Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Glazbeno-scensko priredbom naziva “Curo draga iz sokaka moga” u Vinkovcima su i službeno otvorene 55. Vinkovačke jeseni. Oko prigodno uređene pozornice u centru grada okupilo se mnoštvo posjetitelja i unatoč epidemiološkim mjerama, uživali u zabavnom programu otvaranja koji su osim glumaca, donijeli i članovi kulturno-umjetničkih društava.

Od danas Vinkovci žive jednu posebnu priču, priču dugoočekivanih Vinkovačkih jeseni koje su danas otvorene na središnjoj pozornici. Scenarij svečanog otvaranja 55. po redu Vinkovačkih jeseni je “Curo draga iz sokaka moga” koji želi istinitu vinkovačku priču o jednoj ljubavi pretočiti u svevremensku i neprolaznu, zauvijek intrigantnu. Stih je to pjesme Ivana Kozarca „Milov’o sam“, a radi se o ljubavnoj pjesmi koja je Kozarcu priskrbila trajnu popularnost. Autor scenarija i redatelj svečanoga otvorenja je Marko Sabljaković. Ističe kako scenarij apostrofira ljubav u univerzalnu pojavnost i emociju, a u prigodi svečanoga otvorenja ljubav će vezati Vinkovce s Jesenima, Jeseni s tradicijom, a tradiciju sa životima ljudi. Zaokružena je to cjelina glavnog motiva – ljubavi.

„Svečanost otvorenja pokazat će različitost tradicionalnih plesova i kola, a narodno ruho raskoš koje je do danas sačuvano i očuvano da u ovoj prigodi svo bogatstvo Šokadije zablista pred očima gledatelja“, pojasnio je Sabljaković dodavši kako je scenarij dokument jednoga vremena i prostora. Prikazavši život Slavonije i Vinkovce u istinskim nastojanjima očuvanja baštine, gledatelj će uvidjeti da je ljubav bila i ostat će pokretač i motivacija u životu svih nas.

Posjetitelji su na svečanost otvaranja mogli samo preko punktova. Na njima se termalnim kamerama mjerila temperatura, a svi su dobili i dezinfekcijska sredstva te zaštitne maske.

“Večeras po 55. puta Vinkovci su središte tradicijske kulture Hrvatske. Večerašnjim scenskim prizorima pokazat ćemo stoljetnu neprolaznost, odnosno svevremenost slavonskog života kroz poznatu ljubavnu pjesmu Ivana Kozarca. Zahvaljujem svima koji ste i ove godine došli u naše Vinkovce koji su uvijek bili grad otvorenog srca i dobrodošlice na svakom koraku. Po prvi puta u povijesti, Vinkovačke jeseni su tu istu dobrodošlicu i zajedništvo zauzvrat dobile diljem naše Hrvatske. Nismo mogli pozvati vas sve u Vinkovce, ali smo Vinkovačke jeseni donijeli do svih vas i obišli smo Hrvatsku od juga do ovog našeg lijepog istoka. Ostanimo odgovorni i pokažimo i ove godine kako smo najbolji domaćini tako što čuvamo zdravlje naših gostiju, ali i svih nas”, rekao je danas gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Otvorenju je nazočio i Predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kako mu je zadovoljstvo biti u Vinkovcima, na 55. Vinkovačkim jesenima, poznatoj manifestaciji kojom njegujemo našu kulturnu baštinu, folklor, tradicijsku kulturu.

“Čestitam gradonačelniku i svima angažiranima u Kulturno umjetničkim društvima koji su unatoč posebnim epidemiološkim okolnostima, uspjeli organizirati ovu manifestaciju, u malo kraćem formatu. Zadovoljstvo mi je da sam, s nizom članica članova Vlade, ovdje u Vinkovcima i vjerujem da ćemo danas svi još jednom vidjeti bogatstvo Slavonije i šokačkog kraja te veliko gostoprimstvo Vinkovčana i Slavonaca”, rekao je Plenković.

Uz predsjednika Vlade bili su i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministar obrane Mario Banožić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac 

 

 

 

 

 

 

 

 

VINKOVCI-Vinkovci su ponovno najponosniji grad na svijetu. Najveća manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj i šire zavladala je gradom na Bosutu i po 55. put obojila ga u najljepše boje – boje Vinkovačkih jeseni. Svečano će biti otvorene sutra na središnjoj pozornici u centru grada, a kao uvod u sve što nas čeka pokazali su današnji Slavonski i Vinski sokak.

 Svoje prve obrise ovogodišnje Vinkovačke jeseni dobile su Slavonskim i Vinskim sokakom koji su svoja vrata otvorili danas u 16 sati. Na Slavonskom sokaku ponovno možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda, a svoje proizvode na sokaku predstavlja ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijska izlagača. Osim već dobro poznatih štandova i drvenih kućica na sokaku posjetitelje očekuju i dvije ugostiteljske kućice. Jedna od njih nudi fast food, dok se u drugoj možete osladiti ukusnim palačinkama i fritulama. Slavonski sokak svakako ne bi bio isti bez Buba Bara koji i ove godine uz osmijeh simpatičnih štićenika nudi svoje specijalitete, a kavu možete popiti i u najzanimljivijem kafiću u Hrvatskoj, sve popularnijem Horse Boxu. Za dobru zabavu brinu tamburaši tamburaškog sastava Tambura band. U Vinskom sokaku gosti pak mogu uživati u ponudi vina tri vinara, odnosno vinarija Papak, Iločki podrumi i Belje. 

Generalnu probu svečanog otvaranja na središnjoj pozornici danas su pratili i mladi i stari, a idealna je to prilika bila za detaljnije „škicnuti“ u ovogodišnji scenarij „Curo draga iz sokaka moga“. Stih je to pjesme Ivana Kozarca „Milov’o sam“, a prema riječima autora scenarija Marka Sabljakovića, želi istinitu vinkovačku priču o jednoj ljubavi pretočiti u svevremensku i neprolaznu, zauvijek intrigantnu. Svečanost otvaranja čeka nas sutra s početkom u 20.05 sati na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, ali i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ulazi u zonu održavanja manifestacije bit će organizirani na 8 punktova koji su opremljeni termalnom kamerom, a na svakom će posjetiteljima biti dezinficirane ruke dezinfekcijskim 

 ''Pozivam sve koji imaju povišenu temperaturu, sumnjaju da imaju moguću zarazu ili su bili u kontaktu s nekim tko zaražen da ostanu kući i putem medija prate Vinkovačke jeseni“, apelirao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

 Od danas do nedjelje uživat ćemo u ponudi Slavonskog i Vinskog sokaka, a vrhunac manifestacije svečani je mimohod u nedjelju u kojemu će ulicama našeg grada prodefilirati 34 kulturno umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije. Zahvaljujući vrijednoj snimateljskoj ekipi, svi posjetitelji imat će priliku vidjeti nastupe i ostalih KUD-ova iz Hrvatske koji ove godine nisu mogli doći u Vinkovce, a oni će biti prikazani na video zidu smještenom na središnjoj pozornici. Nakon mimohoda uslijedit će revija konjskih zaprega.

 

VUKOVAR-U Gradskom muzeju u Vukovaru dodjelom nagrada završen je ovogodišnji 27. Festival glumca. Na pozornicama u Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku odigrano je ukupno 13 predstava.

 Ocjenjivački sud 27. Festivala glumca u sastavu: Branka Cvitković (predsjednica) i članovi Pere Eranović i Vjekoslav Janković, dodijelio je nagrade, te je tako nagradu ''Vanja Drach'' za najbolju predstavu u cjelini, dobila predstava ''Ja od jutra nisam stao“, Satiričkog kazališta ''Kerempuh“ iz Zagreba.

-Predstavu igramo tri godine i punila je dvorane i prije koronavirusa. Tema su zanimljivi muško-ženski odnosi, kada žene preuzimaju sve one današnje stvari koje rade muškarci i obratno. Na kraju dođe žena i da svoju završnu riječ i to je ono što se apsolutno mora podržati, rekla je glumica Ornela Vištica.

 Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu dobila je Linda Begonja za ulogu Čistačice u predstavi „Cabaret preko veze“ autora i redatelja Ivana Lea Leme u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva iz Zagreba, te Ana Marija Veselčić za uloge u predstavi „Domaši“ autorice i redateljice Ane Marije Veselčić  u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu.

 

Nagradu  "Fabijan Šovagović" za najboljeg glumca dobio je Vladimir Andrić za ulogu Andrije u predstavi Ivane Šojat „Štajga“ u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci, te Goran Grgić za ulogu Waltera u predstavi Donalda Churchilla „Dekorater“ u režiji Nine Kleflin i produkciji Kazališta Lectirum iz Zagreba.

-Sretan sam i ponosan što sam u svojoj županiji dobio ovakvo veliko priznanje.Srce mi puca od sreće, Fabijan je institucija kazališta.Prije dvadeset godina sam biciklom išao na Glumačko sijelo, a ove godine dobivam nagradu, nešto što je jako teško opisati, rekao je Vladimir Andrić.

 Nagradu "Ivo Fici" za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Bernard Tomić za ulogu u predstavi/autorskom projektu „Flex“ u režiji Ivana Penovića i izvedbi KunstTeatra & UO Punctum iz Zagreba. Nagradu "Nada Subotić" za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Monika Vuco Carev za ulogu Monike u predstavi Cristine Clemente i Marca Angeleta „Laponija“ u režiji Nenni Delmestre i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.

 Nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Matija Šakoronja za ulogu Zrksa u predstavi Marine Pejnović, Paška Vukasovića i Matije Šakoronje „Huligan“ u režiji Paška Vukasovića i produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba. 

 Ocjenjivački sud 27. Festivala glumca dodjelio je  posebno Priznanje za nadahnutu kolektivnu igru Lovri Ivankoviću, Deniju Sankoviću, Luki Barešiću, Domagoju Nižiću, Matinu Antunoviću i Tomi Medvešeku u predstavi N. V. Gogolja „Kabanica“ u režiji Vinka Radovčića i produkciji Drame plus & Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

 Festivalsko vijeće dodijelilo je nagradu "Zvonimir Torjanac" za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dodijelilo je Boži Galiću,  županu Vukovarsko-srijemske županije i dugogodišnjem pokrovitelju Festivala glumca, te nagradu "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu  Joški Ševi akademskom glumcu i redovnom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

 

 

 

 

VINKOVCI-Pod temom svečanog otvorenja ''Curo draga iz sokaka moga'' od 17.do 20.rujna održati će se 55.Vinkovačke jeseni u drugačijem obliku, zbog koronavirusa.

Nakon 17 gradova i 23 kulturno umjetnička društva, završnica snimanja 55. Vinkovačkih jeseni stigla je u Vinkovce, a održana su snimanja na dvije lokacije, središnji vinkovački park i Pikov stan.

KUD ''Slavko Janković'' iz Rokovaca i Andrijaševaca pokazao je svu raskoš i bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije te se uz tradicionalnu pjesmu i zvuke tamburice privelo kraju snimanje Vinkovačke jeseni u vašem gradu. 

Pikov stan bio je u duhu 55.Vinkovačkih jeseni od štandova sa slavonskih motiva, preko zaprega do slavonskih specijaliteta.Kao kruna ovogodišnje najave 55.Vinkovačkih jeseni, KUD ''Slavko Janković'' iz Rokovaca i Andrijaševaca otplesao je nadaleko poznato šokačko kolo.

Gradovi Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Otočac, Rijeka, Pazin, Karlovac, Zagreb, Gornja Stubica, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Sisak, Požega, Slavonski Brod, Đakovo i na koncu Vinkovci proteklih su tjedan dana bili središte hrvatskog folklora, a kulturno umjetnička društva diljem Lijepe naše prikazala su ono najbogatije od svoje kulture, tradicije i običaja. Sve županijske zajednice, savezi i smotre koje se održavaju tijekom godine i redovno šalju svoje predstavnike na našu državnu smotru sudjelovali su u ovome zahtjevnom projektu predstavljanja na 55. Vinkovačkim jesenima u jednim posebnim uvjetima.

-Ove godine će Vinkovačke jeseni biti nešto kraće, ali zato slađe. Uspjeli smo udovoljiti svim epidemiološkim uvjetima i da se ove godine održe u onakvoj formi na kakvu smo naviknuli, ali vjerujem da će kroz tri dana pokazati da smo tradicijski centar Hrvatske, bogatstvo i zajedništvo. S obzirom da se nalazimo u nezgodnoj situaciji, molim sve da vodimo računa jedni o drugima, da sačuvamo zdravlje i sve one koji vode računa o Vinkovačkim jesenima. Vjerujem da će ove Jeseni svima ostati u sjećanju'', istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Svečanost otvorenja na središnjoj pozornici kod lampe na srid Vinkovaca bit će održano 18. rujna , dok će ulicama grada u nedjelju 20. rujna proći KUD-ovi Vukovarsko-srijemske županije. Vinkovačke jeseni započinju na tradicionalni način, 17.rujna otvorenjem Slavonskog sokaka na parkiralištu  hotela ''Slavonija''. Snimke nastale na osmodnevnom putovanju kroz Lijepu Našu bit će prikazane na video zidu, također na središnjoj pozornici.

 

VINKOVCI-PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, danas je otvorio novoizgrađeni prodajni centar u Vinkovcima koji se prostire na 5.000 četvornih metara neto prodajne površine i ukupne vrijednosti investicije 40 milijuna kuna. 26. prodajni centar nalazi se na adresi „Ulica H.D.  Genschera 135, 32100 Vinkovci“ i zapošljava ukupno 46 djelatnika koji će svojim radom i zalaganjem pridonijeti daljnjem stvaranju pozitivne slike tvrtke kao poželjnog i uspješnog poslodavca i poslovnog partnera. 

Zahvaljujući partnerskim odnosima s domaćim i inozemnim dobavljačima te stalnim praćenjem trendova i potreba kupaca, u ponudi Pevexa se nalazi preko 50.000 artikala. Kupcima u Vinkovcima će tako postati dostupna ponuda proizvoda iz 7 prodajnih programa: Građevina i boje, Željeznarija, Vrt i sport, Elektronika, Dom i dizajn, Keramika i sanitarije te Kućanski uređaji.

„Iznimno smo zadovoljni otvorenjem našeg  suvremeno opremljenog i uređenog 26. prodajnog centra u Vinkovcima koji predstavlja veliki korak u našem strateškom širenju. Pogotovo smo sretni jer su naši Vinkovčani dobili mjesto ugodne i povoljne kupnje, s najširom ponudom na jednom mjestu u Vinkovcima uz najpovoljnije cijene, a u ovim vremenima moram naglasiti i uvijek sigurne kupnje. Tvrtka Pevex je od početka pandemije uložila više od 2.000.000 kuna u sredstva i nove sustave zaštite kako bi osigurala najbolju moguću zaštitu našim kupcima i djelatnicima. Sukladno tome, moram naglasiti da smo otvorenje centra u Vinkovcima održali u kontroliranim uvjetima uz maksimalnu pažnju i oprez jer nam je zdravlje naših kupaca i djelatnika najveći prioritet.“, rekao je Jure Radoš, član Uprave Pevexa za maloprodaju. 

Podsjetimo, Pevex d.d. je trenutno jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, a prosječna ukupna neto primanja zaposlenika u prodajnom centru Vinkovci iznosit će preko 5.700 kn. 

Također, već početkom listopada, Pevex seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod). Preseljenje na novu lokaciju tretirati će se kao otvorenje novog prodajnog centra, a aktivnosti vezane uz preseljene će biti identične onima kao i kod otvaranja novog prodajnog centra. 

VINKOVCI-Grad Vinkovci kontinuirano radi kako bi povećao broj zaposlenih, ali i zaposlio građane koji se vode u skupini teško zapošljivih osoba. Jedna od mjera politike zapošljavanja je i organiziranje i uključivanje teško zapošljivih osoba u programe javnih radova.

Stoga se Grad Vinkovci i ove godine uključio u Program javnih radova koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Osobe zaposlene na programu javnih radova od neprocjenjive su važnosti. Javnim radovima u protekle četiri godine bilo je obuhvaćeno 105 naših sugrađana koji su, sukladno cilju ove mjere, a to je uključivanje nezaposlenih osoba u programe aktivacije na poslovima društveno korisnog rada, dobili priliku zaposliti se na određeno vrijeme i ostvariti određeni dohodak.

Priliku za zapošljavanje dobilo je još 20 osoba kojima je pročelnik Upravnog odjela gospodarstva, Hrvoje Niče, danas uručio Ugovore, a zahvaljujući kojima će u javnim radovima biti zaposleni na rok od šest mjeseci – od 1. rujna 2020. do 28. veljače 2021. HZZ financira 100% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 4.732,82 kuna za prvu skupinu, odnosno osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

VINKOVCI-Ovogodišnje 55. izdanje najznačajnije manifestacije izvornog hrvatskog folklora Vinkovačkih jeseni održat će se u malo drugačijem izdanju. Planirani događaji bit će prilagođeni epidemiološkoj situaciji, najavili su medijima danas organizatori gradonačelnik Ivan Bosančić, direktorica Novosti Marija Gerovac i tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

„Nikada nije bilo da nije bilo Jeseni, održane su čak i u Domovinskom ratu, pa smo našli načina kako ih u sigurnim uvjetima održati i ove godine.  Neće ove godine našim ulicama proći preko 10.000 sudionika, niti će našim ulicama tijekom 10 dana manifestacije proći kao lani 120.000 posjetitelj. Upravo zbog veličine manifestacije i velikog interesa koju budi nažalost neće moći biti i održane na način na koji smo naviknuti. U ovim okolnostima morali smo se svi zajedno prilagoditi te učiniti sve da se 55. Vinkovačke jeseni održe, ali u okolnostima gdje ćemo uspjeti ispoštovati sve mjere te za sve sudionike i posjetitelje učiniti jednu sigurnu situaciju kako ne bi došlo do neželjenih posljedica“ najavio je predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

COVID 19 ne dopušta da se u Vinkovcima kao svake godine okupi preko 10.000 sudionika, ljubitelja folklora i hrvatske kulture i baštine, no Vinkovačke jeseni ove godine bit će snimane u cijeloj Hrvatskoj, a sve kako bi se najbolji izvorni hrvatski folklor i ove godine ipak zabilježio i predstavio u najboljem svijetlu.

Program 55. Vinkovačkih jeseni tijekom kojeg će se materijali za ovo sasvim drugačije izdanje manifestacije snimati u cijeloj Lijepoj našoj najbolji hrvatski folklor dovest će osim Vinkovaca i u Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Otočac, Rijeku, Pazin, Karlovac, Zagreb, Gornja Stubica, Krapina, Varaždin, Čakovec, Koprivnicu, Sisak, Požegu, Slavonski brod i Đakovo. Prvo snimanje najavljeno je već za četvrtak 27. kolovoza i to na jugu Lijepe naše, u Dubrovniku. 

U Vinkovcima će ove godine ipak biti upriličen četverodnevni program od 17. do 20. rujna. Program Svečanog otvorenja 55. Vinkovačkih jeseni najavljen je za  petak 18. rujna na glavnoj velikoj pozornici u centru grada, na otvorenom uz poštivanje svih mjera. Bit će organiziran i Slavonski sokak s ponudom autohtonih proizvoda uz zvuke tamburice kao i Svečani nedjeljni mimohod u kojem će ove godine biti samo folklorna društva Vukovarsko srijemske županije, a Folklorne večeri, tradicionalna smotra folklora Vukovarsko srijemske županije također će biti snimana na trgovima u mjestima diljem najistočnije županije.

 „S obzirom kako je  nemoguće održati sva ona događanja kako je to do sada bilo, puno će toga izostati te vas molim da budemo odgovorni, tijekom četiri dana održavanja vrijedit će posebne mjere u središtu grada, morat ćemo ograničavati broj gledatelje, a svi mi koji sudjelujemo u ovoj manifestaciji moramo biti odgovorni jer zdravlje i sudionika i posjetitelja mora biti na prvom mjestu“ zaključio je prvi čovjek grada na Bosutu Bosančić predstavivši medijima autobus oslikan logom i motivima Vinkovačkih jeseni koji će diljem Hrvatske promovirati Vinkovce i Vinkovačke jeseni.

Tako će ove godine, iako drugačije i uz poštivanje svih mjera, Vinkovačke jeseni ipak pretvoriti potrebe snimanja materijala, ipak zaživjeti i zabljesnuti diljem Lijepe naše i na taj način ostvariti cilj ove manifestacija, a to je čuvanje od zaborava izvornog hrvatskog folklora i običaja koji u Vinkovcima neprekinuto traje već 55 godina.cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora jer folklor će, makar za 

Zadnje Vijesti:
(21/09) Od svega su one veće, ugasti ih ništa neće ! - ' VINKOVCI-Jedna od najvećih tradicijskih manifestacija u ovom dijelu Europe ponovno je na jednom mjestu okupila brojne ljubitelje folklora, tradicije i običaja. Iako zbog epidemije koronavirusa nisu bile onakve na kakve su navikli svi koji ih nose u srcu, Vinkovačke jeseni ispunile su svoj glavni ...
(18/09) Škola mudrog učenja i brzog čitanja Vinkovci-za djecu, odrasle i studente - '  VINKOVCI-Pozivamo Vas na besplatnu informativnu radionicu Škole brzog čitanja i mudrog učenja, u srijedu 23. rujna 2020., s početkom u 17:30 sati, na lokaciju Učilišta Studium, Ljudevita Gaja 18, Vinkovci.  Na radionici možete saznati sve što Vas zanima o programu, o preprekama koje Vam ...
(18/09) Aglomeracija ide prema planu na svim lokacijama u Vukovarsko-srijemskoj županiji - ' ŠIŠKOVCI- Intenzivno se radi na provedbi EU sufinanciranog projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, a rezultati su iz dana u dan sve vidljiviji na cijelom projektnom području. Radovi se odvijaju u skladu s dinamičkim planom pa ...
(14/09) Smajićeve fotografije pričaju priču - 'VINKOVCI-Svaka fotografija ima svoju priču, a izložbu  ne treba gledati u više navrata jer je toliko bogata informacijama i ljudima gdje se moramo svega podsjećati, ukratko se može opisati izložba poznatog vinkovačkog fotografa Antuna Smajića-Smaje, naslovljena ''Vinkovci 91'' koja je svečano ...
(14/09) ''Sava'' Županja ekipno, Dalibor Culek pojedinačno pobjednici 55.Trofeja Šokadije - ' VINKOVCI - Na rijeci Bosutu u Vinkovcima održan je 55. Trofej Šokadije, natjecanje u sportskom ribolovu u organizaciji Športskog ribolovnog društva ''Priroda'' Vinkovci koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja, a ove godine je natjecanje održano pod svim epidemiološkim mjerama. Na ovom ...
(06/09) OŠ Antuna Gustava Matoša spremna za početak nove školske godine - ' VINKOVCI - Osnovna škola Antuna Gustava Matoša spremna je za početak nove školske godine i dolazak učenika, a radovi na energetskoj obnovi, vrijedni 17 milijuna kuna, uspješno su privedeni kraju. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je školu i uvjerio se u uspješan kraj energetske ...
(06/09) Svečano otvoren 27.Festival glumca u Vukovaru - ' VUKOVAR-Sinoć su u Hrvatskom domu u Vukovaru 27. Festival glumca zajednički proglasili otvorenim Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović.  Podsjetimo, Festival koji se tradicionalno održava u svibnju, morao je zbog pandemije ...
(02/09) Srednja strukovna škola Vinkovci osigurala maske za svoje učenike i djelatnike - ' VINKOVCI-Poznato nam je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Jedna od uputa je obavezno nošenje maske, ukoliko ne bude moguće ...
(01/09) Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu - '  ZAGREB-Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od  ...
(01/09) Pročelje vinkovačke Gimnazije uskoro u novom ruhu - ' VINKOVCI - Napreduju radovi na pročelju Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, koja će dobiti novo ruho kao na razglednici iz 1912. godine. Obnovom će se sanirati i šteta nastala prije dvije godine, u vrijeme adventa, kada je zgradu zahvatio požar, a pri čemu su stradala dva prozora. Dinamiku ...
Hide Main content block

Vijesti

Od svega su one veće, ugasti ih ništa neće !
VINKOVCI-Jedna od najvećih tradicijskih manifestacija u ovom dijelu Europe ponovno je na jednom mjestu okupila brojne ljubitelje ... više....

Crna Kronika

Pucnjava u Starčevićevoj ulici u Vinkovcima
VINKOVCI-Oko 1 sat 28. srpnja u Ulici Ante Starčevića u Vinkovcima prilikom sprječavanja i hvatanja počinitelja zatečenog u provali ... više...

Politika

HDZ uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora
ZAGREB-Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni ... više...

Sport

''Sava'' Županja ekipno, Dalibor Culek ...
VINKOVCI - Na rijeci Bosutu u Vinkovcima održan je 55. Trofej Šokadije, natjecanje u sportskom ribolovu u organizaciji Športskog ... više...