45 milijuna kuna (85% sufinancira EU – 2,1 mil € a ostatka ide iz proračuna VSŽ koji sufinancira 151.304,50 €), a koji ima za cilj poticanje održivog korištenja prirodne i kulturne baštine i resursa. U projektu sudjeluje 13 partnera iz 7 podunavskih zemalja. Kako je istaknuo svaki od partnera je u projektu imao svoje pilot područje, a pilot područje naše Županije je bilo posvećeno promociji crne slavonske svinje – fajferice. Naveo je kako su neke od glavnih aktivnosti bile i besplatne edukacije za uzgajivače crne slavonske svinje te su održane u 4 grupe na 4 različite lokacije (Svinjarevci,  Drenovci, Otok, Babina Greda) kako bi što više uzgajivača moglo sudjelovati.

Kako je istaknuto na tiskovnoj konferenciji, uključio se veliki broj sudionika, koji žele dati svoj doprinos u organizaciji i održavanju navedene manifestacije!

 

 

Zadnje Vijesti:
(17/06) Ivana Firi brončana na prvenstvu Hrvatske u taekwondou - ' VINKOVCI-U subotu i nedjelju 15. i 16. lipnja održano je kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondo u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a klub domaćin je bio Splitski TK „Marjan“. Nastupilo je 380 najboljih natjecatelja iz Hrvatske u uzrastima kadeta i juniora iz čak 60 klubova. ...
(11/06) Tvrtka Veko d.o.o iz Vinkovaca ovogodišnji šampion Otočke kulenijade - ' OTOK-U sklopu 27. Otočkog proljeća održani su 3. Sajam kulena te 18. Otočka kulenijada u organizaciji Grada Otoka, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. - Svaki proizvođač kulena u Slavoniji sudionik je Otočke kulenijade. Cilj je bio okupiti sve one ...
(27/05) Volontiraj, učini nešto dobro i osjećaj se dobro ! - ' VINKOVCI-U prostorijama vinkovačke Gimnazije održana je završna konferencija projekta “ProŠIRI VIdike”, koji je sufinanciran iz EU-ovog socijalnog fonda i Ureda Vlade RH za udruge u iznosu od 1.166.155, 96 kuna, a nositelj projekta je Udruga “Pegaz” Rijeka. Projekt “ProŠIRI VIdike” usmjeren je ...
(24/05) U grobu pronađena velika količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari - ' BOROVO-Na mjesnom groblju u Borovu prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20-75 cm, pronađena je veća količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava. Djelatnik komunalne tvrtke dojavio je policiji, a policijski službenik za protuekspolzijsku ...
(23/05) BRAVO ZA VINKOVAČKE MATURANTE ! Proslavili završetak škole uz Šokačko kolo - ' VINKOVCI-Srijeda, 22.svibnja kao i prošle godine bila je u znaku maturanata, kako u cijeloj Hrvatskoj tako i u Vinkovcima. Dan nije obećavao, jer je bilo tmurnih oblaka i svi su strahovali što će biti. U poslijepodnevnim satima na vinkovački Trg pristizali su maturanti iz svih smjerova i sve je ...
(19/05) Zvonimir Adžić i Gordan Jelčić državni prvaci u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije - ' VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' uspješno je završeno 20.Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije. Ovo natjecanje dvadeseto  po redu, okupilo je 46  igrača i šest dama  većinom zaposlena u Hrvatskim šumama d.o.o. Zagreb, ali i u raznim drugim ...
(15/05) Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci predstavila se u Norveškoj - ' VINKOVCI-U Bergenu, u Norveškoj je održan studijski posjet i stručno usavršavanje „Public libraries and their rolesand work in inclusion and learning“. Studijski posjet je okupio 25 predstavnika iz 18 zemalja Europske unije. Predstavnik je iz Hrvatske bio zaposlenik Gradske knjižnice i čitaonice ...
(06/05) Doris Lukić i Dominik Greifenstein odličnim borbama do bronce na državnom natjecanju - ' VINKOVCI-U subotu, 04. svibnja u Otočcu se održalo Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21 na kojem je nastupilo preko 120 natjecatelja među kojima je bilo i troje Sajnamovaca. Za TK „Sajnami“ u kategoriji do 67 kg brončanu medalju osvojila je Doris Lukić koju je u polufinalu zaustavila ...
(06/05) Karlo Brkić bez izgubljenog gema do naslova u Osijeku - ' VINKOVCI-Na terenima TK Osijek održano je Otvoreno prvenstvo Osijeka za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. U prvom polufinalu u kategoriji dječaka  Karlo Brkić (TK ''Vinkovci'') pobijedio je Jakova Rimca (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom ...
(05/05) Plivački klub Orion osvojio četiri zlatne, šest srebrnih i devet brončanih odličja u Sisku - ' VINKOVCI-U Sisku se 4. svibnja 2019. na 21. "Velikoj nagradi PKSJ" okupio 151 natjecatelj iz 18 klubova iz Hrvatske i  Slovenije. Među njima je bilo i 7 plivača i 7 plivačica PK Orion u pratnji trenerice Maše Pešec. S natjecanja su se vratili s novih devetnaest medalja – četiri zlatne, šest ...
Hide Main content block

Vijesti

Tvrtka Veko d.o.o iz Vinkovaca ovogodišnji ...
OTOK-U sklopu 27. Otočkog proljeća održani su 3. Sajam kulena te 18. Otočka kulenijada u organizaciji Grada Otoka, a sve pod visokim ... više....

Sport

Ivana Firi brončana na prvenstvu Hrvatske u ...
VINKOVCI-U subotu i nedjelju 15. i 16. lipnja održano je kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondo u organizaciji ... više...

Crna Kronika

U grobu pronađena velika količina oružja, ...
BOROVO-Na mjesnom groblju u Borovu prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20-75 cm, ... više...

Politika

HDZ i HSU zajedno na izbore za vijeća Mjesnih ...
VINKOVCI-U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vinkovci potpisan je sporazum o političkoj suradnji uoči izbora za ... više...